ΠΑΟΚ

Η (μη) ρήτρα μιας δυνατής σχέσης

Η (μη) ρήτρα μιας δυνατής σχέσης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παρασκήνιο του νέου συμβολαίου συνεργασίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Τζαβέλλα. Τι δεν ζήτησε ο διεθνής αμυντικός και πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε "τελειώσει" το θέμα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το χρονικό μίας αναμενόμενης ανανέωσης συνεργασίας ολοκληρώθηκε χθες στην Τούμπα. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ανανέωσε μέχρι το 2020, όμως, στη δική του περίπτωση δεν έχει τόσο μεγάλη αξία η είδηση (ήταν γνωστή εδώ και καιρό), αλλά οι λεπτομέρειές της.

Για την επέκταση συνεργασίας με τον 29χρονο αμυντικό υπήρχε εδώ και αρκετές εβδομάδες το "πράσινο φως" του Ιβάν Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τον εκτιμά τόσο πολύ που πέρυσι στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, δεν είχε αφήσει να περάσουν ασχολίαστα τα συνθήματα των οπαδών των "ερυθρολεύκων" σε βάρος του. "Αν ήμουν στη θέση του Τζαβέλλα θα είχα φύγει από το γήπεδο" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Την ίδια πολύ καλή εκτίμηση για τον Τζαβέλλα έχει και ο Γιώργος Σαββίδης, ο πρωτότοκος γιος του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ.
Βέβαια, για να φτάσει στην εντολή "προχωρήστε στο νέο συμβόλαιο με Τζαβέλλα", ο Ιβάν Σαββίδης είχε κατά νου και την πολύ θετική γνώμη του Βλάνταν Ίβιτς και του Λούμπος Μίχελ.

Ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας τον θεωρεί άκρως κομβικό στο κέντρο άμυνας και είναι χαρακτηριστικό ότι, ούτε προχθές που χρειάστηκε να βρει αριστερό μπακ λόγω της απουσίας του Λέοβατς τον μετέθεσε στην πτέρυγα, όπως είχε αγωνιστεί λίγες μέρες πριν με την εθνική ομάδα.

Οι λεπτομέρειες και η ρήτρα που τα δείχνει όλα

Σαββίδης και Τζαβέλλας είχαν ουσιαστικά καταλήξει στα βασικά σημεία της συμφωνίας εδώ και καιρό, η οποία έφτασε στην τελική μορφή της όταν ο Πολ Κουτσολιάκος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον Λούμπος Μίχελ. Στη συζήτηση που έγινε συμφωνήθηκαν τα πολύ υψηλά πριμ σε περίπτωση κατάκτησης τίτλων.

Τι περιλαμβάνει το συμβόλαιο; Γενναία αύξηση απολαβών από τις 300.000 ευρώ ετησίως που αμειβόταν με το προηγούμενο συμβόλαιο, περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Αυτό που δεν έχει είναι ρήτρα αποδέσμευσης, όπως συμβαίνει στα συμβόλαια των περισσότερων ποδοσφαιριστών. Δεν την ζήτησε ούτε ο ίδιος (όπως έλεγε στο περιβάλλον του δεν θα μπορούσε να είχε θέσει τέτοια αίτημα στον Σαββίδη), ούτε και η πλευρά του ΠΑΟΚ, απόδειξη της πολύ ισχυρής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ