ΠΑΟΚ

Η Στεάουα έδειξε στον ΠΑΟΚ τα κενά του

Η Στεάουα έδειξε στον ΠΑΟΚ τα κενά του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε ένα γκολ παθητικό στα μέχρι τώρα φιλικά παιχνίδια του και δέχθηκε τέσσερα μαζεμένα από την Στεάουα από την οποία έχασε με 4-3.

Μάλλον το πιο χρήσιμο απ' όλα τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι σήμερα ήταν αυτόν με την Στεάουα για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος που μέχρι πριν το παιχνίδι κρατούσε το μηδέν παθητικό δεχθηκε τέσσερα τέρματα (ηττήθηκε 4-3) και φανέρωσε αδυναμίες τόσο στην άμυνα, όσο και κυρίως στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη σημείωσε τρία τέρματα, τα δυο από αυτά με στημένη φάση και το ένα δώρο από τον τερματοφύλακα Κογιοκάρου.

Όλα αυτά μέσα σε ένα ημίχρονο, το πρώτο, καθώς στο δεύτερο έγινε ένα εντελώς διαφορετικό ματς με τις δύο ομαδες να ρίχνουν τον ρυθμό τους και τον ΠΑΟΚ να δίνει βαρύτητα στο πώς θα συμμαζέψει την κάκιστη αμυντική εικόνα του αρχικού 45λεπτου.

Στο διάστημα που διαμορφώθηκε το σκορ ο ΠΑΟΚ είχε τον Βελλίδη σε πολύ κακή βραδιά, πρόβλημα στα ατομικά μαρκαρίσματα και πρόβλημα στο να κυριαρχήσει στον χώρο μπροστά από τους στόπερ. Ωστόσο, όταν έβγαινε μπροστά δημιουργούσε ευκαιρίες, ενώ έδειξε ότι έχει δουλέψει αρκετά στις στημένες φάσεις.

Γκολ με το... καλημέρα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟK άρχισε το ματς με τον Βελλίδη να είναι τερματοφύλακας και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζά και Γιαννούλη. Ο Χαρίσης και ο Τζιόλης ήταν στο κέντρο, ο Ζάιρο δεξιά, ο Ροντρίγκες αριστερά και ο Πέλκας ήταν πίσω από τον Κουλούρη που βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης. Ο "Δικέφαλος" μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3' προηγήθηκε με 1-0. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ και ο Κουλούρης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο νεαρός πέτυχε το πρώτο γκολ των "ασπρόμαυρων" στα μέχρι τώρα τρία φιλικά της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στο 7' η Στεάουα κέρδισε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του Στάντσιου πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Στο 12' μετά από γύρισμα του Ροντρίγκες ο Πέλκας υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ και στο 15' ο Ζάιρο δέχτηκε δυνατό μαρκάρισμα από τον Ενέκε, φάνηκε να πονάει αλλά συνέχισε στο παιχνίδι.

Ο "Δικέφαλος" έχασε σημαντική ευκαιρία στο 18' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα ο Τζίόλης πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 19' μετά από κακή έξοδο του Βελλίδη, ο Πόπα αργοπόρησε και δεν αξιοποίησε το λάθος του πορτιέρο του ΠΑΟΚ ενώ στο 20' μετά από λάθος των Ρουμάνων ο Ζάιρο βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Στεάουα, πέρασε τον γκολκίπερ, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και ο τερματοφύλακας της Στεάουα απέκρουσε (στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Τζιόλη έφυγε άουτ).

Ισοφάριση για Στεάουα, και 2-1 ο ΠΑΟΚ με απίστευτο αυτογκόλ

Οι Ρουμάνοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 23'. Ο Ενάτσε πήρε την κεφαλιά στην μικρή περιοχή και σκόραρε με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 1-1. Στο 27' μετά από σέντρα του Πόπα, ο Κρέσπο έδιωξε και στο 29' ΠΑΟΚ προηγήθηκε με... τύχη λόγω απίστευτου αυτογκόλ από πλευράς Στεάουα. Ο Κογιακάρου πάσαρε στον Πιντίλι που επέστρεψε την μπάλα στον γκολκίπερ, ο οποίος έχασε το κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του!

Στο 32' ο "Δικέφαλος" πέτυχε ακόμη ένα τέρμα.... Σκόρερ ήταν ο Ροντρίγκες ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 3-1 (η μπάλα κατέληξε χαμηλά στη γωνία της εστίας) για τους "ασπρόμαυρους". Στο 37' ο Στάντσιου έκλεψε από τον Τζιόλη εκτός περιοχής και εν συνεχεία πλάσαρε εύστοχα μειώνοντας σε 3-2. Μάλιστα στο 39' ο Στάντσιου έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, ο Βελλίδης απέκρουσε και ο Τουντόριε σκόραρε με κοντινή κεφαλιά για το 3-3!

Ολική ανατροπή για την Στεάουα, μπροστά με 4-3 στο πρώτο ημίχρονο!

Τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν πολλά και αυτά τα εκμεταλλεύονταν οι Ρουμάνοι. Ο Τουντόριε πήρε την μπάλα από τον Στάντσιου στο ημικύκλιο και γύρισε άνετα και με πλασέ σκόραρε κάνοντας το 4-3 (με τον Βελλίδη να μην πέφτει για να αποκρούσει) για την Στεάουα η οποία βρέθηκε να χάνει με 3-1 αλλά "αντέδρασε". Τα δεδομένα άλλαξαν υπέρ της γιατί οι παίκτες του "Δικεφάλου" στον χώρο μπροστά από την άμυνα έχασαν πολλές φορές την μπάλα ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και σε προσωπικά μαρκαρίσματα στην περιοχή του Βελλίδη ο οποίος έκανε αρκετά λάθη.

Ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ ως το 60'

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβιτς προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές (μπήκαν στο ματς οι Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος και Τζάλμα) και στο 50' το σουτ του Χαμρούν δεν ανησύχησε τον Γλύκο. Στο 57' η κεφαλιά του Μάτος στην μικρή περιοχή πέρασε άουτ και στο 59' ο Τζάλμα προωθήθηκε από δεξιά και πάσαρε παράλληλα στον Πέλκα αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ (έτσι χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ). Στο 61' έγινε σουτ από τον Αγκάνοβιτς από μακρινή απόσταση και ο Γλύκος απέκρουσε σε κόρνερ. Ο "Δικέφαλος" προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές για να ισοφαρίσει, με τον Ιβιτς να έχει φρεσκάρει κι άλλο την ομάδα του (στο ματς μπήκαν οι Χατζιησαΐας, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Περέιρα, και Αθανασιάδης).

"Μέσα" και ο Σάχοφ, έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού

Στο 70' εκτός του Μυστακίδη πέρασε στο ματς και ο Σάχοφ, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε πρόβλημα στο πέλμα και χρειάστηκε να "φτιαχτούν" ειδικοί πάτοι γι' αυτόν. Στο 73' ο Μάτος την τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ σε μια επικίνδυνη φάση που πήγε να δημιουργηθεί για την Στεάουα. Ο Τζάλμα πέρασε ωραία στον Περέιρα στο 78', όμως ο τελευταίος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Γενικώς ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και ο ΠΑΟΚ δύσκολα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να "βγάλει" καλές φάσεις. Στο 83' ο Γλύκος μπλόκαρε σουτ του Κίπτσιου ενώ στο 84' ακυρώθηκε γκολ του Αθανασιάδη ως οφσάιντ.

Στο 90' ο Μυστακίδης έγινε δέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έβαλε το πόδι του αλλά η μπάλα πήγε παράλληλα προς την εστία.

ΠΑΟΚ:Βελλίδης (Γλύκος 46'), Κίτσιου (Μάτος 46'), Κρέσπο (Χατζηισαΐας 60'), Μαλεζάς (Τζαβέλλας 60'), Γιαννούλης (Λέοβατς 46'), Χαρίσης (Σάχοφ 70'), Τζιόλης (Τσίμιροτ 60'), Πέλκας Περέιρα 60'), Ζάιρο (Τζάλμα 46'), Ροντρίγκες (Μυστακίδης 70') και Κουλούρης (Αθανασιάδης 60')

Στεάουα (ενδεκάδα):Κογιοκάρου, Τάμας, Χαμρούν, Πιντίλι, Τουντόριε, Στάντσιου, Σούλεϊ, Τόσκα, Μομτσίλοβιτς, Ενάκε και Πόπα. Επαιξαν και οι Νίτα, Αγκάνοβιτς, Κίπτσιου, Γκολούμποβιτς, Βιλσεάνου και Ποπέσκου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ