ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÓÁËÊÅ - ÐÁÏÊ / EUROPA LEAGUE / SCHALKE - PAOK (MOTION TEAM)
Ίβιτς MOTIONTEAM

Ο Βλάνταν Ίβιτς υποστήριξε ότι σέβεται τον Ολυμπιακό και την ποιότητά του, αλλά ότι ασχολείται περισσότερο με την ομάδα του, αφού "δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα".

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις για την κατάσταση του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό έκανε ο Βλάνταν ΊΒιτς. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για την κούραση, κυρίως ψυχολογική, που υπάρχει, τόνισε ότι σέβεται τον Ολυμπιακό, κατέληξε όμως ότι αν η ομάδα του είναι αυτή που πρέπει, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο στην Ελλάδα. Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για τα δύο τελευταία παιχνίδια:

"Μπήκαμε σε μία περίοδο που θα έλεγα ότι η ομάδα αισθάνεται περισσότερη κούραση, καθώς έχει παίξει από τις 3 Ιανουαρίου ως τώρα, δε θυμάμαι κι εγώ ακριβώς πόσα παιχνίδια. Κάθε τρεις μέρες είχαμε παιχνίδι και σίγουρα αυτό φταίει και για την απόδοσή μας, απ' την οποία δεν είμαστε ικανοποιημένοι στα δύο τελευταία παιχνίδια. Φάνηκε η κούραση, φάνηκε ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο δημιουργικό κομμάτι και στα δύο παιχνίδια και είναι κάτι που μας απασχολεί και κάτι που πρέπει να διορθώσουμε".

Για το αν θα άλλαζε κάτι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω:

"Όταν γυρνάς τον χρόνο προς τα πίσω και προσπαθείς να κάνεις ανάλυση, όπως κάνουμε εμείς μετά από κάθε παιχνίδι, δε γνωρίζουμε αν έπαιζαν κάποιοι άλλοι παίκτες αν θα είχαν καλύτερη απόδοση ή μήπως και χειρότερη. Δεν μπορείς να το πεις αυτό. Εμείς σε κάθε παιχνίδι προετοιμαζόμαστε και προσπαθούμε να βγάλουμε την πιο καλή ομάδα που έχουμε γι' αυτό το παιχνίδι, τους παίκτες που παρακολουθούμε και γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται, αν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, αν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, αν είναι έτοιμοι να δώσουν το 100%. Όλα αυτά τα πράγματα προσπαθούμε να τα δούμε και να βγάλουμε ό,τι καλύτερο για το παιχνίδι που έρχεται".

Για την ψυχολογική κόπωση και πως αντιμετωπίζεται:

"Στο ψυχολογικό κομμάτι προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους παίκτες, να μιλάμε, να τους προετοιμάζουμε για το επόμενο παιχνίδι, να τους δίνουμε πληροφορίες, να προσπαθούμε όταν χρειάζεται να τους χαλαρώσουμε, να μην έχουν αυτή την πίεση, η οποία λογικά υπάρχει και φαίνεται αυτό ιδιαίτερα όταν παίζουμε στην έδρα μας. Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις γιατί «εσείς κάνατε αυτά που κάνατε στο προηγούμενο δίμηνο-τρίμηνο και ο κόσμος περιμένει να το βλέπει σε κάθε παιχνίδι». Και λογικό είναι όταν έχεις πίσω σου μια περίοδο που έχεις κάνει πολλά καλά παιχνίδια. Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν τόσο από τον κόσμο, όσο κι από τους ίδιους εμάς. Για να κρατήσεις την ίδια απόδοση χρειάζεται ηρεμία, χρειάζεται δουλειά και ψυχολογία".

Για το τι τον κάνει αισιόδοξο ενόψει της συνέχειας:

"Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι ότι οι παίκτες δουλεύουν καθημερινά, δίνουν σε κάθε προπόνηση το 100%, έχουν όρεξη για δουλειά και αντιλαμβάνονται αυτά που δεν πήγαν καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Στις αναλύσεις που κάνουμε, στις συζητήσεις που κάνουμε, καταλαβαίνουν, βλέπουν και όλοι μαζί προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα που έχουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε".

Για το αν υπολογίζονται οι Ενρίκε και Κάνιας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

"Έχουμε δυο μέρες, σήμερα και αύριο και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε να είναι καλά κι ο ένας κι ο άλλος. Τώρα, βέβαια, αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα 48ωρο μπροστά μας. Αν δεν είναι έτοιμοι, δε θα παίξουν, θα δούμε ποιος θα παίξει".

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός:

"Βέβαια και παρακολουθούμε τους αντίπαλους με τους οποίους παίζουμε, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου. Θα ασχοληθώ περισσότερο με την ομάδα μου και αν η ομάδα μου δώσει αυτό που μπορεί να δώσει, εγώ δε φοβάμαι κανέναν αντίπαλο ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε ότι παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει ποιοτικούς παίκτες, η οποία μπορεί να μην έχει κάνει στο πρωτάθλημα καλά παιχνίδια στα δύο τελευταία, αλλά είναι μία ομάδα η οποία έχει σίγουρα ποιότητα, όπως έχουμε κι εμείς και μπορεί να λύσει τα προβλήματα γρήγορα. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι, προετοιμαζόμαστε γι' αυτό το παιχνίδι και θα δώσουμε το 100% για να κερδίσουμε".

Για το αν είναι ένας αγώνας ή κάτι διαφορετικό για τον ΠΑΟΚ:

"Είναι ένας αγώνας, είναι ένα ντέρμπι που, βέβαια, το περιμένει ο κόσμος, το περιμένουν να παίξουν οι παίκτες, γνωρίζουμε όλοι ότι οι παίκτες ζουν γι' αυτά τα παιχνίδια και το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ηρεμία".

Για το αν σε αυτούς τους αγώνες ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος του ο εαυτός:

"Δε θα πω ότι είμαστε εμείς πρόβλημα για τον εαυτό μας. Έχουμε παίξει μέχρι τώρα φέτος τρία ντέρμπι, θα έλεγα στα δύο από τα τρία παίξαμε καλά, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Είχαμε καλή εικόνα εκτός από το ένα και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο κόντρα στις καλές ομάδες. Τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε και να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό και την Κυριακή".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ