ΠΑΟΚ

H FIFA δικαιώνει την τακτική του ΠΑΟΚ με Σαμπράνο

Brazil's Neymar fights for the ball with Peru's Carlos Zambrano, right, during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Salvador, Brazil, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Nelson Antoine)
Brazil's Neymar fights for the ball with Peru's Carlos Zambrano, right, during a 2018 World Cup qualifying soccer match in Salvador, Brazil, Tuesday, Nov. 17, 2015. (AP Photo/Nelson Antoine) AP

Ωρες αγωνίας στην Τούμπα για τον Κάρλος Σαμπράνο. Αισιοδοξία για δικαίωση από FIFA. Πώς κινήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης μέχρι να κάνει το "μπαμ" της τελευταίας στιγμής.

"Θα είναι πραγματικά κρίμα να μην πετύχουμε τον δανεισμό του Κάρλος Σαμπράνο".Αυτή η φράση ακούστηκε αρκετές φορές από χθες το βράδυ στα γραφεία της Τούμπας από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά όλο το παρασκήνιο της μεγάλης μεταγραφής που θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή της FIFA.

Καταρχήν, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι πάντες κάθονται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο deadline στο οποίο η FIFA θα πρέπει να έχει βγάλει την απόφασή της.

Μπορεί να το κάνει και μέσα στην ημέρα, μπορεί να χρειαστούν 2 και 3 μέρες. Επικρατεί πάντως αισιοδοξία, γιατί στο παρελθόν η Παγκόσμιο Ομοσπονδία έχει επικυρώσει μεταγραφές που ξέφυγαν από τα χρονικά όρια που ορίζει ο κανονισμός

Η Ρούμπιν Καζάν ήταν που καθυστέρησε να κάνει την απαραίτητη διαδικασία στο online σύστημα μεταγραφών της FIFA, το γνωστό σε όλους TMS (Transfer Matching System). Όμως η συμφωνία των τριών πλευρών (ΠΑΟΚ-Σαμπράνο-Ρουμπίν) είχε γίνει από πριν και στην Τούμπα πιστεύουν ότι θα ισχύει κανονικά και ο 29χρονος Περουβιανός στόπερ θα παίξει δανεικός στον ΠΑΟΚ για ένα χρόνο.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕΧΡΙ ΤΟ "ΝΑΙ" ΤΟΥ ΣΑΜΠΡΑΝΟ

Έχει, όμως, αξία να δούμε το παρασκήνιο, το πώς κινήθηκε ο ΠΑΟΚ μέχρι να φτάσει στη συμφωνία με Ρούμπιν και Σαμπράνο, το οποίο εξηγεί γιατί πραγματικά θα είναι κρίμα να μην πάρει τον Περουβιανό.

Μέσω Γκέρμαν Τσιστιακόφ, αρχικά, που πλέον έχει ρόλο συμβούλου του Σαββίδη και έχοντας υπάρξει άκρως θετική εισήγηση του τμήματος σκάουτινγκ, έγινε πριν δυο μήνες η πρώτη προσέγγιση στον Σαμπράνο και την Ρούμπιν Καζάν που είχε βγάλει στο "σφυρί" τον Περουβιανό (έχει συμβόλαιο με τη ρωσική ομάδα μέχρι το 2020) γιατί υπάρχει ο περιορισμός στον αριθμό των ξένων που πρέπει να διαθέτει μία ομάδα. Οι απαιτήσεις των Ρώσων ήταν πολύ υψηλές, λίγο κάτω από τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό αντιστοιχεί και στις ετήσιες απολαβές του παίκτη.

Από ενα σημείο και έπειτα, ανέλαβε προσωπικά τις επαφές ο Ιβάν Σαββίδης και αυτό το οποίο αντιλήφθηκε ήταν ότι οι άνθρωποι της Ρουμπίν έψαχναν μόνο την πώληση του Σαμπράνο για να βάλουν ζεστό χρήμα στα ταμεία της ομάδας.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και όταν πλέον ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε ότι στην Ρούμπιν άρχισαν να βλέπουν και τον δανεισμό του παίκτη, έκανε την αποφασιστική κίνηση, προχώρησε τις διαπραγματεύσεις και έφερε τον Σαμπράνο και τον αζτέντη του Έλιο Κασαρέτο στην Θεσσαλονίκη.

Η συμφωνία που έχει γίνει είναι αρκετά περίπλοκη και αφορά σε δανεισμό ενός έτους με οψιόν αγοράς. Μένει μόνο να επικυρωθεί από την FIFA.

AP Photo/Nelson Antoine

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ