ΠΑΟΚ

Η συνέντευξη του Πέλκα στον Ιησού

Η συνέντευξη του Πέλκα στον Ιησού

Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, που πρόσφατα περπάτησε μετά την τοποθέτηση προσθετικών μελών, "ανέκρινε" τον 24χρονο μέσο του "Δικεφάλου του βορρά".

Η περασμένη Τετάρτη θα μείνει στη μνήμη του Ιησού για πολλά χρόνια, καθώς ο 8χρονος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, ως καλεσμένος των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, και παρακολούθησε την προπόνηση, ενώ αργότερα είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από τον Δημήτρη Πέλκα.

Η ασπρόμαυρη ΠΑΕ παρουσίασε την συνέντευξη, μαζί με την ιστορία του 8χρονου από την Βουλγαρία:

"Ο Ιησούς είναι οκτώ χρονών, βουλγαρικής καταγωγής και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013 μαζί με τους γονείς του και τα τρία ετεροθαλή αδέρφια του. Ο μικρός εκ γενετής έφερε ένα πολυσύνθετο και σπάνιο σύνδρομο με την ονομασία "GOLLOP-WOLFGANG". Πρόκειται για μια πολύ σπάνια μορφή δυσπλασίας με σχισμή στο χέρι και το πόδι (εκτροδακτυλία).

Παρουσίαζε απλασία κνημών και συγγενή δυσπλασία κάτω άκρων με τετραποδική βάδιση. Τον Μάιο του 2014 κι αφού με παρέμβαση της ΜΚΟ "Αρσις" άρχισε να πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό στο ύψος των γονάτων με απώτερο στόχο την τοποθέτηση πρόσθετων μελών.

Δεδομένης της ηλικίας του ο Ιησούς καταλάβαινε όλη την κατάσταση στην οποία βρέθηκε ξαφνικά, απροειδοποίητα και χωρίς την κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία. Γι’ αυτό και μετά το χειρουργείο έκλαιγε συνεχώς και ζητούσε τα πόδια του. Έκτοτε το να σταθεί στα πόδια του και να μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο έγινε στόχος ζωής.

Έναν στόχο στον οποίο τον βοήθησε ο ΠΑΟΚ με συγκέντρωση χρημάτων από το ματς με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ, αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) Ραμπέα Ιατρίδου, η εταιρία CRC-Chronopoulos Rehabilitation Center.

Παράλληλα με τον αγώνα του να σταθεί ξανά στα πόδια του ο Ιησούς σημειώνει κι εντυπωσιακή πρόοδο στο σχολείο. Μέσα σ’ ένα χρόνο έμαθε να μιλάει και να διαβάζει ελληνικά, ενώ το μόνο που ήξερε όταν άρχισε τα μαθήματα ήταν η έκφραση «γεια σου φίλε».

Ο μικρός μαχητής της ζωής από τον Φεβρουάριο 2017 κι έπειτα είναι μόνιμος… επισκέπτης της Τούμπας βλέποντας όλους τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Της ομάδας της οποίας το έμβλημα βρίσκεται και στα προσθετικά του πόδια".

Photo credits: PAOK FC official site

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Κάνιας... μπλόκαρε το pc του Τζάλμα Κάμπος
Βαρέλα: "Διώξαμε την πίεση, πάμε για Κύπελλο και 2η θέση"
Οι ευχές του Ιβάν Σαββίδη για το Πάσχα
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ