ΠΑΟΚ

Η απολογία του ΠΑΟΚ για τον Μάτος

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Τρεις διαιτητές είδαν τη φάση και δεν την αξιολόγησαν πειθαρχικά" το βασικό επιχείρημα του ΠΑΟΚ. Πώς ο Λάμπρος Μπίρδας επιτέθηκε στον Παναθηναϊκό.

Μετά την εκδίκαση των επεισοδίων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, έγινε και η απολογία Λέο Μάτος για το χτύπημα στον Μάρκους Μπεργκ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, Κωσνταντίνος Σιμιτζόγλου είχε ασκήσει δίωξη μετά από καταγγελία του Παναθηναϊκού.

Αρχικά, ο δικηγόρος των Πρασίνων, Γιάννης Κάρμης ζήτησε ο Μάτος να τιμωρηθεί με την μέγιστη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός "γιατί χτύπησε με αγκωνιά τον Μπεργκ".

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο δικηγόρος του Δικεφάλου, Λάμπρος Μπίρδας ανέπτυξε τα επιχειρήματα για την αθώωση του Βραζιλιάνου που κινδυνεύει με τιμωρία τριών αγωνιστικών λέγοντας:

"Δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί ο Μάτος. Ο διαιτητής (σ.σ. Κύζας) ήταν μπροστά στη φάση. Ο Μάτος διεκδίκησε τη κεφαλιά με τον Μπεργκ και ο διαιτητής ήταν μπροστά. Εκεί ήταν και ο επιπρόσθετος (σ.σ. Καλογερόπουλος) και ο βοηθός (σ.σ. Κούλα Χασάν). Τρεις λοιπόν διαιτητές είδαν την φάση και δεν την αξιολόγησαν πειθαρχικά" τόνισε ο νομικός του ΠΑΟΚ.

Στην διάρκεια της αγόρευσης του ο κ. Μπίρδας έκανε και επίθεση στον Παναθηναϊκό. "Στην ανακοίνωση του την ίδια μέρα ο Παναθηναϊκός ζητούσε φάουλ για αυτή τη φάση όχι αποβολή. Δέκα μέρες μετά έκανε την καταγγελία! Κρίνετε το", τόνισε χαρακτηριστικά.

Η απόφασή και για τον Μάτος αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή (26/5).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ