ΠΑΟΚ

Η επιστροφή του Γκολάσα

Η επιστροφή του Γκολάσα
INTIME SPORTS

Ο Εγιάλ Γκολάσα αγωνίστηκε στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην εποχή Τούντορ, με τον Κροάτη να δηλώνει ευχαριστημένος από τον Ισραηλινό. Διαβάστε το μίνι story του παίκτη που επέστρεψε από τα... αζήτητα.

Ο Ιγκόρ Τούντορ επέλεξε τον Εγιάλ Γκολάσα στη βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά, στα πλαίσια του ροτέισον που έκανε στον αγώνα με τον Πανθρακικό και στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη με 2-0 επισήμανε πως ο Ισραηλινός ήταν πολύ παραγωγικός στο χώρο του κέντρου και τον εξέπληξε θετικά, αφήνοντάς τον πολύ ευχαριστημένο.

Η εμφάνιση, λοιπόν, του 24χρονου μέσου που συνδυάστηκε με την προαναφερθείσα δήλωση του προπονητή του, ίσως ενεργοποιήσει έναν παίκτη που το καλοκαίρι ο Κροάτης τεχνικός δεν υπολόγιζε στα πλάνα του και θεωρούνταν «τελειωμένος» από τον ΠΑΟΚ.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο Γκολάσα που αποκτήθηκε στις αρχές της περσινής σεζόν από τον ΠΑΟΚ, είχε ρόλο βασικού στα περισσότερα περσινά ματς, μετρώντας 33 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα για τη σεζόν 2014-15.

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2015 και μετά την έλευση του Τούντορ που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ο Ισραηλινός συμπεριλήφθηκε στη λίστα των παικτών που έπρεπε να αποδεσμευτούν ή να δοθούν δανεικοί ώστε να γίνει εκκαθάριση στο ρόστερ.

Ο Τούντορ μάλιστα τον είχε ενημερώσει πως δεν τον υπολογίζει και πρέπει να αναζητήσει ομάδα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τελικά το θέμα του έμεινε στάσιμο, ομάδα δεν βρέθηκε και ο Γκολάσα παρέμεινε στον Δικέφαλο, όπου έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017.

Ο Τούντορ δεν τον έπαιρνε ούτε στις αποστολές, εμμένοντας στην άποψή του πως δεν αποτελεί αξιόπιστη λύση για την ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει. Ο Γκολάσα παρόλα αυτά δεν δημιούργησε πρόβλημα στον σύλλογο και συνέχισε να προπονείται κανονικά. Τελικά έφτασε σύντομα η μέρα που ο Τούντορ συμπεριέλαβε τον Γκολάσα σε αποστολή και του έδωσε και χρόνο συμμετοχής.

Ο Ισραηλινός σημείωσε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στον αγώνα με την Γκαμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν, όπου έπαιξε για 19 λεπτά ως αλλαγή. Έπειτα, «χάθηκε» και πάλι για ένα διάστημα με τον Τούντορ να εξακολουθεί να δείχνει πως δεν βασίζεται στις υπηρεσίες του. Τελικά τον έβαλε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του.

Στο ματς με τον Πανθρακικό βρήκε την ευκαιρία που περίμενε, εκμεταλλευόμενος το ροτέισον λόγω των διαδοχικών αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ. Ο Τούντορ τον ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα ως δεξί μπακ-χαφ και στη συνέχεια, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο τον έφερε στη φυσική του θέση, στο χώρο του κέντρου, μεταφέροντας τον Σάμπο στα δεξιά για πρώτη φορά.

Ο Γκολάσα πραγματοποίησε την Τρίτη φετινή του συμμετοχή και την πρώτη ως βασικός, παραμένοντας μάλιστα στο αρχικό σχήμα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Μετά το παιχνίδι άκουσε τα εγκωμιαστικά σχόλια στις δηλώσεις του Τούντορ για εκείνον και πλέον μπορεί να ελπίζει πως θα ενεργοποιηθεί και πάλι αποκτώντας ξανά χρήσιμο ρόλο στην ομάδα.

Ενδεχομένως και ο Τούντορ να «τρίβει» τα χέρια του πιστεύοντας πως διαθέτει έναν επιπλέον παίκτη από τον οποίο μπορεί να περιμένει πράγματα, ενώ δεν είχε φανεί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ