ΠΑΟΚ

Η ρήτρα έστειλε τον Οτσόα στη Σταντάρ και όχι στον ΠΑΟΚ

Mexico's Guillermo Ochoa stops a ball during a warmup prior a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Mexico and Honduras at Azteca stadium in Mexico City, Thursday, June 8, 2017. (AP Photo/Eduardo Verdugo)
Mexico's Guillermo Ochoa stops a ball during a warmup prior a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Mexico and Honduras at Azteca stadium in Mexico City, Thursday, June 8, 2017. (AP Photo/Eduardo Verdugo) AP

Ο Γκιγέρμο Οτσόα ανακοινώθηκε από την Σταντάρ Λιέγης και άφησε πολλούς με την απορία γιατί τελικά δεν κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Την απάντηση δίνει το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Πριν από λίγη ώρα, η Σταντάρ Λιέγης ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Γκιγέρμο Οτσόα, που αποτέλεσε τον βασικό στόχο του ΠΑΟΚ για τη θέση βασικού τερματοφύλακα.

Ο "Δικέφαλος" είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Μεξικανό τερματοφύλακα, όμως εκείνος μέχρι την τελευταία στιγμή έβαζε νέες απαιτήσεις στο τραπέζι, δείχνοντας ότι δεν το είχε πάρει απόφαση να έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Ίσως, αν ο ΠΑΟΚ επέμενε λίγο παραπάνω, τελικά να έλεγε το "ναι", το βέβαιο, όμως, ήταν ότι δεν το έκανε με την καρδιά του, αφού δεν είχε "ψηθεί" ακόμη κι όταν ο Σαββίδης έστειλε στενό συνεργάτη του να συνομιλήσει μαζί του στη Ρωσία, στο περιθώριο του Confederations Cup.

Από την Πέμπτη (8/7), μετά την συζήτηση Σαββίδη - Μίχελ - Στανόγεβιτς, αποφασίστηκε ο ΠΑΟΚ να κάνει στροφή στον Ρέι, τον οποίο τελικά έκλεισε σχεδόν με τα λεφτά που θα έδινε στον Οτσόα. Μπορεί στην περίπτωση του Αργεντινού να υπάρχει στη μέση και αγορά δικαιωμάτων, με 1,8 εκατ. ευρώ αλλά αυτή φορολογείται με ποσοστό 10% και όχι με το συνολικό 55% (στο 45% του φόρου βάλτε και το 10% της εισφοράς αλληλεγγύης) που μπαίνει στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα και στην περίπτωση του Οτσόα εκτίνασσε πολύ ψηλά το τελικό κόστος.

Λίγα περισσότερα από 800.000 ευρώ (τα διπλάσια απ' ότι στον Ρέι) πρόσφερε ο ΠΑΟΚ στον Μεξικανό για τριετές συμβόλαιο και αν εκείνος δεν ήταν διστακτικός, ο Σαββίδης θα επικύρωνε τη συμφωνία.

Προτίμησε να πάει με τα ίδια σχεδόν χρήματα στη Σταντάρ (ίσως να φτάνει και τις 900.000 ευρώ ετησίως το συμβόλαιό του στο Βέλγιο), για δύο χρόνια, όπως λένε οι πληροφορίες.

Γιατί εκεί δέχθηκε και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ έκανε τον δύσκολο; Η απάντηση κρύβεται στη ρήτρα αποδέσμευσης που ήθελε να του βάλει ο ΠΑΟΚ στο συμβόλαιό του: 4 εκατ. ευρώ που δεν θα ήταν εύκολο να πληρωθούν από καμία ομάδα.

Αντίθετα, ο Οτσόα, προτίμησε την πολύ πιο χαμηλή ρήτρα της Σταντάρ (πληροφορίες μιλούν για 1.000.000 ευρώ) που, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αποκτήσει ισπανικό διαβατήριο, του δημιουργεί την προσδοκία ότι το καλοκαίρι μπορεί να διεκδικήσει θέση σε καλύτερο πρωτάθλημα.

Photo credits: (AP Photo/Eduardo Verdugo)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωσε τη συμφωνία με Οτσόα η Σταντάρ Λιέγης
Ρέι στο Sport24.gr: "Στην εθνική Αργεντινής μέσω ΠΑΟΚ"
Στην Ολλανδία ο ατζέντης του Μακ για τα τυπικά
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ