ΠΑΟΚ

Η αξιολόγηση του ρόστερ του ΠΑΟΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Όλα όσα έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στον Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς, στο πρώτο μισό του Ιουλίου και στην διάρκεια παραμονής του "Δικεφάλου" στο Χορστ, για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Από τις 2 ως και τις 15 Ιουλίου, η αποστολή του ΠΑΟΚ παρέμεινε επί ολλανδικού εδάφους, εκεί που που πραγματοποιήθηκαν 16 προπονήσεις και τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις, σε μια προετοιμασία που είχε αμφίδρομη σχέση, καθώς παίκτες και Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς "αλληλογνωρίστηκαν" καλύτερα, με την θητεία του 43χρονου τεχνικού στον πάγκο των κυπελλούχων Ελλάδος να μην έχει ακόμα συμπληρώσει μήνα.

Το Sport24.gr παρακολούθησε δια ζώσης προπονήσεις και φιλικά, και καταγράφει τα πεπραγμένα κάθε παίκτη:

ΜΠΡΙΚΙΤΣ: Ο Σέρβος είχε… κριθεί με την ολοκλήρωση της σεζόν, καθώς ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα. Μέσα σε όλα, το πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μέση δεν του επέστρεψε να πάρει μέρος σε κάποιο από τα οικογενειακά δίπλα.

ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ: Άλλος παίκτης σε σχέση με το "παιδί" της περσινής προετοιμασίας. Στα 18 του, ακολουθεί την ανοδική πορεία που όλοι έβλεπαν πως θα είχε από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Ένας τερματοφύλακας που χρειάζεται διαχείριση έτσι ώστε να αξιοποιηθεί.

ΜΕΛΙΣΣΑΣ: Αξίζει να βρίσκεται στην τριάδα των τερματοφυλάκων (με τα τωρινά δεδομένα). Εργατικός και αλλαγμένος σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ.

ΜΟΥΤΣΑ: Από τις περιπτώσεις παικτών που γνωρίζουν πως η συμμετοχή σε προετοιμασία επαγγελματικής ομάδας αποτελούν το μεγαλύτερο κέρδος για εκείνους.

ΡΕΪ: Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν… "αντιφατικό". Δεν είναι εύκολο, στο πρώτο 90λεπτο κάτω από τα δοκάρια, να "παίξει" ως αρχηγός, όπως στην Γοδόι. Αυτό θέλει χρόνο και τριβή με τους αμυντικούς, έτσι ώστε να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης.

ΜΑΤΟΣ: Τα φιλικά της προετοιμασίας αποτέλεσαν μια μικρογραφία της περσινής σεζόν. Τα ζητούμενα για εκείνον είναι η συνεργασία του με τον παίκτη που παίζει μπροστά του, ώστε να αξιοποιηθεί, αλλά και οι επιστροφές του.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του… δεν έγινε. Ο ακραίος μπακ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν. Καλείται να "τρέξει" για να καλύψει το χαμένο έδαφος της προετοιμασίας για να "απαντήσει" σε εκείνους που τον πιστεύουν.

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Σε κάθε προετοιμασία υπάρχει και μια ανατροπή δεδομένων, και εκείνος ήταν η πρωταγωνιστής. Μοιράστηκε με τον Μάτος το δεξί άκρο της άμυνας και ανέβασε τις μετοχές του. Για να ανεβάσει τις συμμετοχές του, έχει ακόμα δρόμο, τον οποίο ξεκίνησε να τον ανοίγει.

ΚΡΕΣΠΟ: Από τους παίκτες που ξεκίνησαν την σεζόν με το τρόπο που την τελείωσαν. Δεν εκπλήσσει, αλλά "πραγματοποιεί όσα υπόσχεται" και πλέον αυτό έχει κάνει τους ασπρόμαυρους να αναζητούν παίκτη στο κέντρο της άμυνας που θα τον πλαισιώσει.

ΒΑΡΕΛΑ: Ο Αφρικανός εξακολουθεί να είναι ένας στόπερ που το μεγάλο του μειονέκτημα είναι πως δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για εκείνον. Έχει καλά στοιχεία, αλλά θα πρέπει να απαντήσει στον εσωτερικό ανταγωνισμό όταν αυτός αυξηθεί.

ΜΑΛΕΖΑΣ: Δύσκολη προετοιμασία για τον 32χρονο. Τις πρώτες ημέρες ήταν υπ’ ατμόν, και τραυματίας ταυτόχρονα. Μπορεί να αποτελεί μια λύση ροτέισον, και ο ρόλος του θα πρέπει να είναι σύνθετος. Οφείλει και μπορεί να έχει ρόλο και λόγο στα αποδυτήρια. Τα ξέρει…

ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ: Ο Στανόγιεβιτς είχε στο μυαλό του τα παιχνίδια με την Σάλκε και τον χρησιμοποίησε στην άμυνα με τρεις αμυντικούς. Δεν τα πήγε καλά, όμως δείχνει από τους χαρακτήρες που δεν επηρεάζονται από μια κακή στιγμή.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Πρέπει να παίζει. Στην ηλικία και με τα προσόντα που έχει, πρέπει να παίζει. Είναι εξελίξιμος και σε αυτό δεν πρέπει να μπει φρένο. Είτε μέσω δανεισμού, είτε μέσω δεύτερης ομάδας, πρέπει να παίζει. Σε εποχές… 2011, θα είχε φανέλα βασικού και θα γινόταν "Σταφυλίδης".

ΛΕΒΕΚ: Ήρθε για να βάλει "δύσκολα" στον Λέοβατς. Ο Γάλλος έδειξε ότι ξέρει τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση βασικού.

ΛΕΟΒΑΤΣ: Είναι παρόμοια περίπτωση του Βαρέλα. Από τους παίκτες που η αγωνιστική τους προσφορά είναι μεν θετική αλλά όχι αυτή που θα έμπαινε ως αντίβαρο στα χρήματα που είχαν δαπανηθεί για να αποκτηθεί. Πλέον, έχει και εσωτερικό αντίπαλο, κάτι που θα τον "πιέσει".

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για εκείνον με βάση την αξιολόγηση του προπονητή, καθώς δεν του έδωσε χρόνο στα φιλικά.

ΚΑΤΣΕ: Ήταν ο μόνος που, λόγω τρεξιμάτων, έδειξε να μπορεί να σταθεί στο 4-4-2 που έχει στο μυαλό του ο Στανόγιεβιτς. Μέχρι στιγμή, στο 4-2-3-1, φαίνεται να μην είναι στις πρώτες επιλογές του Σέρβου και αυτό είναι θέμα εσωτερικής συζήτησης.

ΚΑΝΙΑΣ: Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη του προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ, καθώς πέρυσι ενσωματώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η δουλειά του στο γήπεδο "εξαρτάται" από τον/τους παρτενέρ του.

ΤΣΙΜΙΡΟΤ: Φάνηκε ελάχιστα στην προετοιμασία λόγω ενοχλήσεων, αν και αρχικά έδειχνε να έχει το μυαλό του αλλού. Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσει το αν θα μείνει, ώστε να μην είναι μόνο το σώμα του στη ομάδα, αλλά και το μυαλό του.

ΣΑΧΟΒ: Σταθερός και πάντα προσηλωμένος στο παιχνίδι του. Πέρυσι άργησε να "φανεί" και φαίνεται πως αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Το ερωτηματικό είναι το τι θα συμβεί στην θέση του καθώς όλα είναι ρευστά.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Ξεκινά από διαφορετική αφετηρία από ότι πέρυσι. Ο Στανόγιεβιτς θέλει να αξιοποιήσει την ποιότητά του και τον χρησιμοποιεί είτε ως επιτελικό μέσο είτε ως ακραίο οργανωτή. Θα ήθελε από τον Μπίσεσβαρ να έχει την ταχύτητα του Πέλκα.

ΠΕΛΚΑΣ: Έχει μεγαλώσει και καλείται να αξιοποιήσει την ποιότητα που διαθέτει προς όφελος του συνόλου. Έκανε τον Στανόγιεβιτς να "ψάχνει" γι’ αυτόν θέση στο αρχικό σχήμα. θα ήθελε από τον Πέλκα να έχει την αγωνιστική ωριμότητα του Μπίσεσβαρ.

ΠΕΝΤΡΟ ΕΝΡΙΚΕ: Συνεχίζει να έχει την ικανότητα να αλλάζει το ματς μέσα σε 4-5 λεπτά, αλλά δεν ξέρεις το προς σε ποια κατεύθυνση θα το κάνει, θετική ή αρνητική. Το "καλούπωμά" του είναι ένα στοίχημα (και) για τον Στανόγιεβιτς.

ΤΖΑΛΜΑ: Έχει την απαιτούμενη εμπειρία να κοντρολάρει τον εαυτό του σε μια προετοιμασία για να ανέβει σταδιακά και να είναι έτοιμος όταν πρέπει. Λόγω τακτικής παιδείας, έχει προβάδισμα στα άκρα.

ΛΗΜΝΙΟΣ: Δεν τον είδαμε σχεδόν καθόλου με τον Στανόγιεβιτς να έχει τόση δουλειά να κάνει στη θέση του όσον αφορά ρόλους και πρόσωπα. Το μέλλον του θα κριθεί μέσα στην εβδομάδα.

ΟΥΑΡΝΤΑ: Βρέθηκε στην Ολλανδία με σκοπό να ξεκινήσει προπονήσεις και να συζητήσει το τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής.

ΜΑΚ: Ήρθε για να "κουμπώσει" ως δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2, και αυτό… μπήκε προσωρινά στο συρτάρι. Ο Μακ ξέρει τα ασπρόμαυρα κατατόπια και αυτό θα βοηθήσει και εκείνον και τους υπόλοιπους.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Σκόραρε σε όλα τα παιχνίδια στα οποία πέτυχε γκολ ο ΠΑΟΚ. Θέλετε κάτι άλλο; Ο Σέρβος εξακολουθεί να πραγματοποιεί όσα υπόσχονται τα λεφτά που δόθηκαν για εκείνον, δίνοντας σιγουριά στην επίθεση.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Όσο ο Πρίγιοβιτς σκοράρει με την ευκολία που σκόραρε εκείνος προ διετίας, τόσο το βουνό που πρέπει να ανέβει θα ψηλώνει. Έχουν γραφτεί τόσο για εκείνον που δεν χρειάζονται άλλα…

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Θεωρητικά είναι ο τρίτος επιθετικός κορυφής, και αυτό διότι στο διάστημα αφλογιστίας του Κλάους δεν κατάφερε να γίνει δεύτερος. και σε σύστημα με έναν επιθετικό, ο δρόμος προς την ενδεκάδα γίνεται πιο στενός.

ΖΑΪΡΟ: Μπορεί να έχει τρίπλα, μπορεί να περνάει αντίπαλο όμως όσο δεν έχει ουσία σε αυτό που κάνει, όσο δεν τελειώνει σωστά αυτό που ξεκινά, χάνει και τους τελευταίους πόντους που κέρδισε μέσω Ιωαννίνων.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συμμάζεμα επειγόντως γιατί "μπάζει"
To fidget spinner του Κάμπος και οι οδηγίες του Στανόγεβιτς
"Σκορπίζουν" οι παίκτες του ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ