ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Με ικανοποιεί που είμαι τόσο καιρό εδώ..."

Ίβιτς: "Με ικανοποιεί που είμαι τόσο καιρό εδώ..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ζευγάρι Μπαρτσελόνα - Παρί στάθηκε αφορμή για σχολιασμό, με αφορμή τον έναν χρόνο παρουσίας του στον ΠΑΟΚ

Ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε σαν σήμερα, το 2016, τη πρώτη του προπόνηση ως προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, και με αφορμή το πρώτο του... κεράκι ως τεχνικός του Δικεφάλου του βορρά, παραχώρησε συνέντευξη στο PAOK TV, στην οποία, μεταξύ άλλων είπε:

"Κάθε μέρα προσπαθώ να μαθαίνω κάτι νέο… Ως άνθρωπος έχω μείνει ίδιος. Με ικανοποιεί το οτι έχω μείνει εδώ, εδώ και ένα χρόνο. Ως προπονητής είμαι πιο έμπειρος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο. Μαθαίνεις καθημερινά, όλες τις ώρες. Πρέπει να δουλεύεις και στο σπίτι. Το μεγαλύτερο μάθημα είναι οτι δεν υπάρχει χαλάρωση. Το ήξερα και από πριν. Σήμερα είσαι πάνω, αύριο είσαι κάτω.

Συμβαίνει σε όλους. Είδαμε στο Champions League έναν προπονητή που ήταν θεός επειδή κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 4-0 και χθες έχασε με 6-1….".

Δείτε όσα δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς στο βίντεο από το επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ.

Για το πώς αποτιμά τον έναν χρόνο παρουσίας του στον πάγκο του ΠΑΟΚ:
«Είναι μεγάλη ευθύνη, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς φιλάθλους που περιμένουν καλά αποτελέσματα. Με ικανοποιεί που είμαι εδώ τόσο καιρό και μου δίνει κουράγιο να συνεχίζω, να κάνω τη δουλειά μου και να δίνω καθημερινά το 100%, στην προετοιμασία, τις προπονήσεις και τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Είναι κάτι που διάλεξα να κάνω, κάτι στο οποίο προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα και να περνώ στους παίκτες μου».

Για τον αν έχει αλλάξει ως άνθρωπος και ως προπονητής σ’ αυτόν τον ένα χρόνο:
«Ο άνθρωπος Ίβιτς είναι ο ίδιος. Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Ο προπονητής Ίβιτς, σίγουρα είναι πιο έμπειρος σε σχέση με έναν χρόνο πριν όταν έκανα την πρώτη προπόνηση με την ομάδα. Σ’ αυτή τη δουλειά πρέπει να μαθαίνεις. Εκτός του γραφείου σου και του γηπέδου, πρέπει να δουλεύεις και στο σπίτι και να μαθαίνεις πράγματα που θα σε βοηθήσουν στην πορεία».

Για το μεγαλύτερο μάθημα που πήρε σ’ αυτό το διάστημα:
«Ότι σ’ αυτή τη δουλειά δεν υπάρχει χαλάρωση. Το ήξερα και από πριν. Σήμερα μπορεί να είσαι πάνω, αύριο να είσαι κάτω. Αυτό συμβαίνει σε όλους. Είδαμε και χθες ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας προπονητής πριν τρεις εβδομάδες ήταν θεός, κέρδιζε την Μπαρτσελόνα 4-0. Χθες έχασε 6-1 και είναι ακριβώς το αντίθετο. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, είναι ένα μάθημα και πρέπει να παλεύεις κάθε μέρα και να δίνεις ό,τι μπορείς».

Για την πιο καλή στιγμή:
«Υπήρχαν αρκετές τέτοιες. Πέρυσι ήταν η πρώτη θέση στα πλέι -οφ. Γνωρίζουμε ότι δυσκολευτήκαμε να μπούμε, είχαμε μείον δύο βαθμούς σε σχέση με τις άλλες ομάδες και στο τέλος βγήκαμε πρώτοι. Είχαμε και στην Ευρώπη καλά παιχνίδια, που έφεραν χαρά στον κόσμο, έφεραν πόντους στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα, πρόκριση στους «32». Και κάποια ντέρμπι που κερδίσαμε. ¨Όλα αυτά όπως είπα πριν, μένουν λίγο και φεύγουν γρήγορα. Από τακτικής πλευράς, ξεχωρίζω ματς ειδικά στο ξεκίνημα του νέους έτους που είχαμε πολύ καλά παιχνίδια και εμφανίσεςις,. Είχαμε μία σειρά εμφανίσεων που παίξαμε καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και ανεβάσαμε την ομάδα. Είχαμε κάνει λάθη στην αρχή και ήμασταν πίσω στη βαθμολογία».

Για την πιο δύσκολη στιγμή:
"Κάθε ήττα και ισοπαλία είναι δύσκολη. Εμείς πάμε πάντα για τη νίκη και όταν δεν παίρνουμε δύσκολη στιγμή. Όταν δεν κερδίζουμε έχω πίκρα, πάντα στο μυαλό μου σκέφτομαι ότι κάτι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν υπάρχει κάτι που θα έλεγα ότι θέλω να ξεχάσω γιατί απ’ όλα μαθαίνεις. Είναι οι στιγμές που προσπαθείς να αναλύσεις και να καταλάβεις τα λάθη που υπήρχαν. Στον αγωνιστικό χώρο, στην τακτική, στην επιλογή παικτών. Αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Είναι πράγματα όμως που μας βελτιώνουν, ακόμη και οι δύσκολες στιγμές".

Για το τι τον κάνει να νιώθει περήφανος:
"Περήφανος αισθάνομαι γιατί η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο. Η ομάδα έχει περάσει καλές στιγμές ή λιγότερο καλές στιγμές. Είναι δεμένη, ξέρει τι θέλει, δουλεύει καθημερινά, οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ικανοποιεί εμένα να το βλέπω. Όπως φαντάζομαι και κάθε προπονητή στη θέση μου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ