ΠΑΟΚ

Η πρώτη "συνάντηση" του ΠΑΟΚ με τον Μαραντόνα

Η πρώτη "συνάντηση" του ΠΑΟΚ με τον Μαραντόνα

Οι Ιταλοί δεν ξεχνούν την πρώτη "κόντρα" του ΠΑΟΚ με την Νάπολι του Μαραντόνα στο "Σαν Πάολο" 29 χρόνια πριν. Θυμηθείτε τα highlights της αναμέτρησης (video).

Δεν ξεχνούν την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα με τον ΠΑΟΚ οι Ιταλοί. Σε σάιτ που εξειδικεύεται σε θέματα της ομάδας του ιταλικού νότου, υπάρχει αναφορά στο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, σαν σήμερα πριν 29 χρόνια )7 Σεπτεμβρίου 1988), στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA.

Τότε, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα είχε κερδίσει στον "Σαν Πάολο" με 1-0 με σκορ τον ίδιο από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε στο 59' ο Καρέκα από τον Μίτογλου.Σε εκείνο το παιχνίδι είχε κάνει τρομερή εμφάνιση ο Γιώργος Σκαρτάδος που είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Μαραντόνα, προκαλώντας εγκωμιαστικά σχόλια και από τον ιταλικό Τύπο.

Η Νάπολι είχε προκριθεί στον επόμενο γύρο με το 1-1 στην Τούμπα στις 6 Οκτωβρίου και στο τέλος εκείνης της σεζόν κατέκτησε την κούπα κερδίζοντας την Στουτγάρδη σε διπλό τελικό.

Δείτε το πρωτοσέλιδο των "Σπορ του Βορρά" την επόμενη μέρα του πρώτου αγώνα.

Η πρώτη "συνάντηση" του ΠΑΟΚ με τον Μαραντόνα

Οι συνθέσεις:

ΝΑΠΟΛΙ (Οτάβιο Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Καρανάντε, Φούζι, Κοραντίνι, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Μαραντόνα, Ρομάνο (77' Τζακέτι).

ΠΑΟΚ (Ρίνους Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ (59' Καρασαββίδης), Φερνάντο (72' Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.

Δείτε στιγμιότυπα από το πρώτο παιχνίδι στον Σαν Πάολο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ