ΠΑΟΚ

Η σύσκεψη θα βγάλει προπονητή

Η σύσκεψη θα βγάλει προπονητή
Αρνεσεν Σαββίδης

Γιατί η σημερινή είναι η πιο κομβική μέρα για το σχεδιασμό του νέου ΠΑΟΚ. Τι θα βγάλει το τετ-α-τετ Αρνεσεν - Σαββίδη και πως αντέδρασε ο Δανός στην... πρόταση για Αγκίρε - Γκαρσία. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Με τον Φρανκ Άρνεσεν να κινείται μεταξύ Κοπεγχάγης-Λονδίνου-Θεσσαλονίκης και ποιος ξέρει ποιας ακόμη πόλης στην Ευρώπη και τον Ιβάν Σαββίδη να ενημερώνεται στο μακρινό Ροστόφ, ήρθε η ώρα που οι τελικές αποφάσεις για το θέμα του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ πρέπει να παρθούν.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να έχουν ραντεβού το μεσημέρι στην Τούμπα ή το "Μακεδονία Παλλάς" και εκεί να καταλήξουν ποια από τις επαφές που έχει κάνει ο Δανός με υποψήφιους να καθίσουν στον "ασπρόμαυρο" πάγκο θα την φτάσουν μέχρι τα συμβόλαια.

Όπως έχουμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες, υπάρχει ουσιαστικά προφορική συμφωνία σε όλα με τον Ιγκόρ Τούντορ που περιμένει στο ακουστικό του στο Σπλιτ για πάρει το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ζητήσει να εξαντληθεί το ενδεχόμενο για μία πιο δοκιμασμένη λύση, με μεγαλύτερη προπονητική εμπειρία από τους 19-20 μήνες του 37χρονου Κροάτη στη Χάιντουκ. Γι' αυτό και άπαντες περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τι θα παρουσιάσει ο νέος αθλητικός διευθυντής (που έχει κάνει προσωπικές επαφές με τους υποψηφίους) ενώπιον του μεγαλομετόχου.

Τι σκέφτεται ο Άρνεσεν για το σενάριο Αγκίρε-Γκαρσία

Πάμε και στο κεφάλαιο Γκαρσία γιατί πολλά ακούγονται και γράφονται τελευταία. Είναι ξεκάθαρο ότι φιλοδοξία του Γκαρσία είναι κάποια στιγμή να γίνει προπονητής και θα ήταν ιδανικό γι' αυτόν να γίνει προπονητής του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στην παρούσα φάση ούτε ο ίδιος σκέφτεται ότι θα μπορούσε να γίνει πρώτος, ούτε φυσικά περνάει από το μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Αν υπάρχουν ενστάσεις για τον Τούντορ με την 20μηνη εμπειρία τι θα μπορούσαν να πουν οι άνθρωποι της ομάδας για τον Γκαρσία που δεν έχει κοουτσάρει ούτε ομάδα Ακαδημιών;

Η μόνη προοπτική που συζητήθηκε για να καθίσει ο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι ως βοηθός του Χαβιέ Αγκίρε με τον οποίο διατηρεί άριστη σχέση από το κοινό πέρασμά τους από την Οσασούνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sport24.gr, το σενάριο τέθηκε υπόψη στον Φρανκ Άρνεσεν που δεν σκέφτεται τον Μεξικανό λόγω ηλικίας (ο Δανός θέλει προπονητή έως 45 ετών). Σε άνθρωπο που του το πρότεινε είπε ότι αν δεν προχωρήσουν όλες οι άλλες περιπτώσεις που εξετάζει ο ίδιος, θα μπορούσε να σκεφτεί μία τέτοια προοπτική. Αυτό, όμως, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, φαντάζει πολύ δύσκολο.

Σενάριο για Μπρκιτς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Metrosport", έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ζέλικο Μπρκιτς. Πρόκειται για τον 29χρονο Σέρβο τερματοφύλακα που ανήκει στην Ουντινέζε και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Κάλιαρι. Άριχε την καριέρα του από την Βοϊβοντίνα, πριν πάει στην Ουντινέζε, ενώ, πλην της Κάλιαρι, έχει αγωνιστεί και στη Σιένα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να συναντήθηκε και με τον Φρανκ Άρνεσεν στη Δανία καθώς ήταν στην αποστολή της εθνικής Σερβίας για το πρόσφατο παιχνίδι των προκριματικών του EURO 2016.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ