ΠΑΟΚ

Η Μύκονος, η Άλγεβρα και η ΟΜΑΔΑ

Η Μύκονος, η Άλγεβρα και η ΟΜΑΔΑ
INTIME SPORTS

Ο Αγγελος Αναστασιάδης έδωσε τρομερές ατάκες και στην προπόνηση της Πέμπτης και μία ομιλία γεμάτη νόημα για τους νεαρούς, κυρίως, παίκτες του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι πώς ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε... ηρεμήσει κάπως τις τελευταίες μέρες και στις προπονήσεις δεν ακούγονταν οι ατάκες της πρώτης περιόδου στην Ολλανδία. Χθες, όμως, επανήλθε δυναμικά, τόσο με σχόλια κατά τη διάρκεια της προπόνησης, όσο και κυρίως με μία πολύ μεστή ομιλία συτη διάρκεια του προγράμματος, όταν είδε τους παίκτες του να προσπαθούν να διορθώνουν ο ένας τον άλλο μετά από λάθη.

Μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του στο κέντρο του γηπέδου ζητώντας τους να καθίσουν κάτω και άρχισε να τους μιλά. "Είναι λογικό να γίνονται λάθη. Αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι να μην κάνουμε λάθη. Με ενδιαφέρει αν εμείς κάνουμε χίλια λάθη στο παιχνίδι, ο αντίπαλος να κάνει έστω ένα παραπάνω" σημείωσε αρχικά και συνέχισε:

"δεν θέλω να μιλάτε επικριτικά. Ξέρω ότι ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο και κανείς δεν μιλά υποτιμητικά για τον συμπαίκτη του. Όλοι είστε καλά παιδιά. Αλλά σκεφτείτε το: παίζουμε αγώνα και σας ακούνε από τις κερκίδες ο ένας να φωνάζει τον άλλο. Ξέρετε τι θα καταφέρετε με αυτό; Να "δίνετε" τον συμπαίκτη σας στην κερκίδα, δεν το θέλω αυτό είναι απαράδεκτο".

Μάλιστα, προσπάθησε να μιλήσει και με παράδειγμα για το τι είναι και τι δεν είναι πραγματική ομάδα: " Η Βραζιλία έχει έντεκα παικταράδες και πάτωσε στο Μουντιάλ. Δεν έκανε τίποτε. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν ήταν ΟΜΑΔΑ. Ξέρετε τι είναι ομάδα; Όταν καταλαβαίνετε πως το λάθος στο ματς δεν το κάνει ένας παίκτης, αλλά ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ. Αυτό σημαίνει οικογένεια". Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε: "Θέλω να είμαστε καλά τον Μάιο και ξέρω ότι και εσείς το θέλετε. Θα το πετύχουμε αν λειτουργούμε ως ΟΜΑΔΑ και είμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Να είστε προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να διαμορφώνει αντίθετη άποψη από αυτό που έχουμε καταφέρει, γιατί ναι, είμαστε ομάδα, είμαστε οικογένεια".

Όσο για τις ατάκες στη διάρκεια του προγράμματος; "Δεν είναι Μύκονος εδώ. Εδώ δουλεύουμε..." είπε κάποια στιγμή όταν διέκρινε χαλαρότητα, ενώ σε μια άλλη περίπτωση όταν ένας παίκτης δεν έκανε κίνηση στο χώρο για να πάρει την πάσα σταμάτησε και του είπε: "Παλικάρι μου εσύ δεν περιμένεις την πάσα, το τρένο περιμένεις...".

Τόνισε, εξάλλου, πόσο σημαντικό είναι να παίζουν απλά και γρήγορα: "Δεν λύνουμε Άλγεβρα εδώ ποδόσφαιρο παίζουμε. Το ποδόσφαιρο είναι απλό να το καταλάβετε. Όποιος δεν στροφάρει είναι χαμένος δεν πρόκειται να πάει μπροστά".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ