ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με κορυφαίους τους Τσίμιροτ, Σάχοβ και Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-0 και έδωσε χαρά στον κόσμο του.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0 χάρη σε γκολ των Σάχοβ, Πρίγιοβιτς και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο σκοράροντας δυο γκολ μέσα σε επτά λεπτά.

Για τους γηπεδούχους οι περισσότεροι παίκτες έπιασαν καλή απόδοση και δεν υπήρξε ουσιαστικά κάποιος που υστέρησε. Κορυφαίοι όμως ήταν οι Τσίμιροτ, Σάχοβ και Πρίγιοβιτς.

Γλύκος: Μια δύσκολη φάση είχε στο πρώτο ημίχρονο, την οποία όμως δημιούργησε ο ίδιος καθώς από δικό του λάθος στο 7' ο Ανσαριφάρντ έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε με τον Γλύκο να σώζει σωτήρια με το ένα χέρι και να διορθώνει το λάθος τους. Από εκεί και πέρα στο πρώτο Στο 7' λάθος του και σωτήρια επέμβαση σε πλασέ του Ανσαριφάρντ. Εν συνεχεία ήταν σταθερός στις ελάχιστες φάσεις που έγινε μπροστά από την εστία του. Σταθερός και στις εξόδους του ενώ μόνο στο δεύτερο μέρος είχε μια λάθος συνεννόηση με τον Βαρέλα σε μια έξοδο του η οποία όμως δεν στοίχισε στον ΠΑΟΚ.

Μάτος: Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε έως τώρα στα ματς του ΠΑΟΚ είχε περισσότερο το νου στα ανασταλτικά του καθήκοντα και δεν πήρε επιθετικά τόσες πρωτοβουλίες πατώντας περιοχή. Είχε εξάλλου να αντιμετωπίσει τον Σεμπά και κατάφερε να περιορίσει αρκετά τον επιθετικό του Ολυμπιακού που δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου στο ματς. Ο Μάτος είδε την κίτρινη στο 28' για φάουλ στον Φορτούνη και στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Ήταν πολύ σωστός τακτικά και στο δεύτερο μέρος, ιδίως μετά τα δυο γκολ του ΠΑΟΚ και το προβάδισμα που είχε η ομάδα του περιορίστηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντά.

Βαρέλα: Μαζί με τον Μαλεζά αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ και είχαν εξαιρετική παρουσία και οι δυο τους. Ο θηριώδης στόπερ των γηπεδούχων κέρδισε πάρα πολλές μονομαχίες από τους επιθετικούς του Ολυμπιακού και κυρίως από τον Ανσαριφάρντ. Είδε στο 40' τη κίτρινη για ένα φάουλ πάνω στον Σεμπά αλλά στη συνέχεια του ματς ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός στις κινήσεις του και μπόρεσε να βγάλει την αναμέτρηση χωρίς άλλη τιμωρία από τον Κύζα. Το μοναδικό του λάθος ήταν μια λάθος συνεννόηση με τον Γλύκο που όμως δεν στοίχισε στον ΠΑΟΚ.

Μαλεζάς: Πάρα πολύ καλός ο Έλληνας στόπερ του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε ως δίδυμο μαζί με τον Βαρέλα με τον Μαλεζά να είναι ανίκητος στις μονομαχίες που έδωσε και να υπερισχύει τόσο στην κανονική ροή του αγώνα όσο και στα στημένα. Δεν άφησε τον Ανσαριφάρντ να φανεί στο ματς ενώ ανέβαινε να βοηθήσει την ομάδα του και επιθετικά. Από μια προώθηση του και την κεφαλιά που πήρε στο πρώτο δοκάρι προήλθε και το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο 53'. Ο Μαλεζάς και στο δεύτερο 45λεπτο ήταν εξαιρετικός για όσο έπαιξε στα αμυντικά του καθήκοντα καθώς στο 76' τραυματίστηκε και έδωσε την θέση του στον Λέοβατς.

Κρέσπο: Η έκπληξη του Ίβιτς θα μπορούσαμε να πούμε καθώς ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Ισπανό ως αριστερό μπακ και όχι ως στόπερ αφήνοντας στον πάγκο τον Λέοβατς. Με την κίνηση αυτή ήθελε να θωρακίσει τα μετόπισθεν και ιδίως από την αριστερή πλευρά της ομάδας του και φυσικά να κερδίσει σε ύψος για τις στημένες φάσεις. Τα κατάφερε και τα δυο καθώς ο Ολυμπιακός δεν απείλησε καθόλου από τα δεξιά όπως έκανε τις επιθέσεις του. Επίσης ο ΠΑΟΚ δεν έχασε μάχη στα στημένα έχοντας τους Πρίγιοβιτς, Βαρέλα, Μαλεζά και Κρέσπο να διώχνουν κάθε ψηλή μπαλιά. Φυσικά ο Ισπανός άσος δεν βοήθησε στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας αφού δεν είναι επιθετικογενής μπακ. Στα συν του Κρέσπο η κίνηση του όταν έπεσε ο Ενρίκε και ζήτησε πέναλτι που πήγε απευθείας από πάνω του και του είπε ότι ήταν έξω.

Τσίμιροτ: Μαζί με τον Σάχοβ ήταν οι καλύτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ. Και οι δυο έκαναν αρκετή αθόρυβη δουλειά με πολύ τρέξιμο στον χώρο του κέντρου και με συνεχή κοψίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν άφησαν να φανεί ο Φορτούνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του τελική σε ροή αγώνα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Όταν έπρεπε όμως και οι δυο έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Ο Τσίμιροτ στο 60' έκλεψε πανέμορφα την μπάλα και μέσα από τρεις παίκτες την πέρασε πανέμορφα στον Ενρίκε ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά για το 2-0 του Πρίγιοβιτς. Το μισό γκολ ανήκει στον μέσο του ΠΑΟΚ.

Σάχοβ: Εκ των καλύτερων, αν όχι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Όπως και ο Τσίμιροτ έτσι και αυτός έκανε αρκετή αθόρυβη δουλειά στον χώρο του κέντρου σε άμυνα και επίθεση. Ο Σάχοβ όμως εκμεταλλευόμενος και την σωματική του διάπλαση κέρδισε πολλές μονομαχίες από τους μέσους του Ολυμπιακού. Από δική του ενέργεια, τρομερή, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προηγηθεί όταν στο 35' από πλάγια έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια και πάσα προς τον Ουάρντα που δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε να είναι καταλύτης στον χώρο του κέντρου ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ για την ομάδα με ωραίο πλασέ από κοντά στην κενή εστία του Ολυμπιακού.

Κάμπος: Θετικός ο επιθετικός του ΠΑΟΚ στο διάστημα που αγωνίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Κάμπος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της επίθεσης των γηπεδούχων, ζητούσε αρκετές φορές την μπάλα για να πάρει πρωτοβουλίες και από δικές του ενέργειες η ομάδα του έγινε απειλητική στο πρώτο 45λεπτο. Αρχικά στο 28' έκανε πανέμορφη κίνηση και σουτ, στην πρώτη τελική του ΠΑΟΚ, με την άμυνα του Ολυμπιακού να απομακρύνει. Στο 34' δημιούργησε την μεγαλύτερη φάση για την ομάδα του όταν έκλεψε την μπάλα από τον Ρέτσο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε άστοχα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι θετικός για το διάστημα που αγωνίστηκε χωρίς όμως να πρωταγωνιστήσει σε κάποια μεγάλη φάση. Αποχώρησε στο 72' δίνοντας την θέση του στον Κάτσε.

Ουάρντα: Στο πρώτο του μεγάλο ντέρμπι ως παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός. Έπαιξε ως το κλασικό δεκάρι και αν στα πρώτα δεκαπέντε-είκοσι λεπτά ήταν χαμένος μετά ανέβασε κατακόρυφα την επίθεση του και βοήθησε όλη την ομάδα του να γίνει καλύτερη, απειλητική και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Λεάλι. Ζήτησε την μπάλα στα πόδια του, την κράτησε σωστά και προσπάθησε να συνδυαστεί μαζί με τους συμπαίκτες του. Στο 35' βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ αλλά σούταρε αρκετά άστοχα. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε να έχει καλή απόδοση και στο δεύτερο μέρος ενώ είχε αναλάβει και όλα τα στημένα, όπως αυτό από το οποίο προήλθε το γκολ του ΠΑΟΚ στο 53'. Από το ογδόντα και μετά έπαιζε με κράμπες και αν μπορούσε θα γίνει γίνει αλλαγή. Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως να έχει ένα πολύ καλό σουτ στο δοκάρι στο 90' της αναμέτρησης.

Ενρίκε: Ήταν δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο και όσες φορές η μπάλα πήγε από τα αριστερά έγινε προκειμένου να πλαγιοκοπήσει. Στο 20' πήρε την κίτρινη κάρτα του Φιγκέιρας για φάουλ που του έκανε. Δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός στις αρχές του ματς και ανέβασε ρυθμούς μετά το 30' όταν ανέβηκε και όλος ο ΠΑΟΚ. Στο 36' γύρισε πανέμορφα και πήρε την κάρτα από τον Ελιονούσι, ζητώντας και πέναλτι σε ανατροπή η οποία όμως ήταν εκτός περιοχής. Στο 44' έκανε ωραία κίνηση και βρέθηκε σε θέση για σουτ το οποίο ήταν πολύ άστοχο χάνοντας τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο μέρος είχε την ασίστ στο 2-0 στον Πρίγιοβιτς στο 60' σε μια εύκολη παράλληλη πάσα ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα αποχώρησε έχοντας έναν μικρό τραυματισμό.

Πρίγιοβιτς: Αποκτήθηκε για να δώσει λύσει στο σκοράρισμα στον ΠΑΟΚ και ο θηριώδης σέντερ φορ αποδεικνύεται λύρα εκατό σε αυτό το κομμάτι. Αν και λίγες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χρειάστηκε τρεις καθαρές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και να συνεχίσει σκοράροντας. Στο πρώτο μέρος είχε μια πολύ καλή κεφαλιά που έφυγε έξω. Στο δεύτερο μέρος είχε το γκολ, πλασέ σε κενή εστία, και ένα ακόμη σουτ που έβγαλε ο Λεάλι. Παράλληλα όμως ο Πρίγιοβιτς βοήθησε πολύ με τα τρεξίματα του ταλαιπωρώντας τους αμυντικούς του Ολυμπιακού ενώ στα συν του φορ του ΠΑΟΚ ότι στις στημένες φάσεις από πλευράς Ολυμπιακού καθόταν στο πρώτο δοκάρι και έδιωχνε με χαρακτηριστική ευκολία τα κόρνερ των "ερυθρολεύκων".

Μυστακίδης: Μπήκε στο 65' αντί του Ενρίκε και έδειξε το γνωστό του πάθος και διάθεση να βγάλει επιθέσεις εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του. Δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία και φυσικά η παρουσία του δεν μπορεί να κριθεί καθώς έπαιξε μόλις 25 λεπτά.

Κάτσε: Πέρασε στο ματς στο 73' αντί του Κάμπος στην προσπάθεια του Ίβιτς να δέσει τον χώρο του κέντρου και να έχει μια επιπλέον λύση προκειμένου να κλείσει τον άξονα στους "ερυθρόλευκους" και τα κατάφερε.

Λέοβατς: Αντικατέστησε τον Μαλεζά στο 78' επειδή ήταν τραυματίας. "Έφαγε" κίτρινη πριν καν μπει στο ματς καθώς μπήκε χωρίς να έχει άδεια από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έπαιξε ως αριστερός μπακ και έστειλε τον Κρέσπο στα χαφ. Έδωσε μάχες, τις κέρδισε και βοήθησε την ομάδα του ώστε να μην δεχτεί επιθέσεις από τα αριστερά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ