ΠΑΟΚ

Η μέρα που ο ΠΑΟΚ βυθίστηκε στο πένθος

Η μέρα που ο ΠΑΟΚ βυθίστηκε στο πένθος

Σαν σήμερα (4/10) πριν από 16 χρόνια έξι οπαδοί του "Δικεφάλου" έχασαν την ζωή τους, επιστρέφοντας από εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (VIDEO)

Ηταν 4 Οκτωβρίου 1999 όταν σταμάτησε ο χρόνος. Σαν σήμερα (4/10), ακριβώς, πριν από 16 χρόνια, έξι οπαδοί του "Δικεφάλου" έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη στην επιστροφή από παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Ο ΠΑΟΚ είχε έρθει ισόπαλος κόντρα στους "πράσινους" και η χαρά των εκδρομέων ήταν πολύ μεγάλη. Βέβαια, το αποτέλεσμα ξεχάστηκε λίγες ώρες μετά, με τα άσχημα νέα να μεταφέρονται πολύ γρήγορα.

Στις 4:30 τα ξημερώματα στα Τέμπη το τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι στην προσπάθειά του να προσπεράσει και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι. Αυτή η σύγκρουση σκόρπισε το θάνατο στα έξι αετόπουλα, καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος.

"Κάθε τέτοια ημέρα του Οκτώβρη τέσσερις του μήνα, από το 1999 μέχρι και σήμερα, η σκέψη για τα έξι χαμένα αετόπουλα, του ΠΑΟΚ, εκεί πριν τα Τέμπη, σε γονατίζει. Συνθλίβει τις σκέψεις. Αδικοχαμένα παιδιά. Άτυχα έπεσαν θύματα της αγάπης τους για τον ΠΑΟΚ.

Κάθε φορά λοιπόν, που η ζωή με τη μορφή μιας μηχανής και ο χρόνος μεταμορφωμένος σε ταχύτητα σε περνά από εκεί αναλογίζεσαι την υποχρέωση κατάθεσης δόξας και τιμής στη μνήμη τους.


"Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα..."


Όσοι, λοιπόν, βρίσκεστε ή περνάτε από τα Τέμπη, όχι μόνο σήμερα, μην ξεχνάτε πέρα από ένα δάκρυ κι ένα λουλούδι στη μνήμη των αδικοχαμένων αετόπουλων, για να χαρεί η ψυχούλα τους εκεί ψηλά στον ουρανό!",
σχολίασε ο Θοδωρής Ζαγοράκης μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο facebook τη θλιβερή επέτειο.

Με αφορμή την θλιβερή σημερινή επέτειο σας θυμίζουμε ένα τραγούδι που έχει γραφτεί για τους αδικοχαμένους φίλους του "Δικεφάλου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ