ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr περνά από "ακτινογραφία" τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για την εμφάνισή τους στο εκτός έδρας 1-1 με τον Άγιαξ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στο εκτός έδρας ματς με τον Άγιαξ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Πλέον καλείται να εμφανιστεί σοβαρός -και- στο παιχνίδι της Τούμπας για να "πετάξει" εκτός διοργάνωσης την ολλανδική ομάδα. Πάμε να δούμε ποια ήταν η απόδοση των παικτών του "Δικεφάλου" στον αγώνα με τον Αγιαξ.

Γλύκος:Μετά τα πρώτα λεπτά στα οποία ήταν λίγο νευρικός "ανέβηκε" και ειδικά μετά την απόκρουση στο σουτ του Ελ Γκάζι (στο πρώτο ημίχρονο) πήρε αυτοπεποίθηση. Είχε μια καλή επέμβαση στην αρχή του β' μέρους αλλά δεν κατάφερε να αντιδράσει στο γκολ του Ντόλμπεργκ. Ήταν δύσκολη η φάση και αν είχε καλύτερο οπτικό πεδίο, ίσως μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Μάτος:Δεν είχε προβλήματα με τον Κασιέρα (που έγινε και αλλαγή) από την πλευρά του και όταν έβγαινε στην επίθεση δημιουργούσε απειλητικές καταστάσεις. Γενικότερα πήγε πολύ καλά πάνω στον Γιουνές.

Κρέσπο:Διάβαζε γρήγορα και σωστά τις φάσεις και είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα. Έκοψε αρκετές μπάλες και τον βοήθησε το γεγονός ότι ο Άγιαξ δεν διέθετε τον επιθετικό που να παίζει με σωματική επαφή, καθώς οι προσωπικές μονομαχίες δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Τζαβέλλας:Είχε πολλές επεμβάσεις σε μπαλιές στην περιοχή του Γλύκου, ήταν αρκετά δραστήριος αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην οργάνωση παιχνιδιού με μπαλιές από πίσω. Είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 67' ωστόσο έδιωξε ο τερματοφύλακας του Άγιαξ.

Λέοβατς:Στο πρώτο μέρος είχε το μυαλό του μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι αφού είχε να αντιμετωπίσει τον οποίο επικίνδυνο παίκτη των γηπεδούχων, τον Ελ Γκάζι.

Σάχοβ: Έτρεξε αρκετά προσπάθησε να παίξει και box to box και σε μία-δύο φάσεις αν είχε καλύτερη τελική ενέργεια ο ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να δημιουργήσει επιπλέον ευκαιρίες για γκολ.Ο Ουκρανός έδειξε ότι προσφέρει σε πολλούς τομείς. Και ανασταλτικά και επιθετικά.

Τσίμιροτ:"Κράτησε" την μπάλα όταν χρειάστηκε. Υπήρχαν σημεία που ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του αγώνα όμως δεν ανταποκρίθηκε τόσο καλά στον ρόλο του "κόφτη" μπροστά από τους στόπερ γιατί οι Ολλανδοί έκαναν πολλά σουτ.

Χαρίσης:Όπως ο Τσίμιροτ, έτσι κι αυτός δεν κάλυψε επαρκώς την θέση του "κόφτη". Οι παίκτες του Άγιαξ έβρισκαν διαδρόμους για να κάνουν σουτ και να απειλήσουν τον Γλύκο, όπως έγινε και στο 1-1.

Ροντρίγκες:Είχε πολύπλευρο ρόλο καθώς πήρε πολλές μπάλες γιατί ο Ίβιτς ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του ενώ παράλληλα έδινε και βοήθειες στα μαρκαρίσματα.

Τζάλμα:Είχε ελεύθερο ρόλο από την αρχή του παιχνιδιού όταν ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στην κατοχή του και δικαίωσε τον Ίβιτς με το -υπέροχο- γκολ που σημείωσε. Ήταν πιο στενά μαρκαρισμένος στο β μέρος αλλά "αναστάτωνε" την άμυνα του Άγιαξ. Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Αθανασιάδης:Είχε ένα άχαρο ρόλο καθώς λίγες φορές δέχθηκε τη μπάλα ως φορ. Έτρεξε αρκετά, έπαιξε... ξύλο με τους στόπερ του Άγιαξ, "κράτησε" την μπάλα και έδωσε την πάσα από την οποία εν συνεχεία "ήρθε" το γκολ του Τζάλμα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ:

Τζιόλης:Πήρε την θέση του Χαρίση στο 69'. Όσο αγωνίστηκε δεν είχε προβλήματα με την πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Αγιαξ για να πετύχουν το 2-1.

Μυστακίδης:Αντικατέστησε τον Ροντρίγκες στο 83'. Έπαιξε στο αριστερό άκρο στο λίγο διάστημα που αγωνίσθηκε.

Κουλούρης:Στο 91' πήρε την θέση του Αθανασιάδη και μπήκε στο ματς για να κερδίσει πολύτιμα δευτερόλεπτα στο φινάλε του αγώνα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ιβιτς:Διάβασε πολύ καλά τον Άγιαξ και τις αδυναμίες του και διαχειρίστηκε με πολύ καλό τρόπο το έμψυχο δυναμικό του και κυρίως την ετοιμότητα που παρουσιάζουν τώρα οι παίκτες του. Το ματς της Τούμπας, όμως, θα είναι σαφώς πιο δύσκολο και γι' αυτόν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ