ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νικηφόρα (2-1) αναμέτρηση με την Σλόβαν Λίμπερετς για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ, παρότι πραγματοποίησε μία μέτρια εμφάνιση, κατάφερε να φύγει με το "τρίποντο" απ' την Τσεχία, επικρατώντας με 2-1 της Σλόβαν Λίμπερετς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος πήρε απ' το χέρι τους "ασπρόμαυρους" και με δύο προσωπικά γκολ, τον οδήγησε στη νίκη με ανατροπή. Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των παικτών του "Δικεφάλου".

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ:

Γλύκος: O Έλληνας γκολκίπερ δεν φέρει ευθύνη στο γκολ της Σλόβαν. Γενικότερα, πραγματοποίησε μία μεστή και ώριμη εμφάνιση, καθώς όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών" κι αποσόβησε με εξαιρετικές επεμβάσεις τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Μάτος: Ο Βραζιλιάνος, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, δεν είχε αρκετά ανεβάσματα προς την αντίπαλη εστία. Το γρήγορο γκολ της Σλόβαν τον "ανάγκασε" να οπισθοχωρήσει, φοβούμενος τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των Τσέχων. Παρ' όλα αυτά, παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης δεν "έχασε" τη θέση του και ήταν σταθερός.

Τζαβέλλας: Το γρήγορο γκολ της Σλόβαν Λίμπερετς επηρέασε αρκετά τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα νευρικός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο έμπειρος αμυντικός ήταν ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες, όμως αντιμετώπισε σε κάποιες περιπτώσεις πρόβλημα επικοινωνίας με τον Γλύκο, ενώ εξαιτίας της μέτριας παρουσίας του Βαρέλα, έτρεχε πολλές φορές και για τον παρτενέρ του.

Βαρέλα: Ο 28χρονος άσος συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις, όντας αργός στις αντιδράσεις του. Ο αμυντικός απ' το Πράσινο Ακρωτήρι έχασε αρκετές μονομαχίες, έβγαινε σ' αρκετές φορές, δεύτερος στην μπάλα, ενώ είχε έλλειψη καθαρού μυαλού.

Λέοβατς: Μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όσο περνούσε η ώρα, άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του. Σε σχέση με τον Μάτος είχε περισσότερα ανεβάσματα, όμως τα βρήκε σκούρα κόντρα στους ταχύτατους εξτρέμ της Σλόβαν, ειδικά μετά την είσοδο του Εκπάι, με συνέπεια να χρειαστεί το "ντουμπλάρισμα" του Τζαβέλλα. Στα τελευταία λεπτά ανέβασε την απόδοσή του και έδωσε την ασίστ στον Στέφανο Αθανασιάδη για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

Κάνιας: Ο Ισπανός, που αγωνίστηκε ως καθαρόαιμος "κόφτης", προσπάθησε με κάθετες μπαλιές και αλλαγές του παιχνιδιού να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του. Έβγαινε πρώτος στην μπάλα, πίεζε ψηλά, αλλά δεν είχε καλή συνεργασία με τους Σάχοφ και Τσίμιροτ.

Τσίμιροτ: Ο Βόσνιος μέσος δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στον ανασταλτικό τομέα, κάλυπτε χώρους, αλλά δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά. Δεν ανέβηκε ψηλά, δεν απείλησε την εστία του Ντουμπράβκα και χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα.

Σάχοφ: Ο Ουκρανός μέσος έδωσε τρεξίματα, πίεσε ψηλά κι έκλεισε τους χώρους. Αλλά, όπως κι ο Τσίμιροτ, δεν έδωσε βοήθειες στον δημιουργικό τομέα, παρά το γεγονός πως άρχισε ορεξάτος τον αγώνα. Στο 72' έγινε αλλαγή, καθώς ο Ίβιτς ήθελε να ενισχύσει την επίθεση της ομάδας του, περνώντας στο γήπεδο τον Μαμέ Τιάμ.

Κάμπος: Ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας αρκετά "ρήγματα" στην αντίπαλη άμυνα. Όμως στο δεύτερο "χάθηκε", με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 58ο λεπτό, με τον Γιάννη Μυστακίδη να περνάει στη θέση του.

Ροντρίγκες: Ο ταχύτατος εξτρέμ αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα στους αμυντικούς της Σλόβαν, οι οποίοι και τον "έκλεισαν" εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικός. Παρ' όλα αυτά, από δική του ατομική προσπάθεια ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πέναλτι στο 10ο λεπτό, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Στέφανος Αθανασιάδης. Στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να χριστεί σκορ, αλλά έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία προ κενής εστίας.

Αθανασιάδης: Ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι, ισοφαρίζοντας άμεσα για τον ΠΑΟΚ. Γενικά, ο Έλληνας άσος πίεσε ψηλά, ήταν κινητικός, όμως δεν τροφοδοτήθηκε όσο έπρεπε απ' τους συμπαίκτες του. Στη μοναδική στιγμή, στο δεύτερο μέρος, που τροφοδοτήθηκε σωστά, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:

Μυστακίδης: Μπήκε με όρεξη στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 72ο λεπτό, ύστερα από όμορφη συνεργασία με τον Μάτος. Έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του, βοηθώντας την να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

Τιάμ: Ο Βλάνταν Ίβιτς τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο, ως παρτενέρ του Αθανασιάδη, αλλά ο Σενεγαλέζος, όσο διάστημα αγωνίστηκε, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Κρέσπο: Αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορεί να κριθεί.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Διπλό" με το χάρισμα του αρχηγού Κλάους, 2-1 ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ