ΠΑΟΚ

Ίβιτς: "Δεν είμαι φίλος των παικτών, όλοι θέλουμε τίτλο"

Ίβιτς: "Δεν είμαι φίλος των παικτών, όλοι θέλουμε τίτλο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς αναφέρθηκε στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ, μιλώντας στη Σερβία και προέτρεψε τους συμπατριώτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δικεφάλου με τον Σαββίδη.

Στην Ελλάδα έχει μιλήσει έμμεσα για τον στόχο του ΠΑΟΚ να κατακτήσει τίτλο τη φετινή σεζόν. Στην πατρίδα του όμως τη Σερβία, ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν πιο ανοιχτός στις τοποθετήσεις του και ομολόγησε τη μεγάλη επιθυμία όλων στον Δικέφαλο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους παίκτες και το παράδειγμα της επένδυσης Σαββίδη στον ΠΑΟΚ που πρέπει να ακολουθηθεί και στο σερβικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τη σχέση με τους παίκτες:
"Ασφαλώς και δεν μπορεί να υπάρχει μια ψυχρή σχέση με τους παίκτες, αλλά εγώ δεν προσπαθώ να είμαι φίλος τους. Πρέπει να υπάρχει μια σαφής γραμμή διαχωρισμού. Όχι, όμως, να είμαι το φόβητρο τους. Προσπαθώ να βρω κάποια ισορροπία, όπως απαιτείται, να υπάρχει σε μια ομάδα ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον προπονητή".

Για το αν προτιμά το αποτέλεσμα από το όμορφο ποδόσφαιρο:
"Το αποτέλεσμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ειδικά σε φιλόδοξες ομάδες και ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι ζούμε γι 'αυτό και από αυτό. Προσπαθώ, όμως, μέσα από την συνεχή και σκληρή μάχη για το αποτέλεσμα να κάνω το παιχνίδι μας όμορφο για αυτούς που έρχονται να το παρακολουθήσουν".

Για την ως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα:
"Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μείον τρεις βαθμούς από την περασμένη σεζόν, όταν αρνηθήκαμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Δεύτερον, οι δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες δεν είναι κάτι που ανταποκρίνεται στις ικανότητες και τις φιλοδοξίες μας. Ήμασταν καλύτερη σαν ομάδα και εναντίον της Βέροιας και εναντίον της Ξάνθης, αλλά στο πρώτο ο επόπτης μας ακύρωσε ένα γκολ που αξίζαμε, ενώ στο δεύτερο δεν αξιοποιήσαμε τις δεκάδες εξαιρετικές ευκαιρίες. Με όλο το σεβασμό προς τους αντιπάλους έπρεπε σαν ΠΑΟΚ να είχαμε πάρει αυτούς τους βαθμούς. Στη συνέχεια το πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο".

Για τους στόχους στον ΠΑΟΚ: "Για τους οπαδούς μας, το αφεντικό και τους ανθρώπους που διοικούν την ομάδα υπάρχει λαχτάρα για την κατάκτηση τροπαίων. Για χρόνια ο σύλλογος δεν τα έχει καταφέρει, αν και είναι ένα από τα πιο οργανωμένα κλαμπ της χώρας για να μην πω ότι είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό. Όπως όλοι αυτοί έτσι και εμείς στο γήπεδο έχουμε τις ίδιες επιθυμίες, και ως εκ τούτου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να εκπληρώσουμε τις κοινές φιλοδοξίες.

Στο Europa League πηγαίνουμε καλά, με μία νίκη και μία ισοπαλία, μοιραζόμαστε την πρώτη θέση με την Φιορεντίνα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τελειώσουμε σε μία από τις δύο θέσεις στον όμιλο και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Υπάρχουν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις με επτά αγώνες σε 22 ημέρες, μετά την τρέχουσα διακοπή".

Για το παράδειγμα του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο:
"Είναι πολύ καλύτερα όταν ξέρεις ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, ποιανού είναι τα χρήματα, που τα επενδύουν. Ο ΠΑΟΚ είναι το τέλειο παράδειγμα μιας υγιούς και οργανωμένης επαγγελματικής ομάδας. Αποτελεί και ένα καλό παράδειγμα για την ιδιωτικοποίηση στο σερβικό ποδόσφαιρο. Όσο πιο γρήγορα μπορούν να το καταλάβουν όλοι αυτό τόσο το καλύτερο. Είναι η μόνη λύση για την ανάπτυξη του σερβικού ποδοσφαίρου".

"Καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο απ' αυτό της Σερβίας"

Για τη σύγκριση του σερβικού με το ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Δεν μου αρέσει που θα το πω, γιατί δεν ξεχνώ από που προέρχομαι, αλλά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ πιο μπροστά από το σερβικό. Κάνουν λάθος να πιστεύουν ότι η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκεντρώνεται αποκλειστικά σε δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Αν ίσχυε αυτό τότε η πρωταθλήτρια ομάδα μας, η Παρτιζάν, δε θα έχανε πριν από δύο χρόνια, από τον Αστέρα Τρίπολης, μια, ελάχιστα γνωστή ομάδα στη Σερβία.

Οι ελληνικές ομάδες από τη μέση της βαθμολογίας και πάνω θα μπορούσαν εύκολα να διεκδικούν τον τίτλο στην πατρίδα μου, όπου όλοι οι νέοι παίκτες φεύγουν στο εξωτερικό, και εκείνοι που παραμένουν, κυρίως οι ξένοι, αδυνατούν να γεμίσουν το κενό Δεν είναι τυχαίο ότι η Σερβία δεν έχει εκπρόσωπο, σε καμία διοργάνωση της UEFA αυτό το φθινόπωρο, αν και η Παρτιζάν συνήθως κατάφερνε να προκρίνεται στην φάση των ομίλων του Europa League ή του Champions League".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ