ΠΑΟΚ

Ίβιτς-Μπίσεσβαρ: Έντονη σχέση με ιδανική κατάληξη

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (SUPERLEAGUE)
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (SUPERLEAGUE) (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Πως από την αλλαγή στο 29' στο ντέρμπι με τον Ηρακλή, ο Μπίσεσβαρ έγινε βασικός και κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στα πιο κρίσιμα ματς του Κυπέλλου. Η σχέση του με τον Ίβιτς και οι εγωισμοί που έμειναν στην άκρη.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει βάλει έντονα το στίγμα του στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Τα στατιστικά του μιλούν από μόνα τους. Είναι πρώτος σε ασίστ (10), σουτ (55), σέντρες (141), εύστοχα γεμίσματα (63), έχει σημειώσει και 6 τέρματα. Ήταν ο MVP του τελικού και της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Κι όμως, για να φθάσει σ' αυτό το σημείο, χρειάστηκε χρόνος, στον οποίο η διαχείρισή του (όπως και η σχέση του) από τον Ίβιτς πέρασε από πολλά στάδια. Αυτό φανερώνει ότι από τις 38 συμμετοχές του μόλις στις 14 έπιασε ή άγγιξε το 90λεπτο.

Για να το πιάσουμε από την αρχή, η ιδιαιτερότητα με τον Μπίσεσβαρ ήταν πως είχε συνηθίσει να αγωνίζεται σε μία μικρομεσαία ομάδα της Τουρκίας, την Καϊσέρισπορ, στην οποία αρκούσαν ορισμένα καλά διαστήματα μέσα στον παιχνίδι για να κάνει αυτό που περίμεναν από εκείνον.

Στον ΠΑΟΚ, όμως, οι απαιτήσεις για τον Σουριναμέζο ήταν μεγαλύτερες, γι' αυτό και ο Ίβιτς με τους βοηθούς του προσπαθούσαν καθημερινά στις προπονήσεις να βάλουν τον 29χρονο μέσο σε άλλη νοοτροπία σκέψης και παράλληλα να ανεβάσουν τα επίπεδα φυσικής ετοιμότητας του.

Σταδιακά ο Ντιέγκο αρχίζει να δίνει περισσότερα και ουσιαστικά, σε μεγάλες δόσεις, ξεδίπλωσε το ταλέντο του από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη όταν έκανε και τα περισσότερα μαζεμένα 90λεπτα στη σεζόν. Ειδικά, η παράστασή του κόντρα στην Κέρκυρα ήταν από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες των οπαδών του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν.

Πώς "ξεκλείδωσε" η συνεργασία με Ίβιτς

Ωστόσο, όλη αυτή η προσαρμογή δεν έγινε χωρίς φθορά και διαφωνίες. Στις 26 Φεβρουαρίου, στο ματς με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, ο Ίβιτς τον αντικαθιστά μόλις στο 29' και στη συνέντευξή Τύπου κάνει λόγο για έλλειψη διάθεσης. Ο Μπίσεσβαρ δεν δέχθηκε με ευχαρίστηση την απόφαση και η αλήθεια είναι ότι εξέφρασε τη δυσφορία του. Το θέμα δεν "άνοιξε" παραπάνω, ο Μπίσεσβαρ συνέχιζε να παίζει, όμως στον πρώτο ημιτελικό βρέθηκε εκτός 18άδας, απόφαση που ο ίδιος τη χαρακτήρισε έκπληξη στο pregame εκείνου του αγώνα.

Οι πληροφορίες μιλούν για περιστατικό που είχε συμβεί δύο βράδια πριν τον αγώνα και οδήγησε τον Ίβιτς στην απόφαση να τον τιμωρήσει, χωρίς όμως από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να βγει τίποτα προς τα έξω.

Εντός ΠΑΟΚ έγινε εσωτερική κουβέντα για τη σχέση Ίβιτς-Μπίσεσβαρ, τον ρόλο που ο Σέρβος τεχνικός δίνει στον Σουριναμέζο και σ' αυτή συμμετείχε και ο Λούμπος Μίχελ.

Το αποτέλεσμα αυτών επαφών κατέδειξε ότι ο Ίβιτς λειτούργησε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, άφησε τους εγωισμούς στην άκρη (το ίδιο ισχύει και για τον παίκτη που αντέδρασε ως επαγγελματίας στις προπονήσεις) και έτσι βρέθηκε καλύτερη ισορροπία στη σχέση τους.

Η παρουσία του στο δεύτερο μέρος της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ήταν καταλυτική για να κάνει ο ΠΑΟΚ τη μεγάλη ανατροπή και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ίβιτς, στη συνέντευξη Τύπου, μετά από εκείνο το παιχνίδι χαρακτήρισε τον Μπίσεσβαρ μέσα στους 1-2 πιο ποιοτικούς μέσους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο 40χρονος κόουτς μέτρησε πολύ καλά τι παίρνει και τι χάνει με τον Μπίσεσβαρ στην ενδεκάδα και τον έριξε από την αρχή στη μάχη του τελικού. Ο Ντιέγκο κατάφερε να γίνει ο πολυτιμότερος παίκτης του τελικού και ο Ίβιτς πλέον τρίβει τα χέρια του που παίρνει ό,τι ζητά από τον Σουριναμέζο που έχει αποδειχθεί ο καλύτερος οργανωτής στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Στα playoffs, ο ρόλος του θα είναι και πάλι καθοριστικός.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ