ΠΑΟΚ

Η άγνωστη ΑΕΚ και ο Μάνταλος

Η άγνωστη ΑΕΚ και ο Μάνταλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιο είναι το στοιχείο που προβληματίζει τον Βλάνταν Ίβιτς ενόψει του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και γιατί εστιάζει στον Πέτρο Μάνταλο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο φετινός ΠΑΟΚ υπερέχει αρκετά σε ποιότητα σε σχέση με την ομάδα της ΑΕΚ. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που να θεωρείται ακλόνητο φαβορί για το ντέρμπι της Κυριακής την Τούμπα (χαρακτηριστική η αναφορά του Άγγελου Αναστασιάδη στη συνέντευξη Τύπου μετά το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ).

Ο Βλάνταν Ίβιτς και οι συνεργάτες του έχουν απόλυτη γνώση της δυναμικότητας της ομάδας που έχουν δημιουργήσει, ωστόσο κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (30/10).

Ο λόγος δεν έχει να κάνει με την ποιότητα που βγάζει η φετινή ΑΕΚ. Την έχουν δει να αγωνίζεται και από κοντά τόσο στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό, όσο και στο AEL FC Arena απέναντι στη Λάρισα και γνωρίζουν ότι ένας καλός ΠΑΟΚ θα εχει το πάνω χέρι στο ντέρμπι.

Τους προβληματίζει, όμως, η ιδιαιτερότητα της παρουσίας νέου προπονητή, του Ζοζέ Μοράις, αλλά και οι μαζικές επιστροφές παικτών. Η Ένωση θα πάει στην Τούμπα πιθανόν με Αλμέιδα, Βάργκας, Σιμόες, Πατίτο, Λάζαρο στη βασική ενδεκάδα, παίκτες που όλοι τους έχουν λείψει από προηγούμενα παιχνίδια για διαφορετικούς ο καθένας λόγους.

Κατά συνέπεια, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά: Αν ο Μοράις επιχειρήσει να περάσει κάτι νεο στη φιλοσοφία της ομάδας, σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστούν οι παίκτες που έλειπαν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Στον ΠΑΟΚ έχουν βέβαια όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ομάδα και κάθε παίκτη της ΑΕΚ ξεχωριστά και θα φροντίσουν να ενημερώσουν πλήρως τους παίκτες του ΠΑΟΚ (ειδικά για το σφιχτό παιχνίδι να που αναμένεται να παίξει η ΑΕΚ).

Αυτός είναι και ένας λόγος που ο Ίβιτς, θα είναι έτοιμος για όλα τα σενάρια στ η διάρκεια του, όντας υποψιασμένος για κάθε παγίδα που θα προσπαθήσει να του στήσει ο Μοράις.

Θέλει να εξουδετερώσει τον Μάνταλο

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες που ο Βλάνταν Ίβιτς και οι συνεργάτες του ξεχωρίζουν από πλευράς ΑΕΚ, πιο ψηλά απ' όλους στη λίστα βρίσκεται ο Πέτρος Μάνταλος. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός με τη διαρκή κίνηση και την ποιότητα που βγάζει στο παιχνίδι του, μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα γι' αυτό και ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα δώσει στους μέσους της ομάδας του τις εντολές εκείνες που θα θα βοηθήσουν να εξουδετερωθεί.

Από εκεί και πέρα, ο Ίβιτς γνωρίζει ότι οι επιθετικές αρετές της ΑΕΚ αφορούν κυρίως στο παιχνίδι στην κόντρα όταν αμύνεται κλειστά, για αυτό και θα εστιάσει στο να μην μένει εκτεθειμένη η ομάδα του στα μετόπισθεν, αν και όταν γίνονται λάθη μπροστά.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χορηγός ξανά στη Ροστόφ ο Σαββίδης
Η διάθεση των εισιτηρίων για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Προπονήθηκε ο Τζαβέλλας και παίζει με ΑΕΚ
Πώς έζησαν το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ Σαββίδης - Κούγιας
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ