ΠΑΟΚ

Η ημέρα που κατέρρευσε η θύρα 8 της Τούμπας

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ / Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑ
ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ / Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑ MOTIONTEAM

Ήταν 22 Μαρτίου του 1980 όταν η θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας είχε καταρρεύσει. Θυμηθείτε τη δύσκολη κατάσταση που είχε βιώσει ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη.

Ο σεισμός του 1978 δεν... εξαίρεσε την Τούμπα από τις καταστροφικές συνέπειες του. Σχεδόν δύο χρόνια μετά έφερε την κατάρρευση της θύρας 8 του γηπέδου της Τούμπας. Ήταν 22 Μαρτίου 1980, ακριβώς 38 χρόνια πριν.

Η σελίδα "praktorinos paok retro" που παρουσιάζει θέματα από την ιστορία του ΠΑΟΚ, γράφει σχετικά:

"22 Μαρτίου 1980.

Μεσημέρι Σαββάτου και η περιοχή γύρω από την σεισμόπληκτη Τούμπα αναστατώνεται από την κατάρρευση της Θύρας 8.

Τον Ιούνιο τού '78 ο Εγκέλαδος είχε πληγώσει με 6,5R όλη τη Θεσσαλονίκη και από τότε είχαν εντοπισθεί προβλήματα στη στατικότητα μερών τού Ναού μας, που παρέμεναν κλειστά για το κοινό, την ώρα των αγώνων, με το σκεπτικό να επιδιορθωθούν.

Μόλις μία μέρα νωρίτερα από το συμβάν τής κατάρρευσης, εντοπίστηκαν σημαντικές ρωγμές στη συγκεκριμένη θύρα και πριν αλέκτωρ λαλήσει άπαξ η "8" μετετράπη σε μπάζα.

Γύρω από τα συντρίμμια ξεκίνησε ένα πινγκ πονγκ απόδοσης ευθυνών μεταξύ ΠΑΟΚ, Πολεοδομίας, Αστυνομίας και δημοσιογράφων αναφορικά με τα έργα που δεν είχαν προχωρήσει με ευθύνη τού κράτους αλλά και τους θεατές που κινδύνευαν αμέριμνοι την ώρα ενός αγώνα. Χαρακτηριστικά, τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμενόταν, με τρομερό ενδιαφέρον, να διεξαχθεί ρεβάνς κυπέλλου εναντίον του Άρη, ενώ είχε προηγηθεί με κατάμεστες εξέδρες το επεισοδιακό παιχνίδι εναντίον Λίτσα και Παναθηναϊκού.

Η Τούμπα έκλεισε, ο ΠΑΟΚ ξεσπιτώθηκε, ο επαναληπτικός τού κυπέλλου αναβλήθηκε και ο Δικέφαλος επέστρεψε γηπεδούχος στην φυσική του έδρα, σχεδόν ένα πρωτάθλημα αργότερα: τον Φεβρουάριο τού επόμενου χρόνου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ