ΠΑΟΚ

Καιρός να γευτεί νίκη στη Γαλλία

Καιρός να γευτεί νίκη στη Γαλλία
INTIME SPORTS

Με καθαρό στόχο και μυαλό ο Αναστασιάδης και οι παίκτες του θέλουν ιστορικό τρίποντο στη Γαλλία κόντρα στην Γκινγκάμπ.

Όπως και η προηγούμενη κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ, έτσι και η αποψινή (20.00) με την Γκινγκάμπ στη Γαλλία δεν είναι μία συνηθισμένη ευρωπαϊκή αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ. Θα τεθεί αντιμέτωπος κόντρα σε μία ομάδα που δίνει διεθνές παιχνίδι στην έδρα της, μετά από πέντε χρόνια. Η προηγούμενη εμπειρία της ήταν τραυματική, καθώς είχε χάσει το 2009 από το Αμβούργο με 5-1.

Ο «Δικέφαλος» δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στο παρελθόν επί γαλλικού εδάφους (έχει αποσπάσει μία ισοπαλία μόνο το 1973 από τη Λιόν στη Γαλλία με 3-3, έχασε όμως από την Σοσό και την Παρί Σεν Ζερμέν στις άλλες δύο επισκέψεις της). Και θέλει να το κάνει τώρα για να αγκαλιάσει μία άνετη πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Πολλά προβλήματα η Γκινγκάμπ

Η ευκαιρία φαντάζει ιδανική, αφού η Γκινγκάμπ είναι ουραγός στο Σαμπιονά, έχει την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με 4 γκολ ενεργητικό και με από τις χειρότερες άμυνες με 12 τέρματα παθητικό. Ο προπονητής της, Ζοσλίν Γκουρβενέκ, παλιά μεγάλη δόξα των γαλλικών γηπέδων—έχει φτάσει μάλιστα στον τελικό του ΚυπέλλουUEFAτο 1999 με την Μαρσέιγ-ακόμη ψάχνεται, αφού από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλάζει σχήματα και τακτικές.

Ειδικά στα άκρα της άμυνας και την κορυφή της επίθεσης οι δοκιμές είναι συνεχείς και ακόμη ο 42χρονος τεχνικός δεν έχει βρει τη λύση. Πάντως, σε σχέση με προηγούμενα ματς θα έχει στη διάθεσή του τον Δανό δεξιό οπισθοφύλακα Γιάκομπσεν, αλλά και την απώλεια λόγω αποβολής με την Φιορεντίνα του Ντιαλό να καλύψει.

Το πιθανότερο είναι οι γηπεδούχοι να βασιστούν σε ένα 4-4-2-μπορεί κανείς να το ονομάσει και 4-4-1-1, αφού ο Μαρβό θα αγωνίζεται μάλλον πίσω από τον Σβαρτς στην επίθεση. Στις υπόλοιπες θέσεις, τερματοφύλακας θα είναι ο Λόσι και οι τέσσερις στην άμυνα (από δεξιά) οι Γιάκομπεν, Κερμπρά, Σορμπόν και Λεβέκ. Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι ο Σανκαρέ και ο Ματίς, δεξιά θα κινείται ο Μποβέ και αριστερά ο Γιαταμπαρέ.

Μόνο ερωτηματικό η θέση «1»

Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ είναι μάλλον ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα. Ο Αναστασιάδης δεν έχει να σκεφτεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που αναβλήθηκε και θα βάλει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με μοναδικό ερωτηματικό τη θέση του τερματοφύλακα, αφού ο Γλύκος αισθάνεται καλύτερα και αυτό βάζει σε δίλημμα τον Έλληνα τεχνικό για το αν πρέπει ν;α βάλει τον Βολιώτη ή τον Γιακουμή. Κατά τα άλλα θα δούμε σχήμα ΟΦΗ: Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς και Ρατς στην άμυνα, τριάδα στα χαφ οι Κάτσε, Τζανδάρης και Τζιόλης, δεξιά στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Μακ και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Σφυρίζει Λιθουανός

Όσο για τον διαιτητή του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Γκινγκάμπ, αυτός είναι ο Λιθουανός, Γκεντιμίνας Μαζέικα. Βοηθοί του θα είναι οι Βιτάουτας Σίμκους και Βιτένις Καζλάουσκας (πρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Σεργκέιους Σλίβα και Γιούρι Πασκόβσκι), ο Σαούλιους Ντίρντα θα είναι τέταρτος διαιτητής και παρατηρητής διαιτησίας ο Ζίνι Ακσόι.

Με 600 οπαδούς στο πλευρό του

Από χθες, αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο Γκινγκάμπ. Οι Γάλλοι φοβούνται γιατί το 2009, οι Γερμανοί οπαδοί του Αμβούργου είχαν κάνει επεισόδια. Γι’ αυτό και η τοπική χωροφυλακή θα ενισχυθεί με την παρουσία 160 ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών. Το αλκοόλ απαγορεύεται, οι παμπ μάλλον θα παραμείνουν κλειστές, αν και κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν το ζεστό ελληνικό χρήμα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ