ΠΑΟΚ

Η εξάμηνη τιμωρία του Ζοζούλια

Η εξάμηνη τιμωρία του Ζοζούλια

Τι ακριβώς ισχύει με την τιμωρία που έχει επιβάλει η Ουκρανική Ομοσπονδία στον Ρομάν Ζοζούλια και πόσο επηρεάζει την ενδεχόμενη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Μία παράμετρος που απασχολεί τους οπαδούς και-προφανώς και τους ανθρώπους της ομάδας-του ΠΑΟΚ από την ώρα που ο Ρομάν Ζοζούλια δήλωσε ότι είναι πολύ κοντά στον Δικέφαλο, αφορά σε μία τιμωρία που του έχει επιβάλει από τα μέσα Μαΐου η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για το επεισόδιο σε βάρος διαιτητή στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Ντνίπρο και την Ζόρια.

Σε εκείνο το ματς, ο Ζοζούλια ήταν στον πάγκο και στο τέλος του παιχνιδιού (μαζί με τον Ροτάν) επιτέθηκε σε βάρος του διαιτητή. Αρχικά του επιβλήθηκε 12μηνος αποκλεισμός που στη συνέχεια λόγω μεταμέλειας έπεσε στους 6 μήνες και αφορούσε στις εγχώριες διοργανώσεις της Ουκρανίας (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ) και όχι στις ευρωπαϊκές και αυτές της εθνικής ομάδας (γι' αυτό άλλωστε έπαιξε στο EURO).

Με δεδομένο ότι κάθε ποινή ποδοσφαιριστή "περνά" στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Διεθνών Μεταγραφών της ΦΙΦΑ (TMS), το ερώτημα είναι αν αυτή η ποινή θα ισχύσει και στα ματς του ΠΑΟΚ. Εφόσον ως παίκτης της Ντνίπρο δεν τιμωρήθηκε για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προφανώς μπορεί να παίξει στα προκριματικά του Champions League με τον Δικέφαλο.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται με το ελληνικό Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.Προφανώς αυτό είναι ένα θέμα που οι νομικοί του ΠΑΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσουν εφόσον ο Δικέφαλος ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Πόσω μάλλον όταν υπάρχει η πληροφορία που μας έδωσε ο Ουκρανός δημοσιογράφος, ρεπόρτερ Ντνίπρο, Πάσα Πετρένκο (34 telekanal) που μίλησε με ανθρώπους της Ντνίπρο και η θέση τους είναι η εξής: "Εμείς γνωρίζουμε μόνο ότι σίγουρα ισχύει για τα παιχνίδια της Ντνίπρο"...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ