ΠΑΟΚ

Καλά Χριστούγεννα με πεντάρα πρόκρισης!

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΟΚ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με το εμφατικό 5-1 από τα Τρίκαλα. Δύο γκολ από τον Μάτος (έντονες διαμαρτυρίες για φάουλ στο δεύτερο), ένα από τον Μπίσεσβαρ, ένα από τον Κάμπος και ένα από τον Σάχοφ. Ισοφάρισαν προσωρινά τα Τρίκαλα με τον Πάνο. Επιστροφή του Μυστακίδη στους αγωνιστικούς χώρους μετά από οκτώ μήνες.

Νίκη-πρόκριση ήθελε στα Τρίκαλα ο ΠΑΟΚ, νίκη-πρόκριση πήρε μπροστά σε περίπου 4.000 οπαδούς. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε με 5-1 στο γήπεδο των Τρικάλων την τοπική ομάδα έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λέο Μάτος που πέτυχε δύο γκολ και καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος.

Υπήρξαν όμως και διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για φάουλ του Βραζιλιάνου στη φάση του 2-1 στο 57’ που αποδείχθηκε σημαντική για την μετέπειτα εξέλιξη του ματς, την πήρε, όμως, πάνω του ο διαιτητής Φωτιάς και στη συνέχεια όλα έγιναν πιο απλά για τον Δικέφαλο, αφού φρόντισαν γι’ αυτό ο Μπίσεσβαρ, ο Κάμπος και ο Σάχοφ δίνοντας ευρείες διαστάσεις στη νίκη των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2017 και ήδη μπορεί να σκέφτεται την συμμετοχή του στους «8» του Κυπέλλου.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα των Τρικάλων με σχηματισμό 4-1-4-1, έχοντας τον Αποστολίδη στην εστία, από δεξιά στην άμυνα τους Γιαννίτση, Βέρτζο, Κοτσώνη και Γκόλια, στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικού χαφ τον Ανδρεόπουλο και πιο μπροστά του τους Τόμιτς και Γροντή. Στην δεξιά πλευρά ξεκίνησε ο Πάνος, αριστερά ο Χιντζίδης και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καπός.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε ροτέισον στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, καθώς παρέταξε την ομάδα του με έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά. Οι αλλαγές του Ρουμάνου τεχνικού, σε σχηματισμό 4-2-3-1, ήταν οι εξής: Η επιστροφή του Ρέι κάτω από τα δοκάρια, ο Δεληγιαννίδης σε ρόλο αριστερού μπακ, με τους Μάτος (δεξιά), Βαρέλα και Μαλεζά να παραμένουν στην αμυντική γραμμή, ενώ στο χώρο του κέντρου, άλλαξε το δίδυμο και πήραν θέσεις στην ενδεκάδα οι Σάχοφ-Τσίμιροτ. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ξεκίνησε ο Μπίσεσβαρ, με τον Πέλκα να κινείται αριστερά και τον Λημνιό στην δεξιά πλευρά. Στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ως βασικός ο Πρίγιοβιτς.

Γκολ με το... καλησπέρα ο ΠΑΟΚ

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

Διαιτητής:Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί:Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς) & Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος:Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου):Αποστολίδης, Βέρτζος, Γιαννίτσης (66΄ Ζγκούρι), Κοτσώνης, Πάνος, Γκόλιας, Χιντζίδης (66΄ Ντίνας), Τόμιτς, Ανδρεόπουλος (73΄ Τσιάρας), Γροντής, Καπός.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Ρέι, Μάτος, Δεληγιαννίδης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μπίσεσβαρ (82΄ Μυστακίδης), Πέλκας (76΄ Κουλούρης), Λημνιός (69΄ Κάμπος), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Πρίγιοβιτς.

Γκολ:15΄ Πάνος / 5΄, 57΄ Μάτος, 70΄ Μπίσεσβαρ, 80΄ Κάμπος, 90΄+4΄ Σάχοφ

Κάρτες:18΄ Ανδρεόπουλος, 41΄ Καπός / 45΄ Δεληγιαννίδης, 48΄ Μπίσεσβαρ

Αποβολές: -

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Ο Πέλκας έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Πρίγιοβιτς που ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας των Τρικάλων, ο Σέρβος πλάσαρε με το αριστερό απέναντι από τον Αποστολίδη που απέκρουσε, όμως ο Μάτος ο οποίος ακολούθησε τη φάση, έστειλε την μπάλα στην κενή εστία με πλασέ από κοντά.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει επιθετικά μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχε, έχοντας ένα άστοχο σουτ του Τσίμιροτ στο 7΄και μία ευκαιρία ου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Πρίγιοβιτς στο 11΄, όταν μετά από σέντρα του Δεληγιαννίδη από αριστερά, ο Σέρβος βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή όπως ήθελε επειδή η μπάλα έσκασε μπροστά του.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα Τρίκαλα ισορρόπησαν και έφεραν το ματς στα ίσα άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σκόρερ τον Πάνο στο 15ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστικά απειλητική φάση που δημιούργησαν. Ο Γκόλιας έβγαλε ωραία σέντρα στην περιοχή από αριστερά και ο επιθετικός των Τρικάλων νίκησε τον Δεληγιαννίδη στον αέρα, παίρνοντας την κεφαλιά και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ρέι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους παίρνοντας και ψυχολογική ώθηση μετά το γκολ, ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ παρουσίαζε αστάθεια. Οι φιλοξενούμενοι έφταναν με σχετική ευκολία κοντά στην περιοχή των Τρικάλων, και από τα πλάγια και από τον άξονα, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια ώστε να δημιουργούν κλασικές ευκαιρίες για να ξαναπάρουν το προβάδισμα. Ένα σουτ του Πέλκα εκτός περιοχής στο 20΄ κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη που μπλόκαρε σταθερά.

Τα Τρίκαλα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά του Δικεφάλου και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα του Λουτσέσκου στην μεσοαμυντική γραμμή όταν δεχόταν πίεση. Στο 30΄ μία σέντρα-σουτ που επιχείρησε ο Πάνος από τα δεξιά πέρασε λίγο δίπλα από την εστία καταλήγοντας άουτ. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά και δεν υπήρξαν αξιόλογες φάσεις, ενώ το ματς ήταν ισορροπημένο και έγινε πιο σκληρό με περισσότερα δυνατά μαρκαρίσματα. Το πρώτο 45λεπτο του αγώνα έληξε ισόπαλο (1-1), με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, δίχως όμως αρκετές καλές στιγμές απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα των Τρικάλων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές. Στο 49ο λεπτό ο διαιτητής Φωτιάς έβγαλε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Μπίσεσβαρ που έπεσε μέσα στην περιοχή, σε μία πολύ δύσκολη φάση. Όπως φάνηκε στο τηλεοπτικό ριπλέι, ο Γιαννίτσης τον βρήκε από πίσω, δίχως να απλώνει το πόδι του για να τον ανατρέψει, αλλά μπλέχτηκαν τα πόδια τους στον βηματισμό. Πάντως, σίγουρα ο παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έπεσε μόνος του στο έδαφος. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο ξεκίνημα του β΄ μέρους και πίεζε τα Τρίκαλα προσπαθώντας να φτάσει σε δεύτερο γκολ για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Στο 53΄ χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν o Πέλκας από αριστερά πάτησε περιοχή, γύρισε στον Πρίγιοβιτς, αλλά ο Σέρβος φορ ήταν ένα βήμα πίσω από την μπάλα και δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Ο ΜΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Η πίεση του ΠΑΟΚ στις αρχές του β΄ ημιχρόνου μετουσιώθηκε σε γκολ στο 57ο λεπτό, με σκόρερ και πάλι τον Λέο Μάτος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης αρχικά σήκωσε τη σημαία για να μην μετρήσει το γκολ, όμως στη συνέχεια είχε συνομιλία με τον διαιτητή Φωτιά, που τελικά πήρε την απόφαση να μετρήσει το γκολ. Υπήρξαν διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για φάουλ του Βραζιλιάνου μπακ στον Βέρτζο στον αέρα, αλλά και για συμμετοχή του Βαρελά στη φάση από θέση οφσάιντ, όμως ο ρέφερι πήρε πάνω του την φάση και κατακύρωσε το γκολ, παρά την υπόδειξη του πρώτου βοηθού Δημητριάδη που σήκωσε το σημαιάκι του.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Πέλκας βρέθηκε σε καλή θέση απέναντι από τον Αποστολίδη όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα κατάληξε άουτ. Στο 65΄ ο Μπίσεσβαρ από αριστερά βρήκε τον Μάτος ολομόναχο στο δεύτερο δοκάρι με ωραία σέντρα, όμως ο Βραζιλιάνος από τα δύο μέτρα πλάσαρε άουτ και δεν κατάφερε να κάνει το χατ-τρικ. Στη συνέχεια ο Αντωνίου έκανε δύο αλλαγές για τα Τρίκαλα βάζοντας στο ματς τους Ντίνα και Ζγκούρι και μετατρέποντας τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-4-2.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ

Στο 70΄ ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ. Μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Πρίγιοβιτς στον Μπίσεσβαρ, αυτός μπήκε κάθετα στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί στην έξοδο του Αποστολίδη και σημείωσε το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη αλλά και την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και έψαχνε κι άλλο γκολ. Στο 72΄ ο Πέλκας σούταρε και η μπάλα κόντραρε καταλήγοντας κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό, λίγο έλειψε να σκοράρει ο Μαλεζάς, όμως το κοντινό ψηλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 80΄ ο Κάμπος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ.Από γύρισμα του Σάχοβ από δεξιά, ο Ανγκολέζος με πλασέ στο ύψος του πρώτου δοκαριού, σκόραρε το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση. Στο 82ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Μυστακίδης παίζοντας ξανά μετά από 8 μήνες και έχοντας και μία καλή στιγμή με κεφαλιά στο 92ο λεπτό που απέκρουσε ο Αποστολίδης. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάχοφ με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-1 για τον ΠΑΟΚ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο γκολ του Μάτος. Ήταν μία δύσκολη φάση που ουσιαστικά αποδείχτηκε καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο διαιτητής Φωτιάς πήρε πάνω του την φάση και κατακύρωσε το γκολ παρά την υπόδειξη του πρώτου βοηθού Δημητριάδη και εκεί ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" την υπόθεση νίκη δίνοντας διαστάσεις θριάμβου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Βασίλης Φωτιάς. Μπορεί να μην το ήθελε αλλά δεν απέφυγε να γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα. Πήρε πάνω του την φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ, που ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του ματς. Θα μπορούσε να δώσει επιθετικό φάουλ του σκόρερ Μάτος στον Βέρτζο, όπως του υπέδειξε ο πρώτος βοηθός Δημητριάδης σηκώνοντας τη σημαία, όμως αποφάσισε να μετρήσει το γκολ. Βέβαια, νωρίτερα θα μπορούσε να σφυρίξει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Γιαννίτση στον Μπίσεσβαρ, όμως τον τιμώρησε λανθασμένα με κίτρινη για θέατρο. Υπήρχαν και κάποια λάθη σε υποδείξεις οφσάιντ από τους επόπτες.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος με δύο προσωπικές φάσεις στα δύο γκολ που πέτυχε ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη για τον ΠΑΟΚ. Απέδειξε σε ακόμη ένα ματς πόσο κομβικός είναι για τον Δικέφαλο του Βορρά και του χάρισε την ουσία που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει σκορ πρόκρισης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αριστερή πλευρά των Τρικάλων με Γκόλια και Πάνο. Αμφότεροι ήταν πολύ καλοί και δραστήριοι από αριστερά προκαλώντας προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος έβγαλε την ασίστ στο γκολ με την σέντρα στον δεύτερο που σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η νευρικότητα των παικτών του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο και η ανασφάλεια που έβγαζε αμυντικά. Στα πρώτα 45 λεπτά ο Δικέφαλος έκανε αρκετά λάθη στην άμυνα και ο Ρέι στην επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια φάνηκε ότι έχει έλλειψη ρυθμού παιχνιδιών και δεν ενέπνεε σιγουριά στους αμυντικούς του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ