ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Παρτιζάν και ΠΑΟΚ έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου"

Fudbaleri Partizana L-D Djordje Tomic, Mateja Kezman, Vladimir Ivic i Sasa Ilic na stadionu Teleoptika u Zemunu
27.04.2000. godine
Foto: Marko Metlas
Fudbaleri Partizana L-D Djordje Tomic, Mateja Kezman, Vladimir Ivic i Sasa Ilic na stadionu Teleoptika u Zemunu 27.04.2000. godine Foto: Marko Metlas FUDBALERI PARTIZANA L-D DJORDJE TOMIC, MATEJA KEZMAN, VLADIMIR IVIC I SASA ILIC NA STADIONU TELEOPTIKA U ZEMUNU 27.04.2000. GODINE FOTO: MARKO METLAS

Ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Παρτιζάν με αφορμή την επικείμενη φιλική αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Τι είπε για τον ρόλο του προπονητή.

Για τις δύο μεγάλες αγάπες του, την Παρτιζάν και τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς σε συνέντευξή που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της σερβικής ομάδας. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ φανέρωσε τα συναισθήματά του για τους δύο συλλόγους, ενώ αναφέρθηκε στην καριέρα του ως προπονητής.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το πότε είχε βρεθεί τελευταία φορά στο γήπεδο της Παρτιζάν: "Η τελευταία φορά που βρέθηκα στο γήπεδο της Παρτιζάν ήταν ως θεατής πριν από δυο-τρία χρόνια. Δεν θυμάμαι ποιο παιχνίδι ήταν ακριβώς, αλλά κάθε φορά που έρχομαι σε αυτό το γήπεδο έχω έντονα συναισθήματα. Κάθε φορά που βρίσκομαι στο Βελιγράδι δεν χάνω την ευκαιρία για να δω φίλους και ανθρώπους μέσα από την ομάδα".

Για το ρόλο του προπονητή: "Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι μου το έδωσα το 2012. Εκείνη την τελευταία χρονιά, άρχισα να σκέφτομαι τον εαυτό μου σε ένα διαφορετικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Έτσι ξεκίνησα τα σεμινάρια προπονητικής στο Βελιγράδι. Και τώρα που είμαι προπονητής μπορώ να αντιληφθώ πόσο διαφορετικός είναι αυτός ο ρόλος από εκείνον του ποδοσφαιριστή. Σαν ποδοσφαιριστής έχεις να σκέφτεσαι την δουλειά στην προπόνηση και τους αγώνες, όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί. Σαν προπονητής πρέπει να σκέφτεσαι τα πάντα 24 ώρες την ημέρα, από το πιο μικρό πράγμα που μπορεί να επηρεάσει κάποιον στη ζωή του και κατ΄επέκταση στο ποδόσφαιρο".

Για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής: "Δεν έχει σημασία τι καριέρα έκανα αργότερα, το 1998 ήταν ιδιαίτερο για μένα καθώς τότε πήγα στην πρωταθλήτρια Παρτιζάν. Παίξαμε τότε και στην Ευρώπη, κερδίζοντας μεγάλες ομάδες όπως η Νιούκαστλ και η Λάτσιο, που ήταν το πιο ακριβό κλαμπ στην κόσμο. Εκείνη τη χρονιά κερδίσαμε και το πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα από τους τίτλους, κερδίσαμε επιτυχίες και παιχνίδια που για εμένα ήταν ορόσημο στη ζωή μου και έχουν μείνει στην καρδιά μου".

Για το πώς νιώθει που θα πάει στο γήπεδο της Παρτιζάν ως προπονητής: "Έρχομαι με τεράστια χαρά! Αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο γήπεδο της Παρτιζάν ως προπονητής. Δυο φορές έχω αγωνιστεί απέναντι της σε φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν ξέρω τώρα για τι είμαι περισσότερο ανυπόμονος. Θα ήθελα παντού να πω πως η Παρτιζάν είναι η ομάδα μου και η μεγαλύτερη αγάπη μου, την έχω ζήσει από την παιδική ηλικία και είναι μια ομάδα που με μεγάλωσε.

Τώρα έχω αρκετό δρόμο μπροστά μου ως επαγγελματίας και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό γι΄αυτό το κλαμπ, τον ΠΑΟΚ που επίσης έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου δίπλα στην Παρτιζάν. Δεν είναι μόνο ότι έχουμε ίδιο χρώμα, είμαστε αδελφικά κλαμπ, ίδια πίστη και ίδια αποφασιστικότητα, αυτήν του πρωταθλητή. Ευτυχώς, αυτό θα είναι ένα φιλικό παιχνίδι... (σ.σ. γελώντας) .

Θα είναι ένα πραγματικό θέαμα για το ποδόσφαιρο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στο γήπεδο της Παρτιζάν, θα κυριαρχεί παντού το άσπρο και το μαύρο, όλοι μαζί θα φωνάζουν για τον ΠΑΟΚ και την Παρτιζάν. Θα είναι μια "μάχη" με καλή ενέργεια, συναίσθημα και ποδόσφαιρο. Ανυπομονούμε να έρθουμε..."

Για τη βράβευση του καλύτερου φίλου του Σάσα Ίλιτς (γίνεται ρέκορντμαν συμμετοχών στην Παρτιζάν με 791, όσες έχει και ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς): "Ο Σάσα Ίλιτς είναι ο καλύτερος φίλος μου. Μιλάμε κάθε μέρα. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια πριν. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι που ο Σάσα πιάνει τον αριθμό συμμετοχών ενός ζωντανού θρύλου όπως είναι ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς (σ.σ. παλιός προπονητής του ΠΑΟΚ) . Θα υπάρξουν πολλές γενιές παικτών που θα θέλουν τους φτάσουν και να τους ξεπεράσουν".

Για το αν παρακολουθεί τα παιχνίδια της Παρτιζάν: "Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω συχνά γιατί συνήθως έχω υποχρεώσεις με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, μαθαίνω τα αποτελέσματα και μπόρεσα να δω το τελευταίο 20λεπτο στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτή η Παρτιζάν έχει προοπτικές και ελπίζω να σημειώνει συνεχώς νίκες για να φθάσει στην κορυφή".

Ενδιαφέρον και από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Εξάλλου, αξίζει να αναφερθεί ότι στο Βελιγράδι αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ από Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι, ενώ ενδέχεται να γίνει και μια εκδρομή από Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιθετικό και σούπερ οκτάρι ο ΠΑΟΚ
Θα τιμηθεί ο Ίβιτς από την Παρτιζάν
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ