ΠΑΟΚ

Γκουερίνο: "Το γκολ του Βαρέλα παρόμοιο με το δικό μου"

Γκουερίνο: "Το γκολ του Βαρέλα παρόμοιο με το δικό μου"
EUROKINISSI

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο, θυμήθηκε τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το τέρμα που πέτυχε στο δρόμο για το παρθενικό πρωτάθλημα των "ασπρόμαυρων".

Ο Νέτο Γκουερίνο γύρισε το χρόνο πίσω στην 2α Μαΐου 1976 όταν και με δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει της ΑΕΚ και είχε κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον "Arena FM":

Για εκείνη τη μέρα:

"Δεν ήταν μόνο το γκολ. Ήταν το σημείο, η ώρα. 42 χρόνια και μοιάζει σαν χθες. Ήταν η σημασία. Απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικούσε μαζί μας το πρωτάθλημα. Ήμασταν αποφασισμένοι, το κυνηγούσαμε. Πάνω από 55.000 κόσμος. Και τότε το πανηγυρίζαμε όλοι. Φίλαθλοι, παίκτες, αστυνομικοί. Όλοι. Ξεκίνησε από ένα φάουλ του Κούδα. Ακολούθησα τη μπάλα. Έγινε μια καραμπόλα στη μικρή περιοχή και έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, την πρόλαβα και την έστειλα στα δίχτυα".

Για το γκολ του Βαρέλα:

"Ήταν παρόμοιο με το δικό μου. Και αυτό του Πρίγιοβιτς. Αυτά τα γκολ για να τα βάλεις πρέπει να το πιστεύεις. Να είσαι αποφασισμένος. Είναι αυτό που λέμε το μυρίζει το γκολ".

Για το φετινό πρωτάθλημα:

"Φέτος μας κλέψανε το πρωτάθλημα. Δε το κέρδισε η ΑΕΚ. Κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Ο τελικός είναι η ευκαιρία να δώσει μια απάντηση, να δώσει ένα μάθημα. Όχι στην ΑΕΚ αλλά σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ξέρουν αν η μπάλα είναι στρόγγυλη ή τετράγωνη. Αυτοί οι δικαστές δε ξέρουν τους φιλάθλους, τους παίκτες, τους παράγοντες. Εγώ είμαι εδώ 44 χρόνια. Ήμουν πάντα πιστός σε αυτό που έκανα. Και να με καλούσαν θα τους έλεγα αυτό που λέω τώρα".

Για τον τελικό:

"Ο ΠΑΟΚ δε πρέπει να ασχοληθεί από πριν. Αλλά εκείνη την ώρα που μπαίνουν. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή. Τη δούλεψε, την έκανε ομάδα, με σωστό προσανατολισμό. Δε πρέπει να φοβηθούν. Πιστεύω θα έχει καλή διαιτησία δε θα γίνουν έκτροπα. Το κυριότερο είναι να μην έχουμε παρατράγουδα και συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ