ΠΑΟΚ

Η άδεια Τούμπα το μεγάλο "όπλο" του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το ρεκόρ με το οποίο συνδυάστηκε η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Τούμπα και το απόλυτο του Δικεφάλου του Βορρά στο σπίτι του.

Με τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στην άδεια Τούμπα, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το απόλυτο εντός έδρας και "έσπασε" το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών σε ξεκίνημα αγωνιστικής περιόδου στην εποχή Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε τις οχτώ νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα του για όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν (5/5 στο πρωτάθλημα, 2/2 στα προκριματικά του Europa League και 1/1 στο Κύπελλο που έπαιξε στο Καυτανζόγλειο με τον Λεβαδειακό).

Παρότι έχει δώσει τα 6 από αυτά τα 8 (μόνο στα 2 ευρωπαϊκά είχε θεατές) πρώτα παιχνίδια εντός έδρας χωρίς την παρουσία φιλάθλων (κεκλεισμένων των θυρών λόγω της περσινής ποινής), ο ΠΑΟΚ έχει το απόλυτο και μάλιστα με εξαιρετική αμυντική επίδοση.

Οι "ασπρόμαυροι" έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ στην άδεια Τούμπα, μέχρι στιγμής στην τρέχουσα σεζόν, ένα εκ των οποίων για το πρωτάθλημα. Το ένα ήταν από την Έστερσουντ και το άλλο από την Κέρκυρα. Αμφότερα τα τέρματα, μάλιστα, σημειώθηκαν με εκτελέσεις πέναλτι και όχι σε κανονική ροή αγώνα, όπου ο Ρέι δεν έχει νικηθεί στις εστίες της Τούμπας. Άλλωστε, οι Θεσσαλονικείς έχουν την καλύτερη άμυνα στη Super League Σουρωτή μαζί με τον Ατρόμητο, με 3 γκολ παθητικό σε 9 αγωνιστικές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και το ρεκόρ που έσπασε ο ΠΑΟΚ. Η επίδοση των 8 διαδοχικών εντός έδρας νικών στους 8 πρώτους αγώνες της σεζόν, είναι και η καλύτερη την τελευταία δεκαετία. Κατέρριψε έτσι το ρεκόρ της σεζόν 2012-2013, όταν με τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία, ο ΠΑΟΚ είχε 7 νίκες στα πρώτα του 7 ματς στο γήπεδό του.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, συγκαταλέγεται το γεγονός πως ο Πρίγιοβιτς δεν σκόραρε για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα φέτος, με συνέπεια να σταματήσει το 4/4 που είχε έως τώρα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ