ΠΑΟΚ

Η μόνη εκκρεμότητα στο πλάνο του τελικού στον ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει ήδη επιλέξει τους παίκτες με τους οποίους ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο στην εποχή Σαββίδη και μένει μόνο να αποφασιστεί ποια θα είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει και θα καθορίσει μία, το πολύ, δύο θέσεις στην ενδεκάδα.

Μετά το ματς με την Κέρκυρα ο Βλάνταν Ίβιτς ομολόγησε ότι το μυαλό των παικτών του είναι καρφωμένο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από το βράδυ της μεγάλης πρόκρισης επί του Παναθηναϊκού.

Προφανώς ισχύει και για τον ίδιο, όμως, ο προπονητής του ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση, "στήνοντας" μία σχεδόν εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή που θα δούμε το Σάββατο (6/5) στον Βόλο για να καλύψει τις ανάγκες του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ που παρατάχθηκε χθες στην Τούμπα ήταν κατά τα 10/11 αλλαγμένος σε σχέση με αυτόν που θα δούμε το βράδυ του τελικού. Απ' όσους αγωνίστηκαν-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ή τεράστιας έκπληξης-μόνον ο Μπίσεσβαρ ή ο Κάνιας θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα του σπουδαίου αγώνα με την ΑΕΚ.

Από τους βασικούς, ως αλλαγή, έπαιξε λίγο παραπάνω από μισή ώρα ο Πρίγιοβιτς ΚΑΙ για να πάρει χρόνο συμμετοχής που του είχε λείψει λόγω του τραυματισμού του ΚΑΙ για να δοκιμαστεί σχήμα με δύο φορ δίπλα στον Κουλούρη (αν και στον τελικό, εφόσον χρειαστεί, το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί με Πρίγιο-Κλάους).

Έχει καταλήξει στους παίκτες ο Ίβιτς

Επί της ουσίας, ο Βλάνταν Ίβιτς προβληματίζεται για μία-δύο θέσεις στην αρχική ενδεκάδα που θα καθορίσουν και την τακτική προσέγγιση του τελικού. Αν ο ΠΑΟΚ μπει από την αρχή επιθετικά ή παίξει πιο συντηρητικά δίνοντας βάση στο να θωρακίσει, πρωταρχικα τα μετόπισθεν.Έχει, όμως, καταλήξει στους παίκτες στους οποίους θα βασιστεί.

Η αποστολή των 19 παικτών για τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά "φωτογραφίζει" και την αντίστοιχη για τον τελικό: Γλύκος, Σιαμπάνης, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Κάνιας, Σάχοβ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος, Ουάρντα, Ενρίκε, Ματθαίου, Αθανασιάδης, Πρίγιοβιτς.

Υπενθυμίζουμε, για όσους έχουν ακόμη απορίες, ότι βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου στην 18άδα πρέπει να υπάρχουν δύο 18χρονοι και αυτοί στον ΠΑΟΚ θα είναι ο Σιαμπάνης και ο Ματθαίου.Αν υπάρχει πιθανότητα να προστεθούν ένας-δύο παίκτες ακόμη στο παραπάνω γκρουπ αυτοί είναι ο Κουλούρης και ο Κάτσε. Ίσως ταξιδέψουν κι αυτοί στον Βόλο αλλά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πολύ δύσκολα θα βρίσκονται στον πάγκο.

Η μία-κομβική-επιλογή που προβληματίζει

Θα μπορούσε κανείς να προβλέψει, ίσως λίγο πρόωρα, αλλά σίγουρα με αρκετές πιθανότητες να δικαιωθεί, ακόμη και την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στον τελικό. Μπροστά από τον Γλύκο στην άμυνα θα βρίσκεται (από δεξιά) η τετράδα Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς. οι δύο από τους τρεις μέσους θα είναι ο Τσίμιροτ και ο Σάχοβ, στα άκρα της επίθεσης θα κινούνται ο Πέλκας και ο Κάμπος και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.

Μένει μία θέση. Θα την πάρει ο MVP του δεύτερου ημιτελικού, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ο ΠΑΟΚ θα πάει σε 4-2-3-1; Θα προτιμήσει τον Κάνιας για ένα πιο συντηρητικό, καθαρό, 4-3-3; Θα κάνει κάτι διαφορετικό;Σε κάθε περίπτωση, η τρίτη θέση στη μεσαία γραμμή είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον Βλάνταν Ίβιτς, καθώς θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού. Για να καλύψουμε όλα τα ενδεχόμενα, ας αφήσουμε και μικρή πιθανότητα να παίξει ο Μαλεζάς ως στόπερ.

Ο Σέρβος τεχνικός, βέβαια, θα έχει ετοιμάσει μέχρι το Σάββατο και τα εναλλακτικά σενάρια για να αντιμετωπίσει κάθε ανάγκη που θα προκύψει στη διάρκεια του τελικού.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ