ΠΑΟΚ

Η πίεση του Σαββίδη και η ενίσχυση σε 3-4 θέσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποκάλυψε τις σκέψεις του για τον νέο ΠΑΟΚ, αλλά και την δύσκολη περίοδο που πέρασε φέτος μετά τις ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕK στον πρώτο γύρο της Super League.

Συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ είχε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Σ' αυτή βασικό κομμάτι ήταν ο σχεδιασμός του νέου ΠΑΟΚ που έχει ήδη αρχίσει και για τον οποίο ο Ρουμάνος κόουτς υπογράμμισε τους βασικούς άξονες της δικής του φιλοσοφίας.

"Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε την συνοχή του συνόλου, όσους περισσότερους παίκτες γίνεται, ήδη ξέρουν τον τρόπο δουλειάς την οργάνωση και την φιλοσοφία. Όταν αρχίζεις να έχεις πάνω από τέσσερις αλλαγές σε μία ομάδα, ήδη αρχίζεις να την αλλάζεις. Η χημεία είναι σημαντική, φέτος είχαμε καλή χημεία ως σύνολο. Είναι δική μου ευθύνη να διατηρήσω την ισορροπία, να μην κάνω λάθη και να βελτιώσω το επίπεδο της ομάδας. Υπάρχουν δύο - τρεις, μάξιμουμ τέσσερις περιπτώσεις που μπορούν να βελτιώσουν το σύνολό μας.

Θέλουμε ποιοτικότερους παίκτες, παίκτες υψηλότερου επιπέδου, οι οποίοι μπορούν να μπουν στο γκρουπ μας, Ζητούμενο είναι να φέρουμε μία ποιότητα που μας έλειπε αυτή την σεζόν. Δεν θα μιλήσω για ονόματα παικτών ή θέσεις, γιατί δεν είναι σωστό. Βρισκόμαστε στην αρχή της στρατηγικής μας για τη νέα σεζόν", σημείωσε αρχικά, ενώ λίγο αργότερα τόνισε ότι θέλει η ομάδα να είναι κατά 90% έτοιμη με την έναρξη της προετοιμασίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Λίγο αργότερα ρωτήθηκε ξανά σχετικά με τις θέσεις που θέλει να ενισχυθεί η ομάδα και το εάν τον ενδιαφέρει να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας. Η απάντησή του ήταν η εξής: " Δεν θα απαντήσω με ακρίβεια, η ιδέα μου είναι να βελτιωθούμε σε τρεις - τέσσερις θέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φύγει κάποιος από τις συγκεκριμένες θέσεις. Για μένα είναι σημαντικό το σύνολο. Με τρεις διοργανώσεις μπροστά μας και με πρώτο στόχο να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League και μετά το κύπελλο και το πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε υψηλότερο επίπεδο στην ποιότητα και να συμπληρώσουμε ότι μας λείπει.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε πνευματική φρεσκάδα από το ένα ματς στο άλλο. Φέτος ενώ κάναμε αλλαγές, δεν ένιωσα ότι κάναμε αλλαγές. Το στυλ ήταν σχεδόν το ίδιο. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, κάναμε ευκαιρίες. Δεν κοιτάζω τόσο πολύ τις ηλικίες στους παίκτες, ο παίκτης δείχνει στο γήπεδο αν μπορεί ή όχι. Μέχρι τώρα, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Στους αμυντικούς για παράδειγμα, η ηλικία δεν μετράει τόσο πολύ και η εμπειρία είναι σημαντική στο να αξιολογούν καταστάσεις στην διάρκεια του αγώνα. Έχουμε και νέους. Θα προστεθούν παίκτες από την Κ20, ο Γιαννούλης πιθανό θα επιστρέψει, υπάρχει ο Λημνιός που είναι νέος".

Αποκάλυψε, επίσης, ότι είναι πιθανό να υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στη θέση "1", χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα ή να σχολιάσει μεταγραφικά σενάρια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους (π.χ. Ζίβκοβιτς).Ακόμη, ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν προσθήκες σε στελέχη και σημείωσε: "Δεν είναι δική μου δουλειά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από όλο το τιμ και τους ευχαριστώ". Όσον αφορά στο προφίλ του μέσου που ψάχνει ο ΠΑΟΚ, υποστήριξε ότι δεν θα είναι ένα καθαρό εξάρι. "Δεν θέλουμε έναν ακόμη αμυντικό μπροστά από τους στόπερ. Θα έλεγα ότι ψάχνουμε έναν παίκτη που να παίζει box-to-box".

"ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΔΑΝΕΙΚΟΙ"

Ο Ρουμάνος κόουτς έκανε αναφορά στο κεφάλαιο των δανεικών παικτών, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, τόνισε: "Έχουμε πολύ καλή εικόνα για όλους τους δανεικούς και τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές, αλλά δύο - τρεις από αυτούς θα επιστρέψουν. Για τους άλλους θα βρεθεί μία νέα κατάσταση. Ο στόχος μου είναι να έχω 22 παίκτες σε πολύ υψηλό επίπεδο και δύο ακόμη από την ακαδημία. Συν τους τρεις τερματοφύλακες". Όταν ρωτήθηκε, μάλιστα, για τον Ρόμπερτ Μακ που έπαιζε εφέτος δανεικός από τη Ζενίτ, πρόσθεσε : "Είναι λίγο πιο ευαίσθητη η συζήτηση και θα προτιμούσα να μην μιλήσω για αυτό, τώρα. Είναι μία κουβέντα που πρέπει να τελειώσω με τον κ. Σαββίδη". Επίσης τόνισε ότι μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Τούμπα ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος αγωνίστηκε δανεικός στον Ατρόμητο.

"ΔΕΧΘΗΚΑ ΠΟΛΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κλήθηκε να μιλήσει για τα λάθη που έκανε, αλλά και το δύσκολο διάστημα που πέρασε στην αρχή της περιόδου. "Είναι φυσιολογικό να κάνει ένας προπονητής λάθη και κάναμε λάθη. Αν δεν κάνεις, είσαι από άλλο πλανήτη. Δεν είναι σημαντικό αυτό, σημαντικό είναι να παλεύεις κάθε ημέρα, για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να βρεις λύσεις. Είχαμε κάποιες σκληρές συζητήσεις με τον μεγαλομέτοχο, μετά από αρνητικά αποτελέσματα, μετά τις ήττες από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο ή μετά από κάποιες ισοπαλίες.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ / ΣΑΒΒΙΔΗΣ(Α) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Λουτσέσκου, Σαββίδης MOTIONTEAM

Μου άσκησε πολλή πίεση στις συζητήσεις μας. Και ήμουν πολύ νευρικός εκείνη την στιγμή. Γιατί σκεφτόμουν πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά απ' ότι παρουσιάζονταν. Αφού έφευγα από τα meeting, έλεγα στον εαυτό μου "στο τέλος έχει δίκαιο. Γιατί είμαι στον ΠΑΟΚ;". Έπρεπε να βρω λύσεις. Και έπρεπε να κερδίσω το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Και αν δεν το κάνω, θα έρθει κάποιος άλλος. Πρέπει να μάθεις να διορθώνεις τα λάθη σου".

ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η συζήτηση με τους ρεπόρτερ είχε και αναφορά στους σχηματισμούς που χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ και αν από τη νέα σεζόν θα εμπλουτίσει το ρεπερτόριο του. Τόνισε πάνω σ' αυτό: "Το σύστημα είναι οι βασικές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Χωρίς τη μπάλα στα πόδια μας, στο μισό του γηπέδου προς την πλευρά του αντιπάλου, παίζουμε ξεκάθαρα το 4-4-2.

Όταν πάμε πίσω εφαρμόζουμε το 4-4-1-1 και ανάλογα με κατάσταση και το 4-5-1. Με τη μπάλα στα πόδια, σε φάση ανάπτυξης από την άμυνα, εφαρμόζουμε το 4-3-3. Στο άλλο μισό του γηπέδου κάνουμε πολλές αλλαγές σε σχηματισμό, λόγω των κινήσεων των παικτών. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει δυναμική, κάθε ενέργεια μπορεί να φέρει ένα διαφορετικό σύστημα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Σημαντικές είναι οι κινήσεις και η φιλοσοφία της ομάδας. Οι παίκτες δουλεύουν σε ένα δρόμο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι και οι συμπαίκτες τους και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση. Όταν θέλουμε να πιέσουμε, έχουμε συνοχή και καλή επιθετικότητα. Ξέρουμε να δημιουργούμε όταν ο αντίπαλος πιέζει και να χαλάμε την ισορροπία του, με υπομονή αλλά και με καλή κίνηση να τους βγάζουμε από τις θέσεις τους".

ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε ο,τι αφορά στην προετοιμασία της νέας περιόδου έγιναν γνωστά τα εξής:Στις 20 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας και στη συνέχεια θα υπάρχουν δύο στάδια παραμονής στο εξωτερικό Από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου η ομάδα θα βρεθεί στο Χορστ της Ολλανδίας και θα δώσει και τρία φιλικά παιχνίδια. Θα επιστρέψει για λίγες μέρες στην Ελλάδα και στις 7 ή 8 Ιουλίου θα αναχωρήσουν εκ νέου για την Ολλανδία και το αθλητικό κέντρο Μπίλντεμπεργκ στο Άρνεμ όπου θα παραμείνουν ως τις 15 ή 16 του μήνα και θα δώσουν άλλα τρία φιλικά παιχνίδια.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ