ΠΑΟΚ

Ιβιτς: "Ξέρουμε τον Αγιαξ, οι παίκτες θα δώσουν το 100%"

Ιβιτς: "Ξέρουμε τον Αγιαξ, οι παίκτες θα δώσουν το 100%"

Ο Βλάνταν Ιβιτς μίλησε για το ματς με τον Αγιαξ ενώ αποκάλυψε πως δήλωσε τον Φακούντο Περέιρα για την τελευταία θέση του ΠΑΟΚ στη λίστα της UEFA. Αθανασιάδης: "Δεν φοβόμαστε τον Αγιαξ" (VIDEO).

Την Τρίτη (26/7) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ και σήμερα (25/7) για το ματς με τους Ολλανδούς μίλησαν οι Βλάνταν Ιβιτς και Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε:

Για την προετοιμασία εν όψει του αγώνα με τον Αγιαξ: "Πήγε καλά. Δουλέψαμε σκληρά αυτές τις μέρες. Οι παίκτες είμαι σίγουρος πως θα είναι συγκεντρωμένοι και θα δώσουν το 100% (σ.σ. των δυνατοτήτων τους) αύριο. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να βγάλουμε τον ομαδικό εγωισμό που θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε εμείς. Ηρθαμε εδώ για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως υπάρχει και δεύτερο ματς. Ολοι μας θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να μας δώσει κάποια ευκολία για το δεύτερο ματς".

Για τα προηγούμενα ματς με τον Αγιαξ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010: "Δεν έχει σχέση η φετινή ομάδα με αυτή πριν έξι χρόνια. Είναι διαφορετικό ματς. Αυτό το ματς είναι κάτι που αυτοί που θα παίξουν και αυτοί που θα είναι στον πάγκο, το βλέπουν ξεχωριστά. Δεν νιώθω πως μας χρωστάει κάποιος κάτι. Και να περνούσαμε τότε, θα θέλαμε το ίδιο όπως και ο Αγιαξ. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο".

Για το ότι ο ίδιος ήταν εκ των μοιραίων παικτών απέναντι στον Αγιαξ το 2010 γιατί είχε χάσει πέναλτι στην Τούμπα: "Πάντα θυμάστε τα χειρότερα. Τα καλά δεν τα θυμάστε. Ο καθένας τα βλέπει διαφορετικά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα πάντως (σ.σ. για την ερώτηση)".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης: "Πιστεύω είναι. Δεν νομίζω πως η άλλη ομάδα είναι πιο έτοιμη από εμάς. Καμιά ομάδα, βέβαια, τώρα δεν είναι στο 100%. Εχουμε δουλέψει σκληρά. Η ομάδα θα είναι έτοιμη, αλλά όχι στο ζενίθ που θέλουμε".

Για το αν υπάρχει κάποιο αδύνατο στοιχείο του Αγιαξ: "Υπάρχει, αλλά δεν θα σας το πω".

Για το αν θα ήθελε να παίξει στο ματς της Τρίτης (26/7), καθώς παλαιότερα είχε αγωνιστεί απέναντι στον Αγιαξ: "Το ποδόσφαιρο έχει τελειώσει οριστικά για μένα ως παίκτης εδώ και τέσσερα χρόνια. Από την στιγμή που σταμάτησα να παίζω επαγγελματικά, δεν με τραβάει να βγω έξω να παίξω. Υπάρχουν παίκτες που σταμάτησαν και βγαίνουν έξω για να παίξουν μεταξύ τους και γουστάρουν. Εγώ από την στιγμή που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, δεν παίζω πια".

Για το θέμα της τακτικής: "Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η τακτική. Είναι σημαντική η ομιλία και οι εξηγήσεις στους παίκτες. Εχουν κάποιες ερωτήσεις (σ.σ. οι παίκτες) χρήσιμες και είναι σημαντικό να τους εξηγήσεις πράγματα που τους μπερδεύουν. Στο ποδόσφαιρο οι λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα και αυτές πρέπει να προσέξουμε".

Για τις απουσίες του Αγιαξ (Μπαζούρ, Μίλικ): "Δεν μας επηρεάζει. Ο Αγιαξ έχει καλούς παίκτες. Με μία-δύο μάξιμουμ αλλαγές θα βγει αύριο ο Αγιαξ σε σχέση με αυτά που περιμένουμε. Εχουμε πληροφορίες για όλους τους παίκτες, τους ξέρουμε και έχουμε δουλέψει πάνω στην τακτική".

Για τον 25ο παίκτη που δηλώθηκε στη λίστα της UEFA για το ματς με τον Αγιαξ: "Εχω δηλώσει τον Περέιρα. Αυτός θα είναι ο 25ος στην λίστα. Δεν τον δήλωσα την Παρασκευή γιατί δεν ταιριάζει στο πρώτο ματς και ήθελα να δω αν αυτές τις 2-3 μέρες προέκυπταν άλλα προβλήματα έτσι ώστε να μπορούμε να αντιδράσουμε".

Για την ενδεκάδα: "Εχω αποφασίσει για την ενδεκάδα. Θα ήθελα να σκοράρουμε και να μην χάσουμε".

Για το αν έχει άγχος στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς με τον ΠΑΟΚ: "Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Δεν έχω ιδιαίτερο άγχος. Είχαμε και παλιά κάποια δυνατά ματς. Χρειάζεται και από μένα συγκέντρωση και θέλω να βγάλω την καλύτερη ενδεκάδα και την καλύτερη τακτική για το αυριανό ματς".

Αθανασιάδης: "Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον Αγιαξ"

Ο Κλάους, από την πλευρά του είπε: "Έχουμε δουλέψει πάνω στον αντίπαλο. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση αγωνιστικά και πιστεύω πως η ομάδα θα καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα αν έχει συγκέντρωση και πειθαρχία. Αυτά τα δύο στοιχεία θα βοηθήσουν για να φύγει η ομάδα με ένα θετικό αποτέλεσμα. Σε τέτοια μεγάλα ματς, θα έχεις λίγες ευκαιρίες. Αν καταφέρεις να πετύχεις γκολ, θα φύγεις με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Αγιαξ είναι μεγάλη ομάδα. Τον σεβόμαστε αλλά δεν τον φοβόμαστε. Ήρθαμε να κάνουμε αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Αγιαξ πιέζει από την αρχή ψηλά. Εχουμε δουλέψει πάνω σε αυτό και πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα..

Για την προηγούμενη "μάχη" του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010: " Τότε ήμουν μικρός. Ήμουν στην αποστολή αλλά έμεινα μετά εκτός. Είναι μεγάλα ματς αυτά και κάθε παίκτης που είναι στην ομάδα, θέλει να παίξει σε ένα τέτοιο ματς".

Για το αν είναι πανέτοιμος: "Ναι είμαι 100%. Έχω ξεπεράσει το θέμα στον προσαγωγό. Προφυλάχτηκα στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού και είμαστε 100% έτοιμος".

Για την... πρόκληση που υπάρχει στα ματς με τον Αγιαξ: "Οι παίκτες το βλέπουν σαν ένα βήμα παραπάνω για να μπούμε στους ομίλους. Αυτό θέλουμε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ