ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "O Αθανασιάδης είναι αρχηγός και οι ευθύνες του μεγαλύτερες"

Ίβιτς: "O Αθανασιάδης είναι αρχηγός και οι ευθύνες του μεγαλύτερες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο UEFA Europa League TV Show και αναφέρθηκε στον Αθανασιάδη, το ματς με τη Φιορεντίνα, αλλά και την δυσκολία των παικτών του ΠΑΟΚ να είναι τα πλέον δημοφιλή δημόσια πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη. (video)

Για τον ιδιαίτερο ρόλο του Στέφανου Αθανασιάδη στην ομάδα του ΠΑΟΚ και τη δική του προσπάθεια να διακριθεί ως προπονητής της πρώτης ομάδας μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς σε συνέντευξή του στο UEFA Europa League TV Show.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στον ηγετικό ρόλο που έχει ο Έλληνας επιθετικός στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως "οι ευθύνες του είναι μεγαλύτερες και αποτελεί παράδειγμα για τους πιτσιρικάδες":

"Είναι ο αρχηγός της ομάδας, είναι εδώ πολλά χρόνια, γνωρίζει και τα αποδυτήρια και την ομάδα. Άρχισε από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα του την τελευταία δεκαετία. Δίνει μάχη για να είναι παράδειγμα για τους άλλους, προσπαθεί μαζί με άλλους να κρατήσει τα αποδυτήρια, οι ευθύνες του είναι μεγαλύτερες. Είναι πολύ καλό να έχει ο ΠΑΟΚ αρχηγό που βγήκε από τις Ακαδημίες του και δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά εκεί. Και είναι παράδειγμα και για τους πιτσιρικάδες. Παίξαμε μαζί με τον Κλάους, εγώ ήμουν στους παλιούς παίκτες, αυτός ήταν πιτσιρικάς. Υπάρχει σεβασμός", τόνισε.

Στην αρχή της συνέντευξης που παραχώρησε στο UEFA Europa League TV Show, ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε ότι έχει συνηθίσει τον ρόλο του προπονητή της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ: "Προσαρμόστηκα γρήγορα και με τη δεύτερη ομάδα προσπάθησα να δουλέψω επαγγελματικά και να προετοιμάσω τους παίκτες για την πρώτη ομάδα. Ολοκλήρωσα και την καριέρα μου εδώ και δεν είχα δυσκολία να προσαρμοστώ στα δεδομένα του ΠΑΟΚ", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο 39χρονος προπονητής μίλησε για τη βοήθεια που του έδωσε ο σύλλογος, ενώ αναφέρθηκε στους πολλούς νέους παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα και σιγά-σιγά προσαρμόζονται στις μεγάλες απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, εξήγησε την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόζει στην ομάδα του: "Η φιλοσοφία μου είναι κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο να κερδίζουμε το παιχνίδι. Επειδή είμαστε σε μεγάλη ομάδα, εμείς προσπαθούμε να είμαστε αυτοί που θα έχουν τον πρώτο λόγο, κατοχή μπάλας και να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Πολλές φορές, βέβαια, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και να αλλάζεις το σύστημα. Ο ΠΑΟΚ θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, να έχει κατοχή μπάλας και να κάνουμε υψηλή πίεση, να έχουμε τον πρώτο λόγο".

Μιλώντας για την δύναμη της Τούμπας σημείωσε: "Η Τούμπα είναι ιδιαίτερη, τη θυμάμαι και ως αντίπαλος και ως παίκτης και τώρα, ως προπονητής. Είναι δύσκολος να είσαι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αέρα που προσπαθεί να τους σπρώξει.Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν απαιτήσεις και όσοι είμαστε εδώ πρέπει να το καταλάβουμε γρήγορα".

Αναφέρθηκε και στη δυσκολία που έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να είναι τα πλέον δημοφιλή δημόσια πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη: "Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στη Βόρεια Ελλάδα, έχει πολύ κόσμο που τον στηρίζει. Η Θεσσαλονίκη έχει και άλλες ομάδες, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο δημοφιλής. Στη Θεσσαλονίκη τα πλέον δημοφιλή δημόσια πρόσωπα είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Κάποιες φορές είναι ωραίο, κάποιες φορές όταν δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα, δεν είναι ωραίο".

Μίλησε για την ήττα από την Καραμπάγκ (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε μία μέρα μετά από αυτό το παιχνίδι) και κατέληξε με την τοποθέτησή του για το ματς με τη Φιορεντίνα: "Μπορούμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ κόντρα σε δυνατές ομάδες ιστορικά παίζει καλύτερα. Γιατί γίνεται αυτό δεν ξέρω, αλλά κατά την άποψή μου δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλα και μικρά παιχνίδια. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό και πρέπει να δίνουμε το 100% αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι. Αν χαλαρώνουμε λίγο, αυτό γυρίζει μπούμερανγκ. Είναι ένα μάθημα για όλους να δίνεις το 100%. Καμία ομάδα δεν είναι τυχαία στο Europa League. έχει σημασία να κάνεις μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Σε μαθαίνουν ομάδες από καλύτερα πρωταθλήματα, αναβαθμίζεις τους παίκτες σου. Φέτος έχουμε ευκαιρία, δεν έχει τελειώσει τίποτα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω".

Photo credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ