ΠΑΟΚ

Κάμπος: "Ήρθα με ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα"

Κάμπος: "Ήρθα με ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα"
Τζάλμα Κάμπος

Ο Τζάλμα Κάμπος μιλά για τις υψηλές φιλοδοξίες που έχει με τον ΠΑΟΚ και το πόσο του ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο Βλάνταν Ίβιτς.

Απ' όλες τις μεταγραφές που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ, ο παίκτης που έχει τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα των οπαδών της ομάδας είναι ο Τζάλμα Κάμπος.

Ο Ανγκολέζος μεσοεπιθετικός έχει προλάβει να δείξει μέρος του ταλέντου του και έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο του Δικεφάλου.

Όμως και ο ίδιος έχει έρθει με πολύ υψηλές βλέψεις στην Τούμπα και αυτό ομολογεί σε συνέντευξη που έδωσε από την Ολλανδία.

Αναλυτικά:

Γιατί επέλεξες να έρθεις στον ΠΑΟΚ;

"Είχα και άλλες προτάσεις. Αλλά ο πρόεδρος μου εξήγησε το πρότζεκτ, τους στόχους και είναι ξεκάθαρο ότι επέλεξα τον ΠΑΟΚ γιατί θέλω ξανά να γίνω πρωταθλητής. Είναι κίνητρο να παίξω και στην Ευρώπη. Μακάρι να πάμε στους ομίλους του CHL αλλά και το Europa είναι μια σπουδαία διοργάνωση. Ηρθα εδώ με ξεκάθαρο στόχο. Να πάρω το πρωτάθλημα και αυτό με ενδιαφέρει. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει χρόνια να κατακτήσει τίτλους, αλλά εγώ είμαι εδώ για το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει χρόνια να πάρει έναν τίτλο αλλά αυτό δεν ήταν αποτρεπτικό στο να πάρω την απόφαση μου. Αν δεν το πίστευα, δε θα ερχόμουν εδώ. Πιστεύω στη δυναμική της ομάδας, στον προπονητή, στους συμπαίκτες και στον κόσμο και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε τίτλο. Βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σωματείο που ξέρει να βοηθά τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές ώστε να νιώθουν καλά και να ενσωματώνονται στο σύνολο. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι καλοδεχούμενος από την πρώτη στιγμή. Το ζητούμενο είναι να γίνουμε ένα ισχυρό σύνολο, μια καλή ομάδα και αυτό θα γίνεται μέσα από την καθημερινή δουλειά εντός και εκτός γηπέδου".

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ομάδα; Πώς σου φάνηκε η κλήρωση με τον Άγιαξ;

"Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες σε αυτές τις πρώτες μέρες που είμαι εδώ. Η προετοιμασία κύλησε περίφημα. Δουλέψαμε πάνω σε όσα μας ζητά ο προπονητής. Αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος για τους αγώνες με τον Αγιαξ. Είναι μια δυνατή ομάδα όπως και οι άλλοι πιθανοί αντίπαλοι μας. Το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι ο αντίπαλος αλλά εμείς τι θα κάνουμε στο γήπεδο. Επομένως προτιμώ να συγκεντρώνομαι στη δική μου ομάδα. Ο προπονητής μας περνά τις ιδέες του και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε καλές εμφανίσεις απέναντι στους Ολλανδούς".

Σου αρέσει το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ; Πιστεύεις ότι σου ταιριάζει;

"Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει όταν η ομάδα έχει ταχύτητα. Όχι γιατί αυτό ταιριάζει στο στυλ μου αλλά γιατί είναι ωραίο το γρήγορο ποδόσφαιρο. Εχω διακρίνει ότι η ομάδα έχει παίκτες γρήγορους και έτσι μπορούμε να ανεβάζουμε ρυθμούς στο παιχνίδι και να έχουμε αυτό το τέμπο που θα κάνει καλό στην ομάδα".

Για το σύστημα που χρησιμοποιεί ο προπονητής ποια είναι η άποψή σου;

"Όλα εξαρτώνται από τον αντίπαλο και το τι θέλει να παίξει σε κάθε παιχνίδι ο προπονητής μας. Ό,τι θέλει ο προπονητής θα κάνουμε. Είτε το σύστημα είναι 4-4-2 ή 4-2-3-1 ή κάποιο άλλο. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα έχει καλό ρόστερ και πρέπει απλά να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο. Και δεν αναφέρομαι στους έντεκα που θα παίζουν αλλά σε όλους τους παίκτες γιατί όλοι είναι καλοί και σημαντικοί".

Η προσαρμογή σου στη νέα σου ομάδα και την Ελλάδα πώς πάει;

"Συνήθισα πολύ γρήγορα στους ρυθμούς της Ελλάδας άσχετα αν έμεινα για λίγες μέρες αφού ήρθαμε στην Ολλανδία. Και αυτό γιατί ο κόσμος είναι ίδιος με αυτόν της Πορτογαλίας. Έχω προσαρμοστεί πολύ εύκολα. Γνωρίζω ότι έχουν έρθει παίκτες από την Πόρτο όπως ο Βιεϊρίνια και ο Λίνο. Γενικώς νομίζω ότι είναι εύκολο για παίκτες που έζησαν στην Πορτογαλία να προσαρμοστούν εύκολα εδώ. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν το γνωρίζω καλά αλλά το ότι έρχονται σπουδαίοι παίκτες εδώ σημαίνει ότι υπάρχει ποιότητα και ένα καλό επίπεδο».

Έχει περάσει από διαδικασία δανεισμών ως παίκτης της Πόρτο. Θέλεις να στεριώσεις στον ΠΑΟΚ;

"Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που έφυγα στην Πόρτο δεν είχα μια σταθερή ομάδα που θα ένιωθα άνετα γνωρίζοντας ότι θα έμενα. Οι δανεισμοί με κούρασαν και τώρα νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου αφού είμαι σε ένα πολύ καλό περιβάλλον που θα το ζήλευε ο κάθε ποδοσφαιριστής".

Σκέφτεσαι τη στιγμή που θα παίξεις στη γεμάτη Τούμπα;

"Είμαι ενθουσιασμένος με τα όσα έχω μάθει για τον κόσμο και θέλω να το δω και με τα μάτια μου το γεμάτο γήπεδο μας. Στην πρώτη προπόνηση πήρα μια γεύση αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν ήταν ούτε το 1% από αυτό που θα βιώσω στην Τούμπα. Οι συμπαίκτες μου, μου έχουν περιγράψει την ατμόσφαιρα και ανυπομονώ να τη δω και εγώ. Ανυπομονώ να παίξω στην γεμάτη Τούμπα".

Έζησε και μία περιπέτεια με τη βέρα που την έχασες για κάποιες ώρες...

"Το θέμα είναι ότι πλέον η γυναίκα μου είναι χαρούμενη. Πολλές φορές δεν τη φορώ. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Το αντιλήφθηκα ότι την έχασα, στη φάση της προπόνησης αλλά δεν μπορούσα να ζητήσω από τον προπονητή να τη διακόψει. Δεν θα μπορούσα να το κάνω και δεν το ήθελα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ