ΠΑΟΚ

Καλύτερα στους Ζωσιμάδες, παρά στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

Καλύτερα στους Ζωσιμάδες, παρά στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Στα δέκα τελευταία παιχνίδια του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες νίκες μακριά από την έδρα του.

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δημοσιεύει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Μεταξύ αυτών και το ότι αν ο Κλάους σκοράρει, εκτός του ότι θα συνδυάσει την 200η συμμετοχή του στην Α' Εθνική με το πρώτο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα, θα γίνει και πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις με τους Γιαννιώτες.

Δείτε τα αναλυτικά:

#5 αναμετρήσεις χωρίς ήττα στα Γιάννινα μετρούσε ο ΠΑΟΚ μέχρι που την σεζόν 2015-16 ο ΠΑΣ έσπασε το σερί με το βαρύ 3-0 στις 18 Δεκεμβρίου 2014. Ακολούθησε και η περσινή ήττα στην ηπειρωτική πόλη με 3-1 αυτή τη φορά στις 30 Αυγούστου 2015.

#Το σερί που είχε χτίσει ο ΠΑΟΚ κράτησε για πέντε αγώνες, οι οποίοι όμως έγιναν μέσα σε λίγο περισσότερο από 11 χρόνια, αφού η προηγούμενη ήττα του εκεί ήταν στις 25 Μαϊου 2003. Είχε χάσει με 3-2 και στα πέντε ματς που μεσολάβησαν ο απολογισμός του ήταν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

#5 νίκες στους δέκα τελευταίους αγώνες ανεξάρτητα έδρας έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα και το παράδοξο είναι πως οι τρεις από αυτές είναι με γηπεδούχο την ομάδα της Ηπείρου και οι άλλες δύο έχουν γίνει στην Τούμπα. Υπάρχουν ακόμη τέσσερις νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα, δύο εντός έδρας και δύο στην Θεσσαλονίκη. Ακόμη υπάρχει μια ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων και αυτή είναι στην Τούμπα την σεζόν 2014-15.

#22 είναι συνολικά οι αναμετρήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες από τον Μάιο του 1975 που συναντήθηκαν για πρώτη φορά με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η δυναμική του ΠΑΣ είχε δημιουργήσει αρνητική παράδοση για τον ΠΑΟΚ, η οποία έσπασε στη τρίτη σεζόν της ομάδας των Ιωαννίνων στην Α’ Εθνική μετά από ένα εκπληκτικό ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-1 στο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ισοφάρισε σε 3-3 για να πάρει πάλι προβάδισμα ο Δικέφαλος με 5-3 και να γραφεί το τελικό 5-4 στα τελευταία λεπτά.

#3 γκολ έχει σημειώσει ο Νέτο Γκουερίνο εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο και παραμένει ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ εκεί, ενώ τρία έχει και ο Άλβαρεζ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Στέφανος Αθανασιάδης είναι στην κορυφή της λίστας, αφού έχει βρει τρεις φορές δίχτυα κατά του ΠΑΣ Γιάννινα και μπορεί πλέον να περάσει μόνος πρώτος. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σταμάτησε στα δύο γκολ κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου με τα χρώματα του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ