ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Μεγάλος επαγγελματίας ο Γλύκος"

Ίβιτς: "Μεγάλος επαγγελματίας ο Γλύκος"
Ίβιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, έπλεξε το εγκώμιο του τερματοφύλακα Παναγιώτη Γλύκου και μίλησε για την αξιοποίηση όλο του ρόστερ μέσα στη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ διανύει την πρώτη εβδομάδα με τρία διαδοχικά παιχνίδια και ο Βλάνταν Ίβιτς μέσω του συνδρομητικού καναλιού της NOVA ανέλυσε το σκεπτικό του για το ροτέισιον που είναι αποφασισμένος να κάνει προκειμένου να αξιοποιήσει όλη την ομάδα του.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Παναγιώτη Γλύκου, ενώ αναφέρθηκε και στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αναμέτρηση με την Φιορεντίνα: “Ήταν το πρώτο παιχνίδι του ομίλου, πήραμε έναν βαθμό, κάναμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα. Κρατάω τη σοβαρότητα και τη θέληση που είχαν οι παίκτες μου και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε"

Για το ποια ήταν η πιο σημαντική δυσκολία στο παιχνίδι της Πέμπτης: “Γενικά είχαμε απέναντί μια καλή και δυνατή ομάδα, με ψηλά κορμιά. Περισσότερες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε στις στημένες φάσεις. Περίμενα εκεί να μας αντιμετωπίσει ο αντίπαλος προβλήματα, αλλά αυτά δεν ήταν πολλά και δεν μας απασχόλησαν πολύ. Βέβαια, η Φιορεντίνα έχει στην επίθεση ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που σε κάποια στιγμή μπορούν να σε απειλήσουν, όμως όλη η ομάδα δούλεψε καλά και γι΄ αυτό είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου”.

Για την αλλαγή διάταξης από 4-2-3-1 σε 3-5-2 στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους "βιόλα": “ Κάθε φορά έχεις και μια άλλη ομάδα απέναντι. Η τακτική που χρησιμοποιείς, εξαρτάται και από τις δυνατότητες του αντιπάλου. Είδα πως είχαμε κάποια προβλήματα και γι΄ αυτό άλλαξα την τακτική. Μετά την αλλαγή, δεν μας δημιούργησαν καθαρές ευκαιρίες. Στο μέλλον λοιπόν, εξαρτάται από το παιχνίδι, το αποτέλεσμα και τον αντίπαλο πως και με τι τρόπο θα παίξουμε”.

Για τα τρία ματς σε μία εβδομάδα: “ Γι' αυτό προετοιμαζόμασταν 2,5 μήνες. Περιμέναμε να ξεκινήσουν οι αγώνες του πρωταθλήματος και της Ευρώπης. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι για τρία παιχνίδια. Έχουμε πολλούς παίκτες και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να είμαστε ικανοποιημένοι με το ρόστερ που έχουμε. Όλοι οι παίκτες κάνουν προσπάθεια να παίξουν και για μένα αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες”.

Μυστακίδης: "Υγιής ανταγωνισμός, πάμε για διπλό στην Τρίπολη"

Πέρα από τον Βλάνταν Ίβιτς, δηλώσεις ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα έκανε και ο Γιάννης Μυστακίδης. Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη NOVA:

Για το τι κρατάει από την αναμέτρηση με την Φιορεντίνα: "Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το είδαν όλοι. Δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο να αντιμετωπίσουμε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, το έχουμε δείξει και στο παρελθόν. Κατά την άποψη μου θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι. Το ότι δεν χάνουμε είναι πολύ σημαντικό και χτίζουμε πάνω σε αυτά τα παιχνίδια".

Για το 3-5-2 και αν έχουν δουλέψει πάνω στην προσαρμογή στον αντίπαλο: "Σίγουρα αυτό είναι κάτι που μας χαρακτηρίζει. Από πέρσι έχουμε παίξει με διαφορετικά σχήματα. Είμαστε έντεκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Πάντα προσαρμοζόμαστε ανάλογα με το παιχνίδι και η ομάδα μπορεί να το κάνει αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό".

Για το σε ποιο σημείο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή: "Είναι ακόμα αρχή. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα δεν χάνει βαθμούς. Συνεχώς γίνεται καλύτερη. Οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλοί. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και το σημαντικότερο είναι ότι είμαστε όλοι οι ποδοσφαιριστές στη διάθεση του προπονητή μας".

Για τον Δημήτρη Πέλκα και το βάθος του ρόστερ: "Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Εμείς οι νεότεροι προσπαθούμε να τα δώσουμε όλα στην προπόνηση και ο προπονητής μας το βλέπει αυτό".

Για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης: "Είχαν κακό αποτέλεσμα και θα θέλουν να δείξουν διαφορετικό πρόσωπο. Η προϊστορία δεν μας βοηθάει σε αυτό το γήπεδο ξέρουν όλοι ότι είναι μια δύσκολη έδρα. Θα πάμε εκεί να τα δώσουμε όλα και να καταφέρουμε να πάρουμε το διπλό".

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ