ΠΑΟΚ

Η συγγνώμη και το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πώς ο Ιβάν Σαββίδης κατέληξε στην δήλωση συγγνώμης για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και γιατί απέφυγε να αναφερθεί ευθέως στην οπλοφορία. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Όσοι βρέθηκαν κοντά στον Ιβάν Σαββίδη από την ώρα που αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, μιλάνε για έναν άνθρωπο που τελούσε εν βρασμώ ψυχής την ώρα που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με τους φρουρούς του και που λίγη ώρα αργότερα, όταν ηρέμησε, αντιλήφθηκε τη λάθος αντίδρασή του.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αποφάσισε σχεδόν άμεσα να απολογηθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ και την κοινή γνώμη, περίμενε όμως να κλείσει η αυτόφωρη διαδικασία που διενεργούσε η υποδιεύθυνση αθλητικής βίας μετά από εντολή του Προέδρου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρου Τσόγκα.Ετσι, σήμερα το πρωί, από τη βάση του στο γραφείο του 'Μακεδονία Παλλάς", ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είχε επαφές με τους συνεργάτες του και τους νομικούς συμβούλους του για να καταλήξει στο περιεχόμενο της δήλωσής του.

Από την ενημέρωση που είχε ο ομογενής επιχειρηματίας αντιλήφθηκε το μέγεθος της αρνητικής διάστασης που είχε πάρει η εισβολή του στο γήπεδο το βράδυ της Κυριακής και γι' αυτό αποφάσισε να ζητήσει συγνώμη (δύο φορές μάλιστα), συμπεριλαμβάνοντας σ' αυτή και την "παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα".

ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την δήλωσή του θα διαπιστώσει ότι με τη φράση "λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ' αυτόν τον τρόπο", ο Ιβάν Σαββίδης "καλύπτει" και τα δύο σημεία για τα οποία του ασκήθηκε αυστηρή κριτική:Την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο για την οποία δεν είχε δικαίωμα και την οπλοφορία, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη ή κάποια σχετική λέξη.

Επέλεξε να το κάνει έμμεσα με τη φράση "κατ' αυτό τον τρόπο" και αυτό ήταν μία απόλυτα συνειδητή επιλογή.Μετά από συζήτηση με τους συνεργάτες του κατέληξαν ότι θα αποδυναμωνόταν η δις συγγνώμη του αν γινόταν αναφορά για την αμέλειά του να μην αφήσει το όπλο-που νόμιμα κατέχει-στη σουίτα του και να το κουβαλά σε δημόσιο χώρο.

Εκτιμήθηκε ότι οι πάντες θα εστίαζαν σ' αυτό (όπως συνέβη και με τις φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει και "διόγκωσαν'' τις αρνητικές σε βάρος του εντυπώσεις) και όχι στην συγγνώμη και στην επιλογή του να δείξει ότι παραμένει ταγμένος στη θέση που εδώ και καιρό έχει εκφράσει ( "αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια").

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Από κει και πέρα, υπάρχουν κομμάτια της δήλωσης που θα χρησιμοποιηθούν από τους νομικούς τόσο του Ιβάν Σαββίδη στην υπόθεση της αναμενόμενης δίωξής του από τον Εισαγγελέα, όσο και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά την απολογία της. Αυτά συνοψίζονται μέσα από τη δήλωση στα εξής:

- Συναισθηματική αντίδραση που αποδίδεται στη γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα έγιναν μετά το γκολ του Βαρέλα ("ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), τη διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων").

- Στη σύνδεση με την δήλωση που είχε κάνει την παραμονή του ντέρμπι περί κινδύνου προβοκάτσιας ("όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα").

- Στην τοποθέτηση "ούτε ήθελα να διαπληκτιστώ, ούτε απείλησα κανέναν" που θα είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να μην χρεωθεί υπαιτιότητα η ομάδα για την διακοπή του αγώνα.

- Στο δύσκολο περιβάλλον που εκτιμά ότι έχει διαμορφωθεί για τον ίδιο και την οικογένεια του "βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου", "αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα".Τέλος, δεν άφησε καμία στιγμή να φανεί ότι υπάρχει θέμα παραίτησής του από την προεδρία, αν και είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο έχει μελετήσει, μετά από εισηγήσεις συνεργατών του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ