ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Είμαι ικανοποιημένος και από τους τέσσερις φορ"

Ίβιτς: "Είμαι ικανοποιημένος και από τους τέσσερις φορ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς μίλησε για ακόμη μια φορά για το θέμα του επιθετικού που συζητιέται από τον καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ και εκτίμησε ότι ο Κλάους προλαβαίνει να ξεπεράσει τα 30 γκολ και να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Καλύτερα ο Περέιρα. (VIDEO)

Τους παίκτες που διαθέτει στην επίθεση της ομάδας υπερασπίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξή του στη NOVA. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση και των τεσσάρων παικτών που αγωνίζονται στην κορυφή (Κλάους, Κουλούρης Τιάμ και Περέιρα) και ακόμη αναφέρθηκε στο επερχόμενο ματς με τη Βέροια.

Τέλος, εκτίμησε ότι ο Αθανασιάδης θα ξεπεράσει τα 30 γκολ και θα γίνει ο κορυφαίος σκόρερ ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το πόσο βοήθησε ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη επί της Σλόβαν:
"Σίγουρα βοηθά στο ψυχολογικό κομμάτι. Πήραμε μία νίκη, ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Δεν μπήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο και δεχθήκαμε ένα πολύ γρήγορο γκολ. Ευτυχώς ισοφαρίσαμε εξίσου γρήγορα και στην συνέχεια το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο. Στο δεύτερο ο αντίπαλος είχε κάτι παραπάνω.

Ήταν πιο πιεστικοί από εμάς, αλλά βάλαμε το γκολ και είχαμε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μυστακίδη και τον Ροντρίγκες, ενώ ο αντίπαλος δημιούργησε επίσης δύο-τρεις καλές ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η νίκη θα μας…ανεβάσει και θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση μετά από αυτή".

Για την σημασία του να κερδίζεις ενώ δεν είσαι καλός:
"Με την Ξάνθη κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση και ήμαστε ανώτεροι από τον αντίπαλο σε όλο το παιχνίδι, έχοντας πολλές ευκαιρίες. Δεν κερδίσαμε. Στο τελευταίο παιχνίδι στην Ευρώπη μπορεί να μην απειληθήκαμε υπερβολικά από τον αντίπαλο κατά την γνώμη, αλλά και η ισοπαλία θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτερες και πιο πιεστικές ομάδες, αλλά ούτε και αυτές που κάνουν τις περισσότερες ευκαιρίες.

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στο ποδόσφαιρο, όπως η υπομονή, η τακτική και η πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια κάποιες φορές χρειάζεται και η τύχη σίγουρα. Νομίζω ότι και εγώ και οι παίκτες μου πήραμε μερικά σημαντικά μαθήματα από τα τελευταία δύο παιχνίδια".

Για το παιχνίδι κόντρα στην Βέροια:
"Προέρχονται από μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Όπως ξέρω αλλάξανε πρόσφατα και προπονητή και θα βρίσκεται για πρώτη φορά στον πάγκο κόντρα σε εμάς. Θεωρώ λοιπόν ότι οι παίκτες θα θέλουν να δείξουν κάτι παραπάνω. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε το τρίποντο. Θα είναι το τρίτο παιχνίδι της ίδιας εβδομάδας αλλά αυτό θα το βρούμε και στην συνέχεια και δεν θέλω να βρω δικαιολογίες σε αυτό. Όπως είπα η νίκη είναι υποχρέωσή μας".

Για την μη απόκτηση φορ το καλοκαίρι:
"Είχα πει από την αρχή, ότι για να πάρουμε επιθετικό θα πρέπει να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε. Δεν υπήρχε λόγος να πάρουμε κάποιον που δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερο από τους ήδη υπάρχοντες. Είμαι ευχαριστημένος και από τους τέσσερις φορ που έχω και όλοι μπαίνουν σιγά σιγά στις φάσεις. Ο Κλάους και ο Κουλούρης πέτυχαν σε δύο παιχνίδια από δύο γκολ.

Ο Τιάμ και ο Περέιρα δεν πήραν τόσο χρόνο συμμετοχής αλλά θα έρθει η ώρα τους και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουν όταν θα μπουν στο γήπεδο. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και όλοι θα παίξουν. Σε λίγο ξεκινάει και το Κύπελλο και μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουμε συνέχεια τρία παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Είναι πολύ θετικό ότι έχουμε πολλούς παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν και να προσφέρουν".

Για τον Κλάους και το ρεκόρ που κυνηγά για την πρώτη θέση των σκόρερ στα ευρωπαϊκά κύπελλα:
"Αφού ο πρώτος έχει 30, νομίζω ότι θα τον προλάβει".

Καλύτερα ο Περέιρα

Η επόμενη μέρα του αγώνα με την Σλόβαν, βρήκε τους βασικούς να κάνουν το δικό τους πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης με πισίνα, ποδήλατο, κρυοθεραπεία και μασάζ.

Οι υπόλοιποι έδωσαν ραντεβού στις 17:00 στο γήπεδο της Τούμπας για προπόνηση.Το πρόγραμμα περιείχε τακτική, κυκλοφορία της μπάλας, transition game κι αερόβια ένταση και ο Φακούντο Περέιρα προπονήθηκε κανονικά, δίχως ιδιαίτερες ενοχλήσεις στο δάκτυλο του ποδιού του.

Το Σάββατο (01.10) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00 στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας και στη συνέχεια η αποστολή θ’ αναχωρήσει για τη Βέροια.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ