ΠΑΟΚ

Κάνιας: "Βιώσαμε μία μεγάλη μαχαιριά, πάμε για το Κύπελλο"

ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Κάνιας σχολίασε με χιούμορ τη συχνότητα που πετυχαίνει γκολ, μίλησε για όσα έγιναν στα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και οριοθέτησε τους στόχους από εδώ και στο εξής. (VIDEO)

Ενα γκολ πέρυσι, ένα γκολ εφέτος (μέχρι στιγμής) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Του έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει το βραβείο του best goal Φεβρουαρίου και παράλληλα να μιλήσει για τα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και τον μεγάλο στόχο του Κυπέλλου. Ο Ισπανός μέσος του "Δικεφάλου" έκανε δηλώσεις που σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το αν το γκολ με τον Ατρόμητο είναι το πιο όμορφο στην καριέρα του: "Είναι δύσκολο να διαλέξω γιατί πέτυχα πολλά όμορφα γκολ (σ.σ. γέλια). Tο σίγουρο είναι πως για φέτος πρόκειται για το πιο όμορφο γκολ που έχω πετύχει! (σ.σ. έχει πετύχει ένα φέτος και ένα πέρυσι)".

Για το αν θα πρέπει να αρχίσει να σουτάρει περισσότερο: "Νομίζω ότι δεν συμπεριλαμβάνομαι στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας γιατί ο ρόλος μου είναι περισσότερο στην άμυνα από τη στιγμή που η θέση μου είναι στη θέση «6». Αλλά αν νομίζετε ότι πρέπει να σουτάρω περισσότερο, πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να το δοκιμάζω πιο συχνά (σ.σ. γέλια)".

Για τις καταστάσεις που βίωσε στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: "Είναι μια περίεργη κατάσταση αυτό που ζω και είναι πρώτη φορά που βιώνω κάτι τέτοιο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν η τύχη ενός πρωταθλήματος να κρίνεται έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου. Εμείς έπρεπε να είμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Αποδείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί. Ολο αυτό που βιώσαμε είναι μια μεγάλη μαχαιριά για εμάς. Αλλά νιώθω ευλογημένος που έχω δίπλα μου αυτούς τους συμπαίκτες και νιώσαμε τη στήριξη του τεράστιου συλλόγου γιατί τέτοιος είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα στα ματς που απομένουν και να κερδίσουμε όλους τους αγώνες".

Για το αν ένας ποδοσφαιριστής μπορεί αν διαχειριστεί αυτή την κατάσταση: "Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Παλεύεις όλη την σεζόν για την πρώτη θέση, έχεις μια τεράστια προσμονή ότι οι κόποι σου θα ανταμειφθούν και ξαφνικά συμβαίνει όλο αυτό. Επαναλαμβάνω, είναι μια μαχαιριά για όλους εμάς. Αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε, να κοιτάξουμε τη συνέχεια και να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη και φυσικά να κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν στο Πρωτάθλημα".

Για το αν η νίκη στο τελευταίο ματς κόντρα στον Ατρόμητο είναι μία απάντηση των παικτών του ΠΑΟΚ: "Πολλοί ήταν αυτοί που μετά τα όσα έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ, θεωρούσαν πολύ πιθανό ότι θα χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Από αυτή την οπτική, ναι, δώσαμε απαντήσεις στο Περιστέρι με τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο. Απλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά αυτό που από την αρχή της σεζόν κάνουμε: να κερδίζουμε δηλαδή εντός αγωνιστικού χώρου. Εμείς έχουμε ένα καλό σύνολο το οποίο άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν κρίνεται τελικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε όμως ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και φυσικά να πάρουμε και εμείς χαρά. Ξέραμε ότι αυτό θα το βιώσουμε στον απόλυτο βαθμό παίρνοντας το πρωτάθλημα αλλά επαναλαμβάνω, αυτό δεν κρίθηκε εντός αγωνιστικού χώρου".

Για το αν θέλει την ΑΕΚ αντίπαλο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: "Το πιο σημαντικό από όλα είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας στον τελικό. Σημασία έχει εμείς να είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θα μας επιτρέψει να φέρουμε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει και οφείλουμε να τα καταφέρουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ