ΠΑΟΚ

Η επένδυση του Σαββίδη και οι Έλληνες

Η επένδυση του Σαββίδη και οι Έλληνες
Σαββίδης INTIME SPORTS

Τι "κρύβει" η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη στην ερώτηση "τι θέλει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να πιάσει η επένδυσή του τόπο".

Συζητήθηκαν αρκετά οι δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη μετά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τόσο όσα είπε περί φιλοξενίας, όσο-κυριότερα-και η μονολεκτική απάντηση "οι Έλληνες" στην ερώτηση "τι θέλει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να πιάσει η επένδυσή του τόπο".

Από το βράδυ της Κυριακής άπαντες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη δήλωση... σε στυλ Πυθίας που έκανε ο ομογενής επιχειρηματίας, απ΄όσα, όμως, προκύπτουν από τις συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες του, η ατάκα του "ακουμπά" πολλά ζητήματα μαζί.

Το ένα είναι σαφώς η διαιτησία, από την οποία και στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Σαββίδης έμεινε απογοητευμένος. "Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τους διαιτητές" είπε μεταξύ άλλων σε συζητήσεις που έκανε με διάφορους συνεργάτες του και κυρίως τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Λούμπος Μίχελ. Άμεση αντίδραση δεν αναμένεται να υπάρξει, εκτός από μία πολύ πιθανή τοποθέτηση του βετεράνου διαιτητή στη συνέντευξη Τύπου-παρουσίασή του που αναμένεται να γίνει μετά τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

Ενδεχομένως προς το τέλος της σεζόν να υπάρξει μία συνολική τοποθέτηση για θέματα διαιτησίας, αν και για τον Σαββίδη και τους υπόλοιπους ανθρώπους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ η λύση στο πρόβλημα με τη διαιτησία θα προέλθει με την ανατροπή της σημερινής διοικητικής κατάστασης στην ΕΠΟ η οποία ορίζει και την ΚΕΔ.

Από κει και πέρα, η δήλωση του Σαββίδη αφορά και στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης εκτιμά ότι δεν βοηθήθηκε όσο θα έπρεπε από την οικογένεια του Δικεφάλου, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια που έκανε άνοιγμα προς αυτή και μάλιστα του ασκήθηκε υπερβολική κριτική. Το ίδιο παράπονο έχει και από τη μερίδα του Τύπου που ασχολείται με τα θέματα του ΠΑΟΚ. Αυτή η αίσθηση του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου είναι και ένας βασικός λόγος της επιλογής Μίχελ για την προεδρία, που παραπέμπει στο... ρωσικό μοντέλο (λίγοι συνεργάτες που έχουν άμεση επαφή με τον μεγαλομέτοχο) το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε εφαρμόσει και επί Τσιστιακόφ.

Ενδεχομένως, η παραπάνω θεώρηση να αποτελεί απόρροια του θυμού και του έντονου προβληματισμού που έχει το τελευταίο διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης και να μην είναι κάτι μόνιμο. Όπως και σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό, ο Σαββίδης θέλει να περιμένει την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν για να πάρει αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Τιμώνται στα Χανιά Γκαρσία, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης

Εξάλλου, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Χανίων, συμπληρώνοντας 20 χρόνια λειτουργίας, διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής υποδομών του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία (θα κόψει και την πίτα του συνδέσμου), ο επίσης παλαίμαχος και νυν γενικός αρχηγός των Ακαδημιών του συλλόγου, Κώστας Ιωσηφίδης και μία άλλη παλιά δόξα του Δικεφάλου, ο Χανιώτης, Γιάννης Δαμανάκης.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ