ΠΑΟΚ

Η "καυτή" Τούμπα παίζει καθοριστικό ρόλο

Η "καυτή" Τούμπα παίζει καθοριστικό ρόλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χουμπ Στέφενς, Ρομπ Γιάκομπς και Ρίνους Ίσραελ μίλησαν για την ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και έστειλαν μηνύματα στους παίκτες του Αίαντα.

Μετράμε πλέον αντίστροφα για το δεύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν συνεντεύξεις ανθρώπων που ξέρουν από ΠΑΟΚ για να εξηγήσουν τι περιμένει τους παίκτες του Πέτερ Μπος στην Τούμπα.

Ειδικότερα, η "De Telegraaf" κατέγραψε τις απόψεις τριών Ολλανδών προπονητών που πέρασαν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά, όσα ανέφεραν:

Χουμπ Στέφενς (στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-2014):
"Η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζουν για την ομάδα τους και δεν διστάζουν να βάλουν το κεφάλι τους στη... φωτιά μέσα από πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Δεν θα ξεχάσω ένα παιχνίδι απέναντι στον Ηρακλή, πως είχαν αντιδράσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.Δεν έχω βιώσει πουθενά αυτό που βίωσα εκεί.

Αν μπορώ να θυμηθώ μια ατμόσφαιρα που να είναι πιο κοντά στην Τούμπα είναι αυτή στο Σεντ Ετιέν, όταν αγωνίστηκα εκεί την δεκατία του '70 με το Αμβρούργο. Μου άρεσε η εμπειρία μου στην Ελλάδα, ήταν μαγευτική. Και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που επέλεξα τον ΠΑΟΚ, ήθελα την περιπέτεια, να ζήσεις το ποδόσφαιρο μέσα από πολύ διαφορετικά μονοπάτια.

Η θέση του Άγιαξ είναι δύσκολη μετά το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι Ολλανδοί έδειξαν πως έχουν ποιότητα και ξεκίνησαν πιο νωρίς την προετοιμασίας τους. Αυτό θα παίξει ένα ρόλο γύρω στο 10%. Το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ είναι οργανωθεί πίσω, παίζοντας με αντεπιθέσεις.

Την ίδια ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ουρλιάζουν και θα δίνουν ώθηση στην ομάδα τους να βγει στην επίθεση και αυτό ίσως αποδειχθεί πλεονέκτημα για τον Άγιαξ. Ο Άγιαξ πρέπει να εκμεταλλευτεί τους χώρους και να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει, έχει περισσότερη ποιότητα".

Ρομπ Γιάκομπς (στον ΠΑΟΚ τις σεζόν 1989-1991):
"Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας είναι όμορφη και ταυτόχρονα τρομακτική. Το γήπεδο της Τούμπας εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό για την ατμόσφαιρά του. Αν ο Άγιαξ κινηθεί στο Άμστερνταμ όπως στο 1-1, τα πράγματα θα πάνε στραβά.

Ο Πέτερ Μπος θα πρέπει να προετοιμάσει πραγματικά τους παίκτες του για την έκρηξη, να είναι έτοιμοι για την υπέρβαση, να κερδίσουν αντιπάλους και διαιτητές και να μην φοβηθούν από την αρχή μέχρι το τέλος"

Ρίνους Ίσραελ (στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1988-1989):
"Απολύθηκα από τον ΠΑΟΚ ενώ η ομάδα ήταν πρώτη. Χάσαμε δύο παιχνίδια στη σειρά, και όταν χάνεις οι άνθρωποι δεν είναι τόσο καλοί μαζί σου. Γενικά ήταν μια θαυμάσια περίοδος, ειδικά τα 16 πρώτα παιχνίδια. Οι οπαδοί όμως δεν μπορούν να δεχτούν τις ήττες και ο πρόεδρος σχεδόν πάντα υποκύπτει στηνπίεση τους. Νομίζω ότι μετά το 1-1 ο Άγιαξ δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι δυναμικός, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το αποτέλεσμα. Μόνο αν οι παίκτες του Άγιαξ μπουν αποφασισμένοι στο γήπεδο, τους δίνω μια ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι μια ομάδα που παίζει επιθετικά..."

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ