ΠΑΟΚ

Γούναρης: "Άρνεσεν, έτσι θα φτιάξεις τον ΠΑΟΚ!"

Γούναρης: "Άρνεσεν, έτσι θα φτιάξεις τον ΠΑΟΚ!"
INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος άσος των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, Γιάννης Γούναρης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Ο παλαίμαχος άσος των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, Γιάννης Γούναρης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα. Διαβάστε δηλώσεις του:

Για την φετινή αποτυχημένη σεζόν του ΠΑΟΚ: "Όλα είναι ξεκάθαρα για μένα. Αρκεί αυτά που λέει ο Γιάννης Γούναρης που δώδεκα χρόνια με οποιοδήποτε πρόεδρο και προπονητή έπαιζε και τα 34 παιχνίδια στον ΠΑΟΚ, έπαιζε και στην Εθνική ομάδα, να τον αφήνουν να μιλάει και να τον καταλαβαίνουν. Ο ΠΑΟΚ όπως είναι γνωστό επειδή κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα έχει τρεις στόχους. Ευρώπη, πρωτάθλημα, Κύπελλο. Είναι απαράβατος θεσμός και όρος. Αν θέλεις κύριε επαγγελματία ποδοσφαιριστή να φορέσεις την φανέλα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να ξέρεις τις υποχρεώσεις σου. Ότι θα δουλέψεις πολύ σκληρά για να ανταμείψεις αυτούς που σε πήραν. Να δικαιολογήσεις τα χρήματα που δαπανώνται για σένα. Πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ για να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής."

Για την σεζόν στο πρωτάθλημα: "Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ καλά αλλά δεν είχε διάρκεια. Φάνηκε να μένει από καύσιμα. Ή δεν έκανε σωστή προετοιμασία, μην νομίζετε ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό η προετοιμασία. Είναι μία προετοιμασία 25-30-40 ημερών, ανάλογα τον προπονητή. Αλλά όταν κάνεις πρωταθλητισμό κάνεις συνεχή ετήσια προετοιμασία. Κάνεις πρώτη επιλογή στην ζωή σου την δουλειά σου, τον σύλλογο που υπηρετείς, για να είσαι στα τοπ. Είναι ψυχοφθόρα διαδικασία. Είσαι υποχρεωμένος όταν φοράς την φανέλα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού να κερδίζεις. Η προετοιμασία σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό είναι ετήσια. Ψάχνω την αιτία.

Για να πέσει ο ΠΑΟΚ κατακόρυφα μετά τον Γενάρη κάτι δεν υπήρχε στα αποδυτήρια και τους παίκτες. Δεν ήταν σωστή η φυσική κατάσταση; Αυτό έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Μπορεί για ψυχολογικούς λόγους ένας παίκτης να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του, αν και έχει φοβερές δυνάμεις. Μπορεί ο προπονητής με την συμπεριφορά του να χάσει τα αποδυτήρια και να προσβάλει έναν παίκτη. Παίζει μεγάλο ρόλο, ο ρόλος του προπονητή να βγάλει το καλύτερο από τον παίκτη του. Πρέπει να είσαι αθλητής που όταν πιάνεις κορυφή να μην ζαλίζεσαι. Και όταν είσαι προπονητής να μην ζαλίζεσαι. Να μην βλέπεις φανταστικούς εχθρούς και δαίμονες. Ηρέμησε και κάνε τη δουλειά σου. Υπάρχουν παίκτες και προπονητές που δεν αντέχουν την πίεση."

Για τα λάθη που έγιναν φέτος στον ΠΑΟΚ: "Έγιναν λάθη και χάθηκε και ο έλεγχος και από τον προπονητή και από τους παίκτες. Λάθη που έχουν αντίκτυπο. Στο Κύπελλο παίζεις με την Καλαμαριά δεν μπορείς να πεις δεν θα την κερδίσω, δεν μπορείς να την απαξιώνεις. Αποκλείεσαι από έναν εύκολο όμιλο και δημιουργείς προβλήματα. Μένει έξω από ένα θεσμό που τον κυνηγάς χρόνια. Στο πρωτάθλημα στην Μυτιλήνη επειδή ο Αναστασιάδης κατάλαβε ότι τον αδίκησε ο διαιτητή σηκώνεται από τον ΠΑΟΚ και λέει πάμε να φύγουμε; Ποιος είναι ο ΠΑΟΚ ρε Άγγελε; Η Μηχανιώνα; Εκεί κατάλαβα ότι ο Άγγελος έχασε τον έλεγχο του.

Πρωταθλητής είσαι όταν σηκώνεσαι όσο πιο γρήγορα όταν σε χτυπήσουν. Πάμε στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ με τα γνωστά του προβλήματα ήταν απροετοίμαστος για ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ έχανε στο ημίχρονο 2-0 και μπαίνει ο Αναστασιάδης στα αποδυτήρια απαξιώνει τους παίκτες και παραιτείται. Άγγελε Αναστασιάδη όταν τα λες αυτά στον ΟΦΗ ή στην Μυτιλήνη δείχνεις ότι έχεις χάσει τον έλεγχο. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κατηφόρα. Η κεφαλή κάθε ομάδας είναι ο πρόεδρος, αλλά στον αγωνιστικό χώρο είναι ο προπονητής. Αν χάσει τον έλεγχο τον καταλαβαίνουν οι παίκτες, δεν είναι κορόιδα. Ήρθε η πτώση φυσιολογικά."

Για τον Γιώργο Γεωργιάδη και αν έχει "καεί":" Δεν τον έχουν "κάψει". Δεν τον βάζουν και αυτός το θέλει. Ο κύριος Γεωργιάδης αν πιστεύει ότι είναι προπονητής για μία ομάδα επαγγελματική να αναλάβει μία ομάδα επαγγελματική. Να αναλάβει στην Καλλονή, στον ΠΑΣ Γιάννινα να δούμε τι κάνει. Αν είναι να κάθεσαι να αράζεις και να δουλεύεις δύο μήνες δεν είναι δουλειά. Πήγαινε δούλεψε σε μία ομάδα. Να την φτιάξεις να την δούμε και να πούμε είναι ομάδα του Γεωργιάδη."

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: "Αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ ξέρετε πολύ καλά ότι το οικονομικό παίζει σημαντικό ρόλο και ο ΠΑΟΚ το έχει λυμένο. Ο καλός ο Θεός έστειλε τον Ιβάν Σαββίδη, πλήρωσε τους πάντες, ξόφλησε τους πάντες και πληρώνονται όλοι στην ώρα τους την τελευταία τριετία. Το οικονομικό το έχεις λυμένο. Σημαντικό είναι να έχεις λαό. Έχει ο ΠΑΟΚ λαό και διψάει και το έδειξε όταν πήγαινε καλά. Γέμισε την Τούμπα. Το οικονομικό το έχει λυμένο, έχεις εγκαταστάσεις, αλλά δεν γίνονται σωστές επιλογές προσώπων."

Για το τι θα έλεγε στον Φρανκ Άρνεσεν: "Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Τον Άρνεσεν τον γνωρίζω, έχουμε παίξει αντίπαλοι. Θα του πω του Άρνεσεν, δουλειά, δουλειά, δουλειά. Κλείνουμε τις πόρτες. Κλείνουμε τα ξενοδοχεία. Ούτε γυναίκες, ούτε συγγενείς ούτε φίλοι. Δουλεύουμε διπλές προπονήσεις. Ο Σταφυλίδης πήγε στην Γερμανία και είπε μένω έκπληκτος, δουλεύω οκτώ την μέρα. Αν θα πήγαινα στον ΠΑΟΚ θα του έλεγα του Άρνεσεν ότι μόνο το πρόγραμμα του Λόραντ ήταν, μας έκανε εφτά προπονήσεις την εβδομάδα. Δεν είχαμε ούτε μία θλάση. Από τον Γενάρη και μετά ο ΠΑΟΚ άνοιξε σε τέτοιο βαθμό που ανάγκασε την Αθήνα και τον Πειραιά να χειροκροτήσουν τον ΠΑΟΚ και εδώ οι παντογνώστες τον έδιωξαν. Και μετά τον έφεραν μέχρι που έφυγε στον πάγκο.

Το παν είναι η δουλειά. Μέσα από την δουλειά γίνεσαι καλύτερος. Θέλει και σωστή επιλογή προσώπων. Ο Λόραντ για παράδειγμα είδε τον ΠΑΟΚ και κατάλαβε ότι στερείται από ένα μεγάλο τερματοφύλακα και πήρε τον Φορτούλα. Είδε ότι εκτός έδρας αυτή η ομάδα δεν έπαιρνε αποτελέσματα. Πήγαινε στο Αιγάλεω και ψαχνόταν. Έθεσε εκτός ομάδας έναν Παρίδη και έναν Ασλανίδη γιατί δεν μάρκαραν τον αντίπαλο όταν έχαναν την μπάλα. πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές και δύο τρεις σωστές μεταγραφές. Να σκύψουν όλοι πάνω στην δουλειά. Μετά τα φαντάσματα πέφτουν και οι διαιτητές υποκλίνονται."

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ