ΠΑΟΚ

Η συνηθισμένη Κυριακή του Λουτσέσκου

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου βάζει "ανάχωμα" στα αποδυτήρια στην "τρέλα" που κυριαρχεί στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αυτό που συνέβη το τελευταίο διήμερο (την Τρίτη μέσω διαδικτύου και χθες έξω από τα εκδοτήρια της Τούμπας) δεν έχει προηγούμενο. Η τρέλα του κόσμου να εξασφαλίσει ένα... μαγικό χαρτάκι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ξεπέρασε κάθε άλλη παρόμοια κατάσταση πριν από μεγάλα ντέρμπι, τουλάχιστον, στη νέα χιλιετία.

Ο κόσμος είχε σχηματίσει ουρές και πήγε από τα χαράματα στην Τούμπα και σε παιχνίδια όπως με τον Άγιαξ (και τις δύο φορές) για τα προκριματικά του Champions League, την Φενέρμπαχτσε για τα πλέι οφ του Europa League, παλιότερα στην πρώτη απόπειρα του ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους του Champions League κόντρα στη Μακάμπι.

"Τρέλα" υπήρχε και στην προσπάθεια για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τους τελικούς Κυπέλλου το 2014 και τον περασμένο Μάιο. Όμως, η χθεσινή... παράνοια δεν συγκρίνεται με καμία άλλη κατάσταση. Στα μάτια του κόσμου (αλλά και του Γιώργου Σαββίδη όπως προκύπτει από τα ποσταρίσματα που κάνει από χθες απευθυνόμενος σε παίκτες όπως ο Μακ και ο Βαρέλα) η αναμέτρηση με τους '"ερυθρόλευκους" είναι κάτι ξεχωριστό, πιο πάνω από ένα παραδοσιακό ντέρμπι Βορρά-Νότου.Αυτή τη φορά, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έναν τεράστιο στόχο, πιο κοντά από ποτέ άλλοτε:

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 33 χρόνια. Ή αν θέλετε, κάτι ακόμη πιο σημαντικό, την κατάκτηση του νταμπλ. Εξ' ου και αυτός ο παροξυσμός. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στα αποδυτήρια της Νέας Μεσημβρίας, οι σκέψεις του Ραζβάν Λουτσέσκου αρχίζουν από το ίδιο ερέθισμα, αλλά οδηγούν σε άλλη αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο Ρουμάνος κόουτς αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη είναι η ευκαιρία για τον... πρωταθλητή ΠΑΟΚ φέτος και ακριβώς γι' αυτό δεν θέλει με τίποτα να αλλάξει τη συνταγή με την οποία πορεύτηκε η ομάδα του στο εντυπωσιακό σερί των 15 διαδοχικών νικών.

Η προσπάθεια του 49χρονου κόουτς να αναδείξει την... φυσιολογικότητα του αγώνα με τον Ολυμπιακό άρχισε από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Λαμία. Μετά τη νίκη επί της τοπικής ομάδας δήλωσε ότι "το μυαλό μας είναι τώρα μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι και αυτό ένα παιχνίδι που δίνει τρεις βαθμούς".Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ - και αυτό προσπαθεί να περάσει στους ποδοσφαιριστές του - το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν είναι "ο τελικός", αλλά "ένας ακόμη τελικός" από τους οκτώ που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Προετοιμάζονται όπως σε όλα τα άλλα παιχνίδια, κάνουν την ανάλυση του αντιπάλου με τον τρόπου που αντιμετωπίζουν και τους υπόλοιπους και δεν αισθάνονται ότι πρέπει να προσθέσουν κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητά τους.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι αυτή τη φορά (σε αντίθεση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη) δεν υπάρχει καμία απόφαση για ανοιχτή προπόνηση παραμονές του αγώνα. Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ πείθει πλέον, εντός και εκτός Τούμπας, όλοι οι παίκτες δείχνουν να έχουν μπει στο κλίμα της ομάδας και την φιλοσοφία του προπονητή, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αφύπνιση. Μόνο για διατήρηση της συγκέντρωσης και της προσήλωσης στον στόχο.

"Εμείς θα παίξουμε για τη νίκη, με τη δίψα και το πάθος που μας χαρακτηρίζει και δεν χρειάζεται να βγάλουμε νεύρα ή υπερβολική ένταση. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας"είναι η σκέψη που ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσπαθεί να βάλει στα μυαλά των παικτών του και μάλλον το καταφέρνει. Ο Λουτσέσκου θα κάνει σήμερα και αύριο τις τελικές δοκιμές για την ενδεκάδα με μεγάλο ερωτηματικό τη σύνθεση της τριάδας πίσω από τον Πρίγιοβιτς, καθώς ο Πέλκας μάλλον θα παίξει με το πρήξιμο στον αστράγαλο να μην έχει υποχωρήσει και ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Κάμπος.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Βέβαια, το γεγονός ότι στην καθημερινότητα των προπονήσεων με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αντιμετωπίζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπως κάθε ματς πρωταθληματος, δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί μία ξεχωριστή στιγμή στην φετινή πορεία του με τον ΠΑΟΚ. Γι' αυτό τον λόγο, τόσο οι στενοί του συγγενείς (η σύζυγός του Άννα, πιθανόν και κάποιο από τα παιδιά του, ίσως και ο πατέρας του Μιρτσέα), όσο και φίλοι του 49χρονου κόουτς θα βρεθούν στην Τούμπα την Κυριακή, έχοντας ως στόχο να πανηγυρίσουν μαζί του τη νίκη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ