ΠΑΟΚ

Η ημέρα που έφυγε ένας "γίγαντας"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ / SUPERLEAGUE / PANIONIOS-PAOK
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟΚ / SUPERLEAGUE / PANIONIOS-PAOK ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που έφυγε ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Ήταν βράδυ Παρασκευής, 23 Μαΐου του 2014, όταν η "μαύρη" είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Ποικιλίδη συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Απέραντη θλίψη απλώθηκε στις οικογένειες της ελληνικής Πάλης και του ΠΑΟΚ που τίμησε με όλο του το "είναι" όσο ήταν στη ζωή.

Ο Ολυμπιονίκης μας, "έφυγε" σε ηλικία 49 ετών, έχοντας έναν πολύ σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε ούτε με την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί δύο μέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Το πρωί της Παρασκευής (23/5) άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκή ανεβάζοντας πυρετό, έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Το βράδυ, στη "Γενική Κλινική" όπου νοσηλευόταν, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία με την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Κατέληξε σκορπίζοντας θλίψη στη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά, τους οικείους τους. αλλά και την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ της οποίας ήταν ενεργό μέλος και μέλος της διοίκησής της από τότε που είχε αναλάβει τα ηνία ο Θόδωρος Ζαγοράκης,to2007, αλλά και στα πρώτα χρόνια της εποχής Σαββίδη.

Η ημέρα που έφυγε ένας "γίγαντας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΙΛΙΛΙΔΗ

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1965 στην Καλαμαριά και ξεκίνησε την πάλη στο Βυζαντινό Αθλητικό Όμιλο (ΒΑΟ).

Ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε η ελληνική πάλη. Πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984, όταν σε ηλικία 19 ετών, είχε κατακτήσει την 4η θέση στην κατηγορία των βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή πάλη.

Στους ίδιους Αγώνες ήταν 8ος, επίσης στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελευθέρα πάλη.

Οκτώ χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης είχε κατακτήσει την 8η θέση στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή και το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα είχε φθάσει στην 5η θέση, στην ίδια κατηγορία και στιλ.

Επίσης από το 1986 μέχρι το 1991 πάλεψε σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, καλύτερη θέση η 6η στα 100κ της ελληνορωμαϊκής στη διοργάνωση του 1986, ενώ σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχε να επιδείξει τις δύο 4ες θέσεις στα 130κ στις διοργανώσεις του 1991 και του 1994.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης το 2000 επανίδρυσε το τμήμα πάλης στο σύλλογο της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ, που είχε μείνει ανενεργό από την περίοδο της Κατοχής. Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Καλαμαριάς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ