ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÓÁËÊÅ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SCHALKE (MOTION TEAM)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏÊ - ÓÁËÊÅ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SCHALKE (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στην ήττα με 3-0 απ' τη Σάλκε για τη φάση των 32 του Europa League. Ο αρνητικός Λέο Μάτος, ο ντεφορμέ Στέφανος Αθανασιάδης κι ο "αδύναμος κρίκος" Εβγέν Σάχοβ.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-0 απ' τη Σάλκε στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 32 του Europa League και χρειάζεται ένα... θαύμα στη ρεβάνς προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τους "16".

Ο "Δικέφαλος" δεν ήταν κατώτερος της γερμανικής ομάδας, αλλά μετά το 80ό λεπτό κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο γκολ, τα οποία δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο του ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Γκελζενκίρχεν.

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Βλάνταν Ίβιτς.

ΓΛΥΚΟΣ: Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του, είχε σωστές μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, αφού αποκρούει την κεφαλιά του Νάλντο και στη συνέχεια μένει εκτεθειμένος απ' την άμυνά του. Στο δεύτερο ημίχρονο, ελλείψει σημαντικών φάσεων, είχε περισσότερο ρόλο θεατή. Όπως και στη φάση του πρώτου γκολ, έτσι και στο δεύτερο "προδόθηκε" απ' την άμυνά του. Βέβαια, στο τρίτο γκολ έχει ευθύνη, αφού έκανε ανεπιτυχή έξοδο κι έδωσε την ευκαιρία στον Κλαας Γιαν Χούντελαρ να χριστεί σκόρερ.

ΜΑΤΟΣ: Ο Λέο Μάτος γι' ακόμα μία αναμέτρηση είχε πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, βοήθησε σημαντικά στον επιθετικό τομέα, ενώ στο μόλις 5ο λεπτό θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δοκάρι του Ραλφ Φέρμαν. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, με μία ανόητη ενέργεια, θα μπορούσε να αφήσει την ομάδα του 10 παίκτες, καθώς κλότσησε εκτός φάσης τον Κολάσινατς, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο, ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος μπακ έχει ευθύνη στο δεύτερο τέρμα της Σάλκε.

ΜΑΛΕΖΑΣ: Ο Βλάνταν Ίβιτς τον χρησιμοποίησε ως λίμπερο προκειμένου να λειτουργεί ως... σκούπα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Στέλιος Μαλεζάς τα πήγε εξαιρετικά στο ρόλο που του ανέθεσε ο Σέρβος τεχνικός, με μοναδική παραφωνία το γεγονός πως έχασε τον Νάλντο στη φάση του γκολ της Σάλκε. Γενικότερα, ο έμπειρος στόπερ ήταν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, "καθάρισε" αρκετές φάσεις, ενώ βοηθήσουμε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

ΒΑΡΕΛΑ: Ο αμυντικός απ' το Πράσινο Ακρωτήρι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα απ' τους επιθετικούς της Σάλκε. Ήταν καλός στο ψηλό παιχνίδι, διάβαζε σωστά τις φάσεις και βοηθούσε στην ανάπτυξη της ομάδας του. Μετά το δεύτερο γκολ της Σάλκε παρασύρθηκε απ' τη γενικότερη... κατάρρευση της ομάδας του.

ΚΡΕΣΠΟ: Ο Ισπανός στόπερ ήταν σταθερός, πήγαινε πρώτος στις φάσεις και δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα απέναντι στους επιθετικούς της Σάλκε, αλλά όπως και στην περίπτωση του Βαρέλα, στα τελευταία λεπτά έδειξε στοιχεία... κατάρρευσης.

ΛΕΟΒΑΤΣ: Ο Κροάτης μπακ, στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, έδειξε να μην έχει ανάσες εξαιτίας και του τραυματισμού που υπέστη μόλις στο 6ο λεπτό, ύστερα μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Αλεσάντρο Σεπφ. Όμως, στη συνέχεια, ανέβασε την απόδοσή του κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στον αμυντικό τομέα, δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα απέναντι στον Σεπφ, κρατώντας τη θέση του και πηγαίνοντας δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Ο Βόσνιος μέσος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, παρασύροντας και τους συμπαίκτες του. Όμως, όσο περνούσε η ώρα, κι ύστερα απ' το -πρώτο- γκολ της Σάλκε, είχε κατακόρυφη πτώση στην απόδοσή του. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες προϋποθέσεις μπροστά απ' την εστία του Φέρμαν, παρά μόνο μέσω στημένων φάσεων.

ΣΑΧΟΒ: Ο Εβγέν Σάχοβ ήταν ο "αδύναμος κρίκος" του ΠΑΟΚ. Ο Ουκρανός μέσος επιλέχθηκε απ' τον Βλάνταν Ίβιτς για να βοηθήσει, κυρίως στον επιθετικό τομέα, αλλά ήταν φανερά εκτός κλίματος. Δεν απείλησε σε κανένα σημείο την εστία του Ραλφ Φέρμαν κι είναι απορίας άξιο πώς ο Βλάνταν Ίβιτς τον κράτησε στον αγωνιστικό χώρο σ' όλο το ματς.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έδειξε διάθεση να βοηθήσει την ομάδα του, είτε σε set παιχνίδι, είτε μέσω στημένων φάσεων, αλλά δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν του βγήκαν οι φάσεις. Γι' αυτό το λόγο έγινε αλλαγή, με τον Πέντρο Ενρίκε να περνάει στη θέση του.

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ: Ο Γιάννης Μυστακίδης ήταν, με διαφορά, ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ. Οι αμυντικοί της Σάλκε τα βρήκαν "σκούρα" απέναντι στον νεαρό επιθετικό, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός, δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Πίεζε ψηλά, βοηθούσε στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ, όποτε έβρισκε ευκαιρία, δοκίμαζε το πόδι του. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο Βλάνταν Ίβιτς τον έκανε αλλαγή λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Γι' ακόμα μία αναμέτρηση ο Στέφανος Αθανασιάδης έδειξε πως βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Ο Έλληνας επιθετικός, παρότι έδειξε διάθεση, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΚΑΜΠΟΣ: Πέρασε στο 55' στη θέση του Γιάννη Μυστακίδη. Έδωσε ταχύτητα στην επίθεση του ΠΑΟΚ, αλλά γι' ακόμα ένα παιχνίδι αντιμετώπισε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

ΕΝΡΙΚΕ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 77', αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Αγωνίστηκε ελάχιστα λεπτά, αλλά παρ' όλα αυτά, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, έχοντας δύο καλά σουτ προς την εστία του Ραλφ Φέρμαν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ