ΠΑΟΚ

Η παράδοση του Τούντορ με Ολυμπιακό

Η παράδοση του Τούντορ με Ολυμπιακό

Ο Ιγκόρ Τούντορ αντιμετώπισε δύο φορές τον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους. Τη μία, μάλιστα, σκόραρε σε βάρος του. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο Κροάτης βρίσκει τους ερυθρόλευκους στο δρόμο της προπονητικής του καριέρας, φιλοδοξώντας να έχει ανάλογες επιτυχίες και από τον πάγκο του ΠΑΟΚ (video).

Όταν κανείς ρωτά τον Τούντορ για τις ομοιότητες του πρωταθλήματος της πατρίδας του με το ελληνικό απαντά πως, όπως στη χώρα μας ο Ολυμπιακός, έτσι και στην Κροατία η Ντίναμo Ζάγκρεμπ είναι αγκαλιά με τον τίτλο κάθε χρόνο και είναι πολύ δύσκολο για κάθε άλλη ομάδα να της τον αποσπάσει.

"Πάω σε μία ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους, αλλά έχει μπροστά της έναν αντίπαλο που έχει κατακτήσει τα 17 από τα 19 τελευταία πρωταθλήματα" είχε πει στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους, όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ.

Ακόμη, βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει κανείς αν ο Δικέφαλος με τον 37χρονο τεχνικό στον πάγκο του μπορεί από φέτος να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε εδώ και 30 χρόνια.

Η παράδοση του Τούντορ με Ολυμπιακό

Ωστόσο, το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες στην Τούμπα μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε την παράδοση που ο Ίγκορ Τούντορ έχει ως παίκτης απέναντι στους "ερυθρόλευκους", φορώντας μάλιστα ασπρόμαυρα (της Γιουβέντους).

Το γκολ και η "επτάρα"

Ο υψηλόσωμος Κροάτης έχει ζήσει δύο προκρίσεις απέναντι στους ερυθρόλευκους. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1999-2000 στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA. Στις 25 Νοέμβρη ο Ολυμπιακός είχε υποδεχθεί την "Μεγάλη Κυρία" στο ΟΑΚΑ και παρότι προηγήθηκε, έχασε τελικά με 1-3. Ο Τούντορ αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και μάλιστα πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 27΄ με κεφαλιά.

Η παράδοση του Τούντορ με Ολυμπιακό

Δείτε το video με τα στιγμιότυπα εκείνου του αγώνα:

Στις 7 Δεκέμβρη οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν με 2-1 μέσα στην Ιταλία, όμως, ο Τούντορ-που έπαιξε και πάλι σε όλο το παιχνίδι-και οι συμπαίκτες του ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν την πρόκριση, μαζί με τον προπονητή τους, Κάρλο Αντσελότι.

Η δεύτερη εμπειρία ήταν από Champions League. Ο Κροάτης δεν είχε πάρει μέρος στο 2-1 της Γιουβέντους στο "Γ. Καμάρας" στις 30 Σεπτεμβρίου 2003, όμως είχε γευτεί κάθε λεπτό από το εντυπωσιακό 7-0 που πέτυχε η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι στη ρεβάνς στις 10 Δεκέμβρη και συνιστά την πιο βαριά ήττα των Πειραιωτών.

Η παράδοση του Τούντορ με Ολυμπιακό

Την Κυριακή ο Κροάτης στην πρώτη του "σύγκρουση" με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα επιδιώξει αυτή την φορά να "χαμογελάσει" απέναντι στους "ερυθρόλευκους" από την θέση του προπονητή.

Ο βαθμός δυσκολίας για νίκη επί του Ολυμπιακού στο ματς της Κυριακής σε σχέση με την περίοδο που έπαιζε στην Γιουβέντους είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος. Και ειδικά την περίοδο που διανύουμε οι Πειραιώτες βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα έχοντας πρόσφατα πάρει ένα σπουδαίο "διπλό" με το 3-2 Απέναντι στην Αρσεναλ στο Emirates.

Η παράδοση του Τούντορ με Ολυμπιακό

Όπως και να ΄χει, ο Τούντορ θα διεκδικήσει την Κυριακή την ευκαιρία του να βάλει "φωτιά" στο πρωτάθλημα και να κάνει τον ΠΑΟΚ να νιώσει διεκδικητής.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ