ΠΑΟΚ

Η στρατηγική του ΠΑΟΚ στην έφεση του Μακ

Η στρατηγική του ΠΑΟΚ στην έφεση του Μακ
Μακ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε ποια σημεία θα εστιάσει η υπεραστική γραμμή του Δικεφάλου για να μειωθεί η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών του Ρόμπεργκ Μακ λόγω της αποβολής του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τα Χρόνια Πολλά στον Σλοβάκο.

Ο επίσημος ΠΑΟΚ, όπως είναι γνωστό από χθες (7/3), κατέθεσε έφεση για να μειωθεί η ποινή των 4 αγωνιστικών με την οποία τιμωρήθηκε ο Μακ για την αποβολή του στον ημιτελικό Κυπέλλου, στη φάση που προκάλεσε την διακοπή του αγώνα.

Ο Σλοβάκος εξέτισε ήδη την πρώτη αγωνιστική στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό και είναι τιμωρημένος για άλλα τρία (με Παναιτωλικό, Καλλονή και Πανιώνιο). Ωστόσο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κατέθεσαν την έφεση που θα εκδικαστεί αύριο από την εφέσεων της ΕΠΟ με στόχο να γλιτώσει έστω μια αγωνιστική.

Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ λίγες, ωστόσο, το νομικό επιτελείο του Δικεφάλου ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή, η οποία θα στηριχθεί σε δύο στοιχεία. Και τα δύο αφορούν στην υβριστική φράση που εκστόμισε (το πολυσυζητημένο "f@@k you bastard") κατά την αποβολή του.

Το πρώτο είναι ότι η φράση βγαίνει από το στόμα του αρκετά δευτερόλεπτα αφότου έχει φτύσει δύο φορές προς τον Μήτσιο και έχει αποβληθεί. Και το δεύτερο είναι ότι τα... γαλλικά δεν τα απηύθυνε κατά πρόσωπο στον Μήτσιο και στον ΠΑΟΚ θα επιχειρήσουν να πείσουν ότι ήταν ενέργεια εκτόνωσης του εκνευρισμού του.

Και για τα δύο θα χρησιμοποιηθεί το video του αγώνα. Το κατά πόσο θα πείσει την Εφέσεων της ΕΠΟ είναι κάτι που θα φανεί αύριο (9/3).

Τα Χρόνια Πολλά στον Μακ

Εξάλλου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται σήμερα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, Χρόνια Πολλά στον Ρόμπερτ Μακ για τη γενέθλιά του. "Χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο"΄αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, στο οποίο υπάρχει και ένα βιογραφικό του Σλοβάκου επιθετικού:

"O Μακ γεννήθηκε στις 08.03.1991 στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ωστόσο έμαθε τα βασικά του ποδοσφαίρου στην Αγγλία και έφτιαξε το όνομά του στη Γερμανία. Συγκεκριμένα σε ηλικία 15 ετών, το 2006 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι. Το 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα της Σίτι. Η αγγλική περιπέτεια έλαβε τέλος πριν ο Μακ προωθηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Πήγε κατευθείαν στη Μπουντεσλίγκα με τη Νυρεμβέργη το 2010 να του προσφέρει την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ο Μακ άρχισε να λαμβάνει χρόνο συμμετοχής από την αρχή κι έκλεισε την πρώτη του σεζόν στη Γερμανία με 22 συμμετοχές και σταδιακά καθιερώθηκε ως μια από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις της Νυρεμβέργης στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στη Νυρεμβέργη έμεινε τέσσερις σεζόν, ωστόσο, ο υποβιβασμός της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία συνέπεσε με τη λήξη του συμβολαίου του κι ο Σλοβάκος αποφάσισε να αναζητήσει νέο σταθμό στην καριέρα του. Η Λέγκια Βαρσοβίας τον προσέγγισε, αλλά η πρόταση του ΠΑΟΚ και η προοπτική συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον έφερε στην Τούμπα.

Την πρώτη σεζόν στον Δικέφαλο η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκε και άργησε να προσαρμοστεί. Πέτυχε οκτώ γκολ σε 35 συμμετοχές χωρίς να εντυπωσιάσει. Την φετινή σεζόν όμως ήρθε το ξέσπασμα. Αγωνιζόμενος είτε σαν φορ είτε σαν εξτρέμ υπό τις οδηγίες του Ίγκορ Τούντορ έχει καταφέρει να σκοράρει 18 φορές και να είναι με διαφορά ο κορυφαίος σκόρερ του Δικεφάλου. Πλέον αποτελεί και βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας της Σλοβακία μετρώντας 22 συμμετοχές και 4 τέρματα, όντας ένας από τους κύριους παράγοντες που η ομάδα θα συμμετάσχει στο Euro 2016".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ