ΠΑΟΚ

Η Κ15 του ΠΑΟΚ συνεχίζει την παράδοση

Η Κ15 του ΠΑΟΚ συνεχίζει την παράδοση

Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ που θα εκπορωσπήσουν τον Δικέφαλο στην πέμπτη συνεχή παρουσία του σε τελικό στο Πρωτάθλημα Super League K15.

Η Κ15 του ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο Σάββατο (21/4) στις 17.00 (και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Star Κεντρικής Ελλάδας αλλά και από τον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter μέσω του WEB TV του Star Κεντρικής Ελλάδας) στο ΔΑΚ Λαμίας την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας την εφετινή σεζόν.

Αναλυτικά:

"O τελικός του Πρωταθλήματος Super League Κ15 Π.Α.Ο.Κ.-Παναθηναϊκός, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 17:00 στο Δ.Α.Κ. Λαμίας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Star Κεντρικής Ελλάδας αλλά και από τον επίσημο λογαριασμό της Super League στο Twitter μέσω του WEB TV του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Κόντρα σε μια …παράδοση τεσσάρων ετών, ο φετινός τελικός των «μικρών» της Super League, επεφύλασσε για τον ΠΑΟΚ έναν διαφορετικό παρτενέρ. Ο Δικέφαλος παραμένει σταθερός, με την πέμπτη συνεχή παρουσία του σε ισάριθμους τελικούς, ενώ για τον Παναθηναϊκό είναι η πρώτη φορά.

Ο πέμπτος τελικός του πρωταθλήματος της Super League Κ15, ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις 17.00 στο ΔΑΚ Λαμίας. Σε ό,τι αφορά την προϊστορία, ο ΠΑΟΚ μετρά δύο πρωταθλήματα (τη σεζόν 2016-17 στη Λάρισα και τη σεζόν 2014-15 στα Χανιά) και δύο χαμένους τελικούς, τους οποίους κέρδισε ο Ολυμπιακός (τη σεζόν 2013-14 στο Αγρίνιο και τη σεζόν 2015-16 στα Ιωάννινα).

O ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε, ίσως νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, την πρωτιά στον όμιλό του. Με 42 βαθμούς σε 16 παιχνίδια και μόλις δύο ήττες (στα Γιάννινα και στην Ξάνθη), δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε. Πίσω από τον ΠΑΟΚ τερμάτισαν στην κούρσα του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα με 28 βαθμούς, ο Παναιτωλικός με 23, η Ξάνθη με 22 και η Κέρκυρα με ένα βαθμό. Στον α΄ όμιλο, μετά από 18 αγώνες, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτιά με 45 βαθμούς και ακολούθησαν οι: Ολυμπιακός 41, Ατρόμητος 28, ΑΕΚ 26, Αστέρας 20, Πανιώνιος 19, Πλατανιάς 0.

Ο Δικέφαλος ήταν δε και ιδιαίτερα αποδοτικός. Πέτυχε 52 γκολ και δέχτηκε 11, με πλουραλισμό και στους σκόρερ. Πρώτος ο Κωνσταντέλιας με 9 γκολ, δεύτερος ο Κούτσιας με 8, τρίτος ο Μανεσίδης με 7. Ο Κωνσταντέλιας ήταν και στην κορυφή των ασίστ με 9 και ακολούθησαν οι Καράκουτης και Κιτσάκης με 5. Οσον αφορά το χρόνο συμμετοχής, ο Καράκουτης αγωνίστηκε 980 λεπτά, ο Κιτσάκης 871 και ο Θεοδωρίδης 791 λεπτά. Αυτή η ομάδα γνωρίζει από τελικούς. Κέρδισε το πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ τη σεζόν 2015-16, κέρδισε στην αρχή της τρέχουσας σεζόν το ανταγωνιστικό τουρνουά IFK στο Γκέτεμποργκ, ενώ ως Κ13 είχε κερδίσει την τρίτη θέση στο σπουδαίο τουρνουά Lennart Johansson.

Την Μεγάλη Εβδομάδα, εξάλλου, η Κ15 του ΠΑΟΚ βρισκόταν σε δυνατό τουρνουά στην Αττάλεια, από όπου επέστρεψε με την 5η θέση, ενώ μετά τον τελικό, θα αντιμετωπίσει δύο ακόμα ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Θα συμμετάσχει τον Μάιο στο τουρνουά European Challenge στη Λυών και τον Ιούνιο στο Marveld Tournament στην Ολλανδία.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής από την Τούμπα και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα προπονηθεί στη Λαμία

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε δύο 40λεπτα

Την Κ15 αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Χρυσόστομος Ζαδικόπουλος, Αλέξανδρος Τσιόπτσης

Αμυντικοί: Κωνσταντίνος Παϊραζίδης, Κωνσταντίνος Τσαγκαλίδης, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, Ιωάννης Μανωλιούδης, Δημήτριος Τσιάτρης, Βασίλειος Κιτσάκης, Γρηγόριος Χνάρης

Μέσοι: Ιωάννης Καράκουτης, Δημήτριος Κουίδης, Στέφανος Ρούτσης, Ιωάννης Κωνσταντέλιας, Αθανάσιος Στοϊνοβιτς, Φώτιος Χατζηστραβός, Ιωάννης Ταϊτζόγλου, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κωνσταντίνος Στόιος

Επιθετικοί: Στέφανος Μανεσίδης, Ελευθέριος Βασιλείου, Ευστάθιος Κίζυλης, Νάκος Οσμάν, Γεώργιος Κούτσιας

Αρχηγοί αυτής της ομάδας είναι οι Αθανάσιος Στοϊνοβιτς, Δημήτριος Κουίδης, Βασίλειος Κιτσάκης και Ιωάννης Μανωλιούδης.

Προπονητές: Βασίλειος Μήττας, Πέτρος Τσιαπακίδης

Γυμναστής: Ιωάννης Αμπατζίδης

Προπονητής τερματοφυλάκων: Μιχαήλ Ψωμιάδης

Φυσιοθεραπευτής: Μιχαήλ Κωστίδης, Ευάγγελος Βασιλειάδης

Φροντιστές: Ευγένιος Ρούμιαντσεβ

Γενικός Αρχηγός: Σταύρος Σαράφης".

Μήττας: "Να αναδείξουμε παίκτες σαν τον Πέλκα"

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκαναν για τον τελικό ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Μήττας και ο εκ των αρχηγών της, Αθανάσιος Στοΐνοβιτς.

Ο Βασίλης Μήττας έφερε το παράδειγμα του Πέλκα που αναδείχθηκε από τις Ακαδημίες και μάλιστα κατέκτησε καιθ τίτλους στις μικρές κατηγορίες: "Ένας τελικός σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία είναι πάντα μια τεράστια πρόκληση για την κατάκτηση ενός τίτλου, ωστόσο όταν μιλάμε για αναπτυξιακό ποδόσφαιρο πρέπει πάντα, η πρόκληση αυτή, να αντιμετωπίζεται ως διαδικασία μάθησης και γαλούχησης χαρακτήρων στον προγραμματισμό ανάπτυξης ποδοσφαιριστών για το υψηλότερο επίπεδο.

Αποτελεί ανάγκη να γίνει πλέον σαφές στις συνειδήσεις όλων όσοι ασχολούνται με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ποιους τίτλους παιδικού ποδοσφαίρου κατέκτησε ο Δημήτρης Πέλκας, πολλοί γνωρίζουν όμως ότι ένας εκ των αρχηγών της πρώτης ομάδας μας προέρχεται από την ακαδημία μας και η συμβολή του στο να είναι η ομάδα μας πρώτη είναι η μέγιστη. Στόχος μας λοιπόν, είναι μέσα από τέτοια παιχνίδια να αναδείξουμε προσωπικότητες που στο άμεσο μέλλον θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο".

Όσο για τον Στοΐνοβιτς, σημείωσε: "Αυτή τη σεζόν δουλέψαμε πολύ σκληρά με τους προπονητές μας, είμαστε μια οικογένεια στον ΠΑΟΚ και αισθανόμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση που έρχεται. Εχουμε παίξει τελευταία σε πολύ δυνατά τουρνουά στο εξωτερικό, ωστόσο και ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τον πιο ανταγωνιστικό όμιλο στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και εύχομαι να είμαστε εμείς οι νικητές".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ