ΠΑΟΚ

Η μεγάλη βραδιά του ΠΑΟΚ και του Σαλπιγγίδη

-  / EUROPA LEAGUE
- / EUROPA LEAGUE MOTIONTEAM

Πριν ακριβώς 7 χρόνια με ωραίο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ έπαιρνε πρόκριση στους "32" του Europa League μέσα στο Ζάγκρεμπ από την Ντίναμο. (VIDEO)

Η σεζόν 2010-2011 αποτέλεσε την "ηχηρή' επιστροφή του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Αρχικά με την απόπειρα για το Champions League που σταμάτησε πάνω στον Λουίς Σουάρες και τον Άγιαξ, στη συνέχεια με τη μεγαλειώδη πρόκριση στους ομίλους του Europa League μέσα σττην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε και λίγους μήνες μετά με την "σφράγιση" του εισιτηρίου για τους "32" της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ, με Παύλο Δερμιτζάκη αρχικά και Μάχη Χάβο στην συνέχεια στο τιμόνι του τερμάτισε δεύτερος στον όμιλό του πίσω από την Βιγιαρεάλ και πανηγύρισε την πρόκριση στους "32", για πρώτη φορά στην ιστορία του.Και το κατάφερε χάρη στο σπουδαίο διπλό με το γκολ του Σαλπιγγίδη επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (του αρκούσε πάντως και η ισοπαλία), στις 15 Δεκεμβρίου, ακριβώς 7 χρόνια πριν. Ο "Σάλπι' σκόραρε στο 60' στο Μάξιμιρ με ωραίο σουτ με το αριστερό και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Στάδιο: Μάξιμιρ

Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Καλέγιο (59’ Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Ετό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπάντελ, Μπάρμπαριτς, Μπεκιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (82' Φιλομένο

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Βοηθοί: Μάικλ Μάλαρκι, Σάιμον Μπεκ

4ος: Λι Ρόμπερτ

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Μάικλ Τζόουνς, Άντονι Τέιλορ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ