ΠΑΟΚ

Igor, uno di noi

Igor, uno di noi

Ο ρεπόρτερ της Χάιντουκ, Vedran Pavicic, αρθρογραφεί στο Sport24.gr για τον παθιασμένο Ιγκόρ Τούντορ που αναλαμβάνει το τιμόνι του ΠΑΟΚ.

Το ποδοσφαιριστή, Ιγκόρ Τούντορ, όσοι έχουν έστω και λίγη γνώση από το τι γίνεται στην Ευρώπη τον γνωρίζουν από τη θητεία του στα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου και το Καμπιονάτο με τη φανέλα της Γιουβέντους. Για τον προπονητή, όμως, οι εικόνες στο ευρύ κοινό είναι από ελάχιστες ως ανύπαρκτες, καθώς η θητεία του ως πρώτου εξαντλείται στους 21 μήνες στη Χάιντουκ.

Γι' αυτό και το Sport24.gr απευθύνθηκε σε ρεπόρτερ της ομάδας του Σπλιτ, ζητώντας να σκιαγραφήσει το προπονητικό προφίλ του 37χρονου νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ. Ο λόγος στον Vedran Pavicic, που γράφει στην ιστοσελίδα "DalmacijaNews":

"Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι ένας πολύ παθιασμένος άνθρωπος. Πολύ συναισθηματικός, όπως και εσείς οι Έλληνες. Είναι, επίσης, μία πολύ δυνατή προσωπικότητα και μπορεί να γίνει σταρ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό πρέπει να υπογραμμίσουμε για αρχή. Ήταν πολύ αγαπητός στους οπαδούς της Χάιντουκ και το ίδιο θα γίνει πιστεύω και με τους φίλους του ΠΑΟΚ. Στο Σπλιτ, ο κόσμος που πήγαινε στο γήπεδο συνήθιζε να αφιερώνει ένα σύνθημα στα ιταλικά, στον Ιγκόρ: uno di noi, που σημαίνει ένας από εμάς.

Σε ό,τι αφορά στην προπονητική φιλοσοφία του, έχει επηρεαστεί πολύ από την ιταλική σχολή. Άλλωστε, έπαιξε χρόνια ποδόσφαιρο εκεί και επίσης έχει πολλές παραστάσεις από προπονήσεις που έχει παρακολουθήσει του καλού του φίλου Αντόνιο Κόντε και του Κάρλο Αντσελότι.

Εφαρμόζει και τη διάταξη του 3-5-2 και σχήμα με τέσσερις στην άμυνα.

Igor, uno di noi

Επιπλέον, του αρέσει αρκετά το επιθετικό, ελκυστικό παιχνίδι, με πολύ πρέσινγκ, γκολ και γρήγορο ρυθμό. Η κύρια επιδίωξη γι' αυτόν είναι αν χάσει η ομάδα του τη μπάλα να την ξανακερδίζει άμεσα.

Είχε πολύ καλά αποτελέσματα με μία νεανική, όχι τόσο ισχυρή ομάδα, όσο αυτή που διέθετε η Χάιντουκ. Είναι πολύ θετικός άνθρωπος, πάντα μπαίνει μπροστά από τους παίκτες του και γι΄ αυτό τον αγαπάνε ως προπονητή. Προστατεύει τους ποδοσφαιριστές, όμως είναι, παράλληλα, πολύ καλός επαγγελματίας και με δυνατή συμπεριφορά.

Το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι πως έχει τη φιλοδοξία να γίνει πολύ καλός προπονητής, καλύτερος κι απ' ότι ήταν ως παίκτης.

Δεν αποκλείω ότι μπορεί να φέρει παίκτες από τη Χάιντουκ στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είχε το χρόνο να το σκεφτεί σε βάθος ως τώρα. Υπάρχουν ορισμένοι ενδιαφέροντες και νεαροί σε ηλικία.

Συνοψίζοντας, εκτιμώ ότι ο Τούντορ μπορεί αν πετύχει στον ΠΑΟΚ και να εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω, μάλιστα, ότι ο κ. Σαββίδης, πέρα από τις συστάσεις του Άρνεσεν, έχει πάρει καλές πληροφορίες και από Ρώσους φίλους του που γνωρίζουν τον Τούντορ".

*Το πάθος του Ιγκόρ Τούντορ για το οποίο κάνει λόγο ο Κροάτης δημοσιογράφος, Vedran Pavicic, στο κείμενό του στο Sport24.gr, αποτυπωμένο σε μία φωτογραφία:Ζάγκρεμπ, 12 Οκτωβρίου 2013, με γκολ στο 92΄ η Χάιντουκ κάνει ανατροπή και κερδίζει 2-1 την Χρβάτσκι και ο Ιγκόρ Τούντορ ανεβαίνει στα κάγκελα και γίνεται ένα με παίκτες και οπαδούς της ομάδας του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ