ΠΑΟΚ

Η "πλατεία" έφερε το πωλητήριο σε Αθανασιάδη

Η "πλατεία" έφερε το πωλητήριο σε Αθανασιάδη

Ο εκνευρισμός του Σαββίδη που εισέπραξε ο Μίχελ μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πανιώνιο ήταν αυτός που ενεργοποίησε την απόφαση για πώληση Αθανασιάδη. Το Sport24.gr έχει το παρασκήνιο της απόφασης για το πωλητήριο.

Ο Ιβάν Σαββίδης περίμενε πολλά περισσότερα από τον Στέφανο Αθανασιάδη όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 ο τελευταίος προχωρούσε σε ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ (με διάρκεια ως το 2018) εξασφαλίζοντας ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ.

Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο περισσότερο ενισχυόταν αυτή η πεποίθηση του μεγαλομετόχου της ομάδας που δεν είχε, όπως αποδείχθηκε, ενδοιασμό να φέρει τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ πέρσι δίνοντας του άλλα δύο εκατ. ευρώ και παράλληλα δεύτερο ρόλο στον Αθανασιάδη.

Ο αρχηγός της ομάδας απέκτησε εκ νέου πρωταγωνιστικό ρόλο όταν ανέλαβε τα ηνία ο Βλάνταν Ίβιτς και ήταν τότε που παρά τις συζητήσεις που έκανε με τον Λούμπος Μίχελ ο μεγαλομέτοχος δεν προχώρησε στη σκέψη για πώλησή του. Το όλο θέμα το είχε αναλύσει ο ίδιος στις 17 Οκτωβρίου στο πρώτο δ.σ. στο οποίο συμμετείχε ως πρόεδρος της ομάδας. Τότε, λοιπόν, ο Ιβάν Σαββίδης είχε πει: "Όταν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τον Αθανασιάδη, εγώ έλεγα ότι δεν μπορώ να τον πουλήσω γιατί μου αρέσει. Κι αυτό είναι ένα στρατηγικό λάθος.

Εγώ ήρθα στον ΠΑΟΚ σαν οπαδός και ακόμα αφότου έγινα βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ παραμένω οπαδός και αυτό δεν είναι σωστό. Είναι ένα λάθος που αντιλαμβάνομαι. Αλλιώς θα συμπεριφερόμουν ως μάνατζερ, αλλά ως φίλαθλος δεν μπορώ. Αν δεν ήμουν οπαδός ίσως δεν θα έφερνα και τον Μπερμπάτοφ. Αλλά και ως μάνατζερ πίστευα ότι αυτός θα φέρει πίσω τα λεφτά του και νομίζω ότι και εμείς βοηθήσαμε για να μη γίνει αυτό. Είναι μαθήματα που παίρνουμε στη ζωή μας".

Το ενδεχόμενο πώλησης, βέβαια, ήταν πάντα ανοιχτό αλλά ως θέμα είχε πάει στην άκρη το τελευταίο διάστημα. Στο μεταξύ, το ντεφορμάρισμα του Αθανασιάδη συνεχιζόταν, όπως και η αφλογιστία του εντός συνόρων, καθώς δεν έχει σκοράρει ακόμη στο πρωτάθλημα.Μέχρι που ήρθε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη.

Η παρουσία του Κλάους ως αλλαγή στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε σε συνδυασμό με την ήττα της ομάδας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Ιβάν Σαββίδη.Ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ομάδας, μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο (χρονικά, πιθανόν την επόμενη μέρα) επικοινώνησε με τον Λούμπος Μίχελ και του μετέφερε τον εκνευρισμό του-σε έντονο ύφος-για την παρουσία του Αθανασιάδη.

Ο Σλοβάκος τεχνικός διευθυντής ήταν αυτός που εισέπραξε το ξέσπασμα του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ και αυτή η επικοινωνία ήταν ουσιαστικά η απαρχή για να αρχίσει ο μηχανισμός της ΠΑΕ την έρευνα για προτάσεις που μπορεί να υπάρξουν για πώληση του Αθανασιάδη. Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει τον αρχηγό της ομάδας που όμως είναι σε πολύ δύσκολη θέση και φυσικά σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση (από την ώρα που ο Σαββίδης ομολόγησε δημόσια ότι έκανε λάθος που δεν τον πούλησε) και αυτό φαίνεται εντός γηπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πωλείται ο Αθανασιάδης με εντολή Σαββίδη
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ