ΠΑΟΚ

Η στρατηγική Μίχελ στις μεταγραφές

Η στρατηγική Μίχελ στις μεταγραφές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τρόπος που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, κινείται στις περιπτώσεις Κρέσπο, Κάλα και Βαρέλα, αποκαλύπτει και το πλάνο που ακολουθεί για να φτάσει σε συμφωνία.

Στις τέσσερις πρώτες μεταγραφές του ΠΑΟΚ (συμπεριλαμβάνουμε και τον Ματέους Λέιτε Νασιμέντο που αναμένεται να υπογράψει σήμερα διετές συμβόλαιο) όλα έγιναν πολύ γρήγορα, καθώς ο Λούμπος Μίχελ δεν ήθελε να πάει χαμένη η ευκαιρία να αποκτηθούν ποιοτικοί ελεύθεροι παίκτες πριν εμφανιστεί και άλλος ενδιαφερόμενος σύλλογος.

Έτσι, δεν μπόρεσε να γίνει κατανοητή η στρατηγική με την οποία ο 48χρονος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινείται στον μεταγραφικό τομέα. Αντίθετα, από την ώρα που ο Σλοβάκος βετεράνος διαιτητής άρχισε να καταπιάνεται με περιπτώσεις παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαιο, φάνηκε ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες.

Το παράδειγμα της αναζήτησης στόπερ από πλευράς ΠΑΟΚ είναι απόλυτα κατατοπιστικό. Και στις τρεις-γνωστές-περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ (Κρέσπο, Κάλα και Βαρέλα), ο Λούμπος Μίχελ προσπάθησε αρχικά να συμφωνήσει με τους παίκτες για να τους έχει σύμμαχους στις διαπραγματεύσεις με τις ομάδες τους.

Έφτασε, μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι, να παραπονεθεί γιατί ο ΠΑΟΚ έταξε στον Βαρέλα σχεδόν τριπλάσια αμοιβή (500.000 ευρώ αντί 200.000 ευρώ) ετησίως για να τον δελεάσει. Και είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι για μία θέση, ο Μίχελ διαπραγματεύεται παράλληλα με τρεις(ή και παραπάνω παίκτες και τις ομάδες τους).

Από εκεί και πέρα, ο Μίχελ δείχνει διατεθειμένος, όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, να κάνει σκληρά παζάρια για να ρίξει τις απαιτήσεις των συλλόγων με τους οποίους συζητά. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο διαπραγμάτευσης, αλλά και με μια ξεκάθαρη εντολή του Σαββίδη όταν γινόταν οι συζητήσεις για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου: “Ξοδέψτε χρήματα, αλλά να πιάσουν τόπο. Να μην σπαταλάμε άσκοπα”.

Το παράδειγμα της περασμένης περιόδου. όταν με μπροστάρη τον Φρανκ Άρνεσεν τα χρήματα δίνονταν αβίαστα για αγορές παικτών αλλά η ανταπόδοση σε αγωνιστική προσφορά ήταν ελάχιστη, είναι ακόμη νωπό.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ